HWSW: Rekordnegyedéven van túl Redmond

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 23.
  • Biznisz
Link másolása
Rekordnegyedéven van túl a Microsoft is. Bár a PC-piac gyengélkedése miatt a Windows-részleg bevétele némileg csökkent tavalyhoz képest, ezt bőven ellensúlyozta a többi üzletág egészséges növekedése, írja a HWSW. Az Xbox 360 eladásai továbbnőttek, és duzzadt a Live-felhasználók száma is.

Továbbra is nyomtatja a pénzt a Microsoft, a vállalat a második naptári negyedévre eső negyedik pénzügyi negyedévben 17,4 milliárd dollár bevételt ért el, ami 8 százalékos éves növekedésnek felel meg - a szervertermékek és az üzleti szoftverek, valamint az Xbox 360 és a játékok iránti kereslet emelkedése ellensúlyozni tudta a Windows-részleg 1 százalékos bevételcsökkenését. A vállalat a történelmi rekordnak számító bevétel mellé szintén rekordprofitot tudott társítani, az 5,9 milliárd dolláros nettó eredmény 30 százalékkal több mint egy éve.

A Microsoft Windows-részlege volt az egyedüli, ami némiképp gyengélkedett a negyedik pénzügyi negyedévben, a divízió forgalma 1 százalékkal csökkent éves szinten, ami a PC-piac dinamikájával magyarázható. A fejlett országokban a PC-vásárlásokat a vállalatok húzzák, a lakossági forgalom főleg a fejlődő piacokról jön, ahol viszont magas az illegális szoftverek aránya és a gépek nagyobb részét adják el valamelyik olcsóbb Windows-verzióval. A Windows-üzletág üzemi eredménye ezért 4 százalékkal csökkent éves szinten.

A Microsoft 1,7 millió Xbox 360-at adott el a negyedév során - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

12.
12.
Bisur1996
#11: Az ilyenekkel általában az a baj, hogy vannak akiknek nagyon tetszik és vannak akik ki nem állhatják, ezért nem veszik annyira.
11.
11.
p3ti
#10: Hja , mondjuk a CoD multija néha engem is magával ránt . Csak kár hogy vannak egyedi fantasztikus játékok, amikből nem lesz folytatás mert nem vették elegen.. Sajnos ebbe benne van pl. az Alan Wake is . De ne legyen igazam ;)
10.
10.
Bisur1996
#8: COD-t csak a multi tartja életben, ott is a full HC réteg, ami berántja az embert...
8.
8.
p3ti
#7: Pedig nagyon komoly játék lett az Alan wake.Ilyen egyedi játékoknak általában süllyesztő a vége . A Codot meg ki facsarják 25.szerre....
7.
7.
Mathia$
Igen, viszont ez éves szinten nagyon kevésnek számít. Megdöntötték a saját uborkaszezonos eladási rekordjukat, de még mindig el van maradva a többi konzolhoz képest ebben az időszakban.
Nemsokára elkezdődik a konzolvásárlások szezonja, aug. vége szept. eleje. Akkor majd fele ennyi idő alatt adnak el ennyit. Karácsony előtti hetekben meg nem is kell szerintem mondani hogy 2 hét alatt meg lesz ez a szám, ha nem kevesebb idő alatt.
Bevétel növekedése körülbelül a Slim box jövetelének(mivel sokkal olcsóbb az elkészítése) és valamennyire a Kinect-nek köszönhető.

#4: ez valszeg bekerül majd Haky blogjába, de szerintem neked is ez volt a célod vele...
#5: Arra várhatsz. Ameddig megvan a pénz a Halo-Gears-Forza trióból addig szarnak kidobni vmi újat. Max 2-3 évente egy-egy sikertelen próbálkozás. Példának lásd: Alan Wake.
6.
6.
p3ti
Össze hasonlítom a régi boxot és a 360at... azért jó nagy lépést tett azóta . Főleg hogy meg rögzült PS2 fan voltam , és alig vártam a PS3 Releasejét ... Jól át "csábított" :)
3.
3.
Necreon
#1: Adott el - fizettél érte? Ikszdé. Tudnám miért jó ezt minden mondathoz odaírni, de ez már egyéni problémám..
1.
1.
SSJ Gábriel
"A Microsoft 1,7 millió Xbox 360-at adott el a negyedév során"
Egyet adhattak volna nekem is. xD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...