Nintendo DS

A DS a Nintendo apró handheldje, melynek érdekessége, hogy érintőképernyős dual screen technológiával készült, így forradalmian új játékélményt nyújt a kicsike.
1304427600

Nintendo: nem mindig tudunk lépést tartani

A Nintendo mindig is egy kicsit különc cég volt, ami igyekezett a saját útját járni, miközben sokszor figyelmen kívül hagyta, vagy ő maga diktálta az akutális trendet. A cég legújabb pénzügyi beszámolójában a legendás elnök, Satoru Iwata beszél arról, hogy a saját erejükből milyen nehezen tudnak már csak lépést tartani.
1303740666

Most már tuti: új konzollal jön az E3-ra a Nintendo

Megannyi pletyka után a Nintendo hivatalosan is bejelentette: igen, lesz új konzoljuk, ráadásul már az E3-on ki fogják azt állítani. Hogy mire számíthatunk, arról nem árultak el információkat, de a korábbi híresztelések alapján ha nem is túl erős, de meglehetősen innovatív géppel állunk szemben.
1303634323

Nincs többé DS Lite, Amerikában lesz még PSPgo

A kézikonzolos generációváltás küszöbén állunk, a Nintendo már piacra dobta a maga üdvöskéjét, míg a Sony az év végén indítja útjára a PSP utódját. Nem véletlen tehát az sem, hogy a gyártók már azon morfondíroznak: a korábbi gépek melyik változatát temessék el spórolás céljából?
1303302388

HWSW: A kézi konzolok fejére nőttek a telefonok

Rohamosan terjeszkednek az okostelefonok, amelyek egyre népszerűbb játékplatformok is egyben. Bár a telefonos játékok nem kerülnek sokba, még így is jelentős bevételt hoznak a kiadóiknak, népszerűségüket pedig a kézi konzolok szenvedik el elsősorban. Legutóbb a PSPgo esett el a háborúban, írja a HWSW.
1301229508

A Sony lehet a hordozható játékok királya

Az EEDAR elemzője szerint az NGP-vel és a Sony-Ericsson Xperia Play-jel a Sony-nak jó esélye van arra, hogy idén győztesen kerüljön ki a hordozható, játékra is használható kütyük háborújából. Más kérdés, hogy tartalom tekintetében még erősíteniük kellene, mert abban a 3DS-nek áll a zászló.
1299092659

GDC 2011: Lezajlott a Nintendo keynote

Élőben követtük a Satoru Iwata, Nintendo-főnök vezényletével lezajlott előadást a GDC-ről, ahol a tömény üzleti éljenzés mellett azért a játékokról is esett szó. Kiderült, hogy a DS még mindig durvább eladásokkal rendelkezik, mint az összes többi konzol, és bejelentették a 3DS-es Super Mariot is.
1296568800

4,2 milliónál tart az új Donkey Kong

Ugyan a Nintendo múltheti pénzügyi jelentésében is szerepeltek a játékeladások, pontosan, címenként lebontva nem közölt számokat a konzolgyártó-kiadó. A kiotóiak tavaly is több nagy Wii- és DS-exkluzív címet dobtak piacra, amelyek annak rendje és módja szerint többmilliós eladásokkal büszkélkedhetnek.
1296140873

HWSW: Pocsék karácsonyi szezon után a Nintendo

A hagyományosan erős karácsonyi szezonban sem tudott fordítani az eddigi trendeken a Nintendo. A Wii-lufi kipukkadt, az új modell közeledtével DS-t pedig kevesebben a vártnál jóval kevesebben vették. A cég a januárban debütált 3DS kézi-konzol sikerében bízik, írja a HWSW.
1295877640

Nintendo 3DS - kimaradnak az achievementek

A Nintendo fejese, Bill Trinen kifejtette, hogy miért marad ki az Xbox 360 achievementjeihez hasonló jutalmazási rendszer a cég konzoljaiból. Jelen állás szerint úgy nézi ki, hogy a 3DS felhozatalában sem kapunk semmilyen extrát, amivel az eredményeinket fitogtathatjuk.
1294999200

Visszaestek az amerikai játékeladások 2010-ben

Az NPD Group a megszokott módon közzétette az amerikai játék- és konzoleladásokat összegző statisztikáit a legutóbbi hónapból, s egyúttal az egész évre vonatkozó adatairól is beszámolt. Bár a Call of Duty: Black Ops óriási siker, és a mozgásérzékelős cuccokat is imádják, az eladások visszaestek.