Elhunyt a Dragon Quest legendás zeneszerzője

  • Írta: gorien
  • 2021. október 7.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Koichi Sugiyama harmincöt évet töltött videojátékok zenéinek megkomponálásával, amelyek közül minden bizonnyal a Dragon Quest-játékokhoz írt dallamai a leghíresebbek. Kilencvenéves korában hunyt el.

Koichi Sugiyama nevéhez, akit a Guinness Rekordok Könyve a legidősebb videojátékos zeneszerzőként jegyez, ötszáznál is több zenedarab fűződik. Első videojátékos szerzeményét az Enix 1985-ös World Golfjában hallhattuk, a rákövetkező évben pedig már a Dragon Quest dallamain dolgozott, amelyeket forradalminak tartottak akkoriban. A Dragon Quest egyik témája még az idei tokiói olimpia nyitóceremóniája alatt is szólt.

Sugiyama a pályafutása alatt nem távolodott el a szériától, annak szinte minden darabjában részt vett komponistaként – az utolsó általa szerzett dallamokat a soron következő Dragon Quest XII: The Flames of Fate-ben hallhatjuk majd. A zeneszerző szeptember 30-án, kilencvenéves korában hunyt el vérmérgezésben, munkásságáról a Square Enix is tervezik megemlékezni – ennek részletei még nem ismertek.

1.
1.
C0m1n65un
Nyugodjon békében a mester!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...