Játékmegőrzésre szakosodott csapatot alapított a PlayStation

  • Írta: szlav
  • 2022. április 26.
  • Hír
Link másolása
A klasszikus játékok kedvelői gyakran szembesülnek azzal, hogy a régi kedvenceik már nem futtathatók a legújabb hardvereken. Ez ellen küzd a Sony frissen alapított divíziója.

A PlayStation-játékok visszafelé kompatibilitása hamarosan nagy győzelmet arat a PlayStation Plus megújulásával, hiszen az előfizetők számos korábbi klasszikushoz nyernek majd hozzáférést, legyen szó akár a PlayStation, a PlayStation 2, a PSP vagy a PlayStation 3 válogatott címeiről, vagy a PlayStation 4 és a PlayStation 5 legnagyobb durranásairól. Habár a Sony legújabb konzoljai sajnos nem támogatják natívan a korai generációk lemezes játékait, örömteli hír, hogy a vállalat határozott lépéseket tesz az irányba, hogy megőrizhessük a régebbi kedvenceinket is.

Ennek a kezdeményezésnek az egyik legnagyobb úttörője lehet az újonnan megalapított "Preservation Team" is, melynek feladata az lesz, hogy játszhatóvá tegyék azokat a címeket, amelyek a modern hardvereken hozzáférhetetlenek lennének. A csapat alakulásáról Garrett Fredley, a csapat egyik vezető mérnöke számolt be, azt azonban egyelőre nem tudhattuk meg, hogy milyen eszközökkel és miféle címekre fókuszál majd a brigád. Valószínű persze, hogy hardveres modifikációk helyett puszta emulációról lesz szó (vagyis a lemezes klasszikusaink minden bizonnyal maradnak a polcon), de ez is óriási lépés lenne, főképp a jelenleg csupán streamelhető PlayStation 3-as játékokat illetően.

7.
7.
adamsfamily
#6: Már az Asura Wrath pakkra is azt mondták,hogy az az utolsó és az tavaly júniusban volt.
6.
6.
crytek
#5: Akkor keresd vissza az utolsó hírüket melyben a final 70 db game-et tették elérhetővé és amivel bejelentették szevasz vége az egésznek... ugyanis a Binary abban volt benne.

Inkább azt oldották volna meg hogy a régi lock megszűnjön. Mert sok cím hiába van benne nem tudjuk játszani mert tölünk nem elérhető.. pl Lost Planet 1, az első prey hogy két jó címet említsek. De több is van sajnos

https://news.xbox.com/en-us/2021/11/15/70-new-backward-compatible-games/
5.
5.
adamsfamily
#4: Azért ez így nem teljesen igaz.Az utolsónak mondott bc adag után,nem régiben bekerült pár plusz játék(Binary Domain például).Nincs teljesen leállítva,szimplán csak a prioritási lista aljára került.
4.
4.
crytek
MS se sokra ment vele.. szépen le is álltak az xbox 360 játékok áthozatalával ,pedig még van egy rahedli jó cucc :( De nem minden az akarat vannak jogok licenszek amiket nem egyszerű "feléleszteni/megújítani"
Valahogy nem látom magam előtt hogy ps5-ön tömegével tolnák majd a ps1 címeket :)
2.
2.
dcba
Ezek a hulye megoldasok nem erdekelnek, hogy fizessek elo es akkor jatszhatok regi jatekokkal, vagy tegyem be a lemezt es toltsek le valami digitalis verziot.

Ha ugy menne, hogy berakom a ps1-2-3 lemezem a ps5-be es azonnal tudok jatszani (ahogy ez eddig ment mielott mindent az internettol varnank el) akkor imadnam, de ez igy nem jatekmegorzes, hogy kell egy elofizetes hozza, vagy serverekrol kell letoltenem a jatekokat amit barmikor letorolhetnek.

Pedig annyira adnam ha epitene a Sony egy all in PS-t amibe az osszesnek a hardware-e benne lenne, en akar premiumot is fizetnek egy gepert ami az ossze PS jatekot gond nelkul vinne, de ilyen sosem lesz, mert most minden ceg hulye elofizetos szolgaltatast akar, amibol en koszonom nem kerek, nekem a Gamepass es haverjai nem opcio.
1.
1.
Heldengeist
Hagyják a homebrew-t és a közösség ingyen megoldja nekik, mint eddig.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...