Final Fantasy XIII

A Final Fantasy legújabb, tizenharmadik epizódja Playstation 3-ra és Xbox 360-ra. Keményen belecsap a lecsóba! :)
1300982404

Square Enix: nagyobb prioritásban a mobiljátékok

A japán kiadó tegnap bejelentette, hogy egy új stúdiót hozott létre Hippos Lab néven, amely a jövőben kizárólag a mobiltelefonos játékok fejlesztésére koncentrál majd. A Square Enix sem várt sokáig arra, hogy beszálljon az iparág egyik legjövedelmezőbb ágába, állítólag a munkálatok már gőzerővel zajlanak.
1292421600

Karácsonyi üdvözlet a Final Fantasy fejlesztőinél

Több szintje van a játékipari pletykáknak és találgatásoknak. A leggyakoribb persze az, amikor egy cég lefoglaltat egy domain címet, amiből aztán az okos játéklapok rögtön kitalálják, hogy miről lehet szó. Most azonban azt hiszem, egy új szintre érkeztünk el.
1291382364

Megvannak a PlayStation Awards nyertesei

A Sony japán részlege évről-évre jutalomban részesíti azokat a játékokat, amelyek a legnépszerűbbek voltak a szigetországban. Idén a Final Fantasy XIII-nak jutott a legnagyobb megtiszteltetés, elvégre csak belőle kelt el több mint egymillió példány. A nyertesek listájáért erre fáradjatok!
1290081625

Video Game Awards 2010 - a jelöltek listája

Mint a téli E3-at, úgy várjuk a Video Game Awardsot, annyi érdekes bejelentésre számítunk. Persze a Spike által megrendezett díjátadó lényege ettől függetlenül még mindig az év legjobb játékainak megválasztása, úgyhogy vegyük is elő a jelöltek listáját gyorsan, nézzük meg, kik a legesélyesebbek idén!
1288424509

Golden Joystick 2010 - itt a nyertesek listája

Lezajlott az idei Golden Joystick 2010 díjátadó, tegnap frappáns kis ceremónia keretein belül rántották le a leplet a győztesekről és a dobogósokról. Számos külföldi szaklap hirdette meg a szavazást, a játékosok pedig voksaikkal éltették a kiemelkedő címeket. Le is közöljük a díjazottak listáját.
1286120700

Final Fantasy XIII - törölt DLC, lehetséges folytatás

A Final Fantasy producere a Japánban megjelent "behind the scenes" könyvben mesélt egy törölt FFXIII DLC-ről, és a folytatás lehetőségéről, mely egyelőre még kétséges. Szeretné ugyanis, ha a csapat kétévente előállna egy új, kiadható játékkal.
1283968146

A FF Versus XIII kifejezetten PS3-ra készül

A Final Fantasy Versus XIII fejlesztését vezető Tetsuya Nomura szerint a játék kifejezetten PlayStation 3-ra készül, ha valaha is megjelenne egy Xbox 360-as változat, az egyszerű port lenne, és akkor sem válna multiplatform címmé a program. Persze ez nem bejelentés, csak egy kis okoskodás.
1280395860

Orbán és Korda találkozása az Überkonzolban

Orbán szerint a FIFA 12-ben a Felcsút FC is benne lesz, Gyuri bácsi Klárikát véli viszontlátni a Final Fantasy borítóján, Columbo hadnagy pedig még mindig a PSP-jét keresi.
1279204080

Visszavonulna a Final Fantasy atyja

Az év végén megjelenő The Last Story címe árulkodóbb, mint elsőre gondolnánk: Hironobu Sakaguchi valóban a visszavonulást fontolgatja, árulta el a csapata blogján.
1278159780

Itt a legfrissebb hazai játékeladási toplista

Visszacsúszott a negyedik helyre az új Prince of Persia, a dobogóra megint a World of Warcraft, a vébés FIFA és a Battlefield: Bad Company második része állhatott fel.