House Flipper 2 teszt

Link másolása
A szimulátorok rajongóit az elmúlt pár év igazán elkényeztette: vezethetünk kamionokat, moshatunk magasnyomású mosóval, igazgathatunk benzinkutat, füvet nyírhatunk, medencét pucolhatunk, ezúttal pedig a házfelújításban próbálhatunk szerencsét!

A House Flipper 2-ben egy házfelújításra szakosodott céget vezetünk, ahol természetesen mi végezzük a munka oroszlánrészét is. A feladataink sokfélék lehetnek, a ház teljes takarításától kezdve, lakberendezési feladatokon és kőművesmunkákon át, akár egy ház teljes átalakításáig, vagy felújításáig. A mi dolgunk lesz a szemétszedés, a falak kifestése, vagy a bútorok kiválasztása és elhelyezése. Kezdetben apróbb munkákkal fognak megkeresni bennünket, mint például a házibulik utáni rendrakás, ám a sikerességtől függően újabb, és egyre nagyobb szabású feladatok várnak majd ránk. Át kell alakítanunk egy-egy ház belsejét, falakat kell festenünk, vagy akár lebontanunk, de ha ügyesek vagyunk, akkor ránk bízhatják majd akár félkész házak befejezését is.

A játék kezelése teljesen az első részhez hasonlóan ezúttal is fluid, sőt, sok szempontból még tovább is finomították, mostantól már nem lesznek gondjaink azzal, hogy mit és hogyan kell elvégezni. A fejlesztők gyakorlatilag magasabb szintre emelték a szimulátor kategória fogalmát. Az első résztől eltérően ezentúl valóban nekünk kell mozgatni a hengert a falakon, illetve most már kijelölhetünk egy általunk tetszőlegesen kiválasztott méretet, amivel például a falakat akarjuk dekorálni. Míg az első részben a kreativitásunk folyton falba ütközött, és nagyjából annyi szabadságot kaptunk, hogy a falakat csíkosra festhettük, addig mostanra akár minden kis blokkot külön színűre festhetünk, vagy belambériázhatjuk a falunk alsó felét, de még saját tervezésű kazettás mennyezetet is létrehozhatunk. Ugyanez az elv igaz a faltörőkalapácsunkra is: készíthetünk ételkiadó ablakot, pultot vagy feldobhatjuk a falakat 1-1 dísztégla-berakással.

Olyan apróságokra is figyeltek a készítők, mint például ablaktisztításnál, ha gyorsabban húzzuk az ablaklehúzót, akkor csíkos lesz a felület, így többször át kell mennünk, hogy valóban csíkmentes tisztaságot érjünk el. De például olyan apróságokat is szabadon variálhatunk most már, hogy egy adott villanykapcsoló egészen pontosan mely lámpákat kezelje. A játék menüje egyszerűen és hatékonyan értelmezhető, a TAB gomb megnyomásával, vagy a játékban levő laptopunkkal érhetjük el. A boltból tudjuk beszerezni az építési anyagokat, bútorokat, növényeket és egyéb dekorációkat, ám ez egyelőre még elég szegényes lehet azoknak, akik az első résszel játszottak, reméljük, idővel majd felduzzasztják a kínálatot, ahogy korábban is tették.

A Perk rendszer sem maradt ki, a képességek használatával egyre több funkció vagy könnyítés jelenik meg a játékban, például a Flipper Tool maxolásával a már lerakott ajtókat, ablakokat, bútorokat is át tudjuk színezni, nincs szükség az adott elem teljes cseréjére. Az Email menüpont alatt találhatjuk a korábban kettészedett térképet és leveleket. Átláthatóságában nem vett el a játéktól, de ennek az oka valószínűleg az, hogy már most öt menüponton navigálhatunk, és ez a későbbiekben az esetleges DLC-kel bővülhet.

Kaptunk egy teljesen új funkciót a játékban, amit az Assembly fülön találhatunk. Lényegében párperces feladatokat csinálhatunk kihívásszerűen időre. A Houses menüpont alatt találhatjuk a korábbról ismert aukciós rendszert, melyben lehetőségünk lesz a felújításra szoruló házakat megvásárolni, majd azokat kicsinosítva eladni. A korábbi részben konkrét igényekkel rendelkező vevőre szabhattuk a házakat, itt viszont már a házat megvenni szándékozók érkezhetnek speciális elvárásokkal.

A Sandbox mód is elérhető, melyben négy földrajzi területből és három telekméretből választhatunk, majd ezután szabadjára engedhetjük a fantáziánkat és megépíthetjük álmaink házát, amivel sokszáz órát is beleölhetünk a játékba az első DLC-k érkezéséig. Ha a profilunkat összekötjük a mod.io alkalmazással, megoszthatjuk házainkat a többi játékossal, valamint mások épületeit is letölthetjük szabadon. Amikor utoljára ránéztünk, már több mint háromszáz épület és többszáz elérhető munka volt feltöltve. Az első részben is erős támogatást kapott a játék a Steam Workshoppal, és jól látható, hogy ez itt sem lesz másképp.

Sajnos azonban vannak apróbb, de szerencsére nem túlságosan zavaró negatívumok is, bár adott esetben ezek akár egyéni ízlés kérdései is lehetnek. Nekem mindenesetre fájó pont volt, hogy például korábban, ha egy konnektort, fürdőszobai szerelvényt vagy radiátort elhelyeztünk a játékban, azt egy 4-5 lépcsős folyamattal kellett összeszerelnünk, ám ez most teljesen eltűnt. Ami sokkal nagyobb probléma, hogy az eltelt idő alatt megnőtt az étvágy is.

Az első rész barátságosabb árazása már a múlté, a House Flipper 2 körülbelül 14 000 Ft-nak megfelelő összegért lehet a miénk. Mondjuk az igaz, hogy ezért az összegért, az első rész sikeréből kiindulva egy teljesen korrekt, részletes, és az erre fogékonyaknak szórakoztató játék kerül a birtokunkba, sokszáz órányi tartalommal. Szóval aki vevő rá, annak nincs is más hátra, mint betolni kedvenc podcastét háttérzajnak, és kezdődhet is az építkezés!

A House Flipper 2 PlayStation 5-re, Xbox Series S/X-re és PC-re jelent meg, mi utóbbin teszteltük.

1.
1.
crytek
pozitívum:

"Sokszáz órányi tartalom"

Ezeknek pontosan ez a legnagyobb hátrányuk nálam ez a legnagyobb negatívom megcsinál az ember 10 melót azt már azt is unja... Power Wash is ilyen volt ott a vége felé már eret vágtam
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...