Online stratégiát vált a Square Enix

  • Írta: fojesz
  • 2010. június 24.
  • Biznisz
Link másolása
Komoly változásokon esik át a Square Enix online játékokra vonatkozó stratégiája: a kiadó szerint a piac átalakult, ők pedig továbbra is az élen akarnak maradni.
Komoly változásokon esik át a Square Enix online játékokra vonatkozó stratégiája: a kiadó szerint a piac átalakult, ők pedig továbbra is az élen akarnak maradni.



A Forbesnak adott interjúban Yoichi Wada, a Square Enix vezérigazgatója a digitális disztribúciót és az online közösségi játékokat a jövőként emlegette. "Két dolog biztos, a terjesztési csatornák és a bevételi modellek változni fognak az egész iparágban, és mi ennek a folyamatnak az élén szeretnénk maradni" - mondta.

Wada szerint a japán Square Enix a jövőben versenyre kelne a jóval profitképesebb dél-koreai és kínai fejlesztőkkel, emellett újra megerősítette, hogy számos közösségi játékon (ilyenek például a Facebookra megjelenő programok, nyáron jön az első, ha minden jól megy) dolgoznak jelenleg is, továbbá minden más címükbe szeretnének némi multiplayer vagy közösségi elemet belevinni. Az új online játékok egy része ingyenes lesz, de Wada nem tart attól, hogy a játékosok szemében ezek nem tűnnek olyan profi munkának, mint a korábbi játékaik: ha grafikailag nem is a legjobbak, de játékélményben mindenképpen tökéletesek lesznek.

A Square Enix a hagyományos címeik, mint például a Final Fantasy, felőli hozzáállásukon is változtatni akar: Wada újra felhozta annak a lehetőségét, hogy a népszerű sorozatot például a jövőben epizódokra darabolnák, és körülbelül 5 dollárért árulnák az egyes részeket.
6.
6.
Lordnekroseth
a lineárisság nem gond,ha ezt szét tudják darabolni külöboző lineákra egy játékon belül. Értsd : Vedd alapul mass effect et. Alapvetően egy úton mész végig,DE rengeteg féle képpen juthatsz el oda. És ez nem unlineárisság,mert nem szabadon kalandozol csak több féle képpen közelítheted meg ugyanazt. És alapvetően hihetetlen jó storyt tud adni és pörgősséget meg beleélést egy kis lineárisság. Csak több útvonalat kell a döntéseink alapján beletenni. Példa dragon age 2,és mass effect 3 ami talán az első hírnöke. És remélem ebbe az irányba is folytatják tovább. Nem vagyok az Oblivion típusú játékok híve(bár ezt konkrétan elismerem nagyon jó),de az ember öszeroskad attól hogy úgy érzi még 10000000000 dolgot tehet mert úgy érzi sosem fejezi be. És a questek utcasarkonként csak rakódnak rád mire egyet csak leadsz 3 at veszel fel...
5.
5.
_Tappancs_
"A Square Enix a hagyományos címeik, mint például a Final Fantasy, felőli hozzáállásukon is változtatni akar: Wada újra felhozta annak a lehetőségét, hogy a népszerű sorozatot például a jövőben epizódokra darabolnák, és körülbelül 5 dollárért árulnák az egyes részeket."



Na ez se bír már magával...Valaki szóljon már rááá.
4.
4.
Tilla25
Ez nem újdonság. Ilyenröl már az EA-nál is beszélnek sajnos. Úgy hogy elöbb utóbb befog következni és ugyan olyan sikere lesz mint a DLC. Engem viszont nagyon idegesit, mert elég lassú az internet kapcsolatom és még 1 GB nagyságú demót is egy napig kell töltenem és még ez mellett figyelni az Xbox-ot hogy ne lépjen ki a Live-ból mert még most sem jöttem rá hogy hogyan hagyhatom úgy magára hogy ne lépjen ki belöle.
2.
2.
Noctis
Az utolsó bekezdés tényleg b. nagy marhaság! Úgy értem, gondolom ezek a kis részek 5 dollárért a Ps Store-on keresztül lennének elérhetők és letölthetők- vagyis egy magyar ps3 tulajdonosnak mégse elérhetők!!!?

Egyébként ha a Final Fantasy Versus 13 is olyan lineáris lesz mint az FF13, ak talán nem kell aggodnom, soha nem veszek több Square Enix terméket. Lineáris játék ugyanis nem igazi RPG szerintem.
2.
2.
naruto88
#1: megyek veled, nem muszály darabolni az sok idő. Én viszek benzint te hozz gyufát :D
1.
1.
Batri
Ha az utolsó bekezdést tényleg megcsinálják, személyesen megyek oda és mészárolom le az egész céget. Ekkora ökröséget, hogy egy rpg-t szétdaraboljanak...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...