Hackerek támadták a Square Enix honlapjait

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Úgy látszik, ez a tavasz már csak az illegális online behatolásoktól hangos: a Sony nem kicsi pokoljárást élt át a PSN-t feltörő hackerek jóvoltából, s ezúttal a Square Enix került a céltáblák kereszttüzébe. A recept ugyanaz: több honlapba épültek be, ahonnan adatokat loptak ismeretlen személyek.

Azért a Sony-tól eltérően a Final Fantasy sorozat kiadója némileg kedvezőbb helyzetben van, a cég ugyanis nem rendelkezik a felhasználóik hitelkártya adataival. A hackereknek így is 25 ezer e-mail címet sikerült ellopniuk, valamint 350, az oldalra regisztráló álláskereső pályázati anyagát is megszerezték, köztük azok elérhetőségét és egyéb személyes adatát.

A Square Enix szóvivője megerősítette, hogy hackerek hatoltak be az eidosmontreal.com weboldalra, valamint két termékük honlapjába. Amint észrevették a bűncselekményt, azonnal leállították azok szerverét, és nyomozásba kezdtek. További lépések szükségesek a honlapok biztonságának növeléséhez, valamint mindent meg fognak tenni a cég szakemberei azért, hogy mihamarabb újra elindítsák az oldalakat.

Ez nem vigasztalja azt a 350 álláskeresőt, akik a pályázati anyagukat töltötték fel a kiadó weboldalára - akik érintettek, azoktól elnézést kérnek a japánok. A 25 ezer e-mail címhez nem tartoztak személyes adatok, ezekkel regisztráltak azok a felhasználók, akik további frissítéseket kértek hírlevél formájában bizonyos játékok információiról.

Szigorú intézkedéseket ígérnek a Square Enixnél, tesztelni fogják weboldalaik biztonságát - jelen állás szerint úgy néz ki, hogy az ellopott személyes információkat és e-mail címeket nem terjesztették tovább a csalafinta hackerek.

19.
19.
shatterhand
#18: ha nem lenne egy feltörés miatt már több mint 3hete leállás a ps3nál, akkor a kutya nem sz..ná le ezt a hírt
De még a psn leállása elött is sikerült 1 napra lebénítani.
Úgyhogy érthető ,ha mindenki elküldi őket a jó búsba ahová valók.

A mezei játékost nem érdekli,hogy milyen a biztonsági megoldás. PSN legyen és tudjon játszani. Az igazságosztó meg mondja meg a sonynak mit talált és ne bénítással szórakozzon.
18.
18.
volkornka
#17: De azért ne csináljátok már, nem kell ezen ennyire kiakadni. Akadjatok ki a sok gyilkosságon, meg hogy a terroristák robbantgatják magukat. Megszívatnak pár céget (persze ezt se szabad) és már is terrorról beszélünk.
17.
17.
Mariah
Valaki kimondhatná már hivatalos oldalról, hogy mi ez, amit csinálnak. Terrorizmusnak hívják. Így is kellene kezelni. Mert ha ez nem terrorizálás, akkor nem tudom, mi.
16.
16.
shatterhand
akkor is köcsög hekkerek
ezt könnyebb kimondani:)
15.
15.
Lordnekroseth
Egyszerűen rohadjanak meg. Remélem az öszes faszopót lesittelik az élete végéig.
13.
13.
kae-chan
kötsög bu*i hackerek. mostmár igazán leállíthatnák magukat D:
12.
12.
AnimeWarlord
1# 2# 4#6 7# Ezek CRACKEREK <--- NEM HACKEREK! Nézzetek utána a szótárban mi a különbség a kettő között és utána használjátok ezeket a szavakat! Köszönöm.
11.
11.
Mortis
Ez lesz a mostani módi? Mindent szépen feltörnek és kiderül, hogy az eddig olyan lelkesen beharangozott védelmek egy fabatkát sem érnek? Meglátjuk.
10.
10.
gamerplayer
de kik ezek a cyber-parasztok? az ajtójukon kopogtatna az FBI akkor meg sokkot kapnának...
7.
7.
Hubert Cumberdale
#6: Itt se? Ha a psn-re gondolsz ott eléggé fájhatott a felhasználóknak is. De amúgy arra gondoltam, hogy mit kezdenek a hekkerek az állás keresők adataival?
6.
6.
volkornka
#5: Cégnek kell felelnie az adatok elvesztése miatt. Itt se a felhasználóknak fáj.
5.
5.
Hubert Cumberdale
És akkor most mi lesz? Majd jól telefon betyárkodnak az álláskeresőkkel?
4.
4.
MangaBoyKing
Jaj Jaj támadnak a hackerek tök süti .
3.
3.
Neo1989
Hát ezek nem adják fel egy hamar .
2.
2.
Shooter89
Valamit már csinálni kellene ezekkel a hackerekkel, de nagyon gyorsan mert már unom a köcsögösségeiket !!!
1.
1.
pr3D4toR
miért kell a hackereknek mindent "elrontania"?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...