Braid

Remek kis platformer, amelyben lehetőségünk van az időt manipulálni.

Mi volt még a tegnapi State of Playen?

Az augusztusi State of Play a külsős stúdiók által gyártott játékokra koncentrált: sokkal külön hírben foglalkoztunk, itt pedig azok szerepelnek, amelyek kimaradtak a szórásból. A legtöbbjüket láttuk már korábban, de új játékok is akadnak.

A Fable 3 és a Halo: Reach is jön Xbox One-ra

Az ígéreteknek megfelelően a Microsoft 16 új visszafelé kompatibilis címet jelentett be Xbox One-ra. A következő körben olyan Xbox 360-as játékokkal nyomulhatunk, mint a Fable 3, a Halo: Reach vagy éppen a Kane & Lynch 2.

The Witness - PS4-re fejleszt a Braid atyja

A The Witness valójában még 2009-ben mutatkozott be, a ma hajnali PlayStation Meetingen viszont PlayStation 4-re bejelentették a játékot. A Sony a független fejlesztők támogatását is megcélozta az új konzollal.

Gonoszak a közösségi játékok

Legalábbis a Braid atyja nem tartja túl sokra a Facebookon futó közösségi játékok körüli őrületet, sőt, úgy gondolja, hogy egyenesen gonosz és káros dolgok ezek. Ha pedig valaki, akkor az egyik legaddiktívabb indie játék készítője biztosan tudja, hogy miről beszél, de legalábbis van benne valami.

E3 2010: XBLA árcsökkentés az expó tiszteletére

Egy csokor arcade cím Live-os árát csökkenti a redmondi cégóriás az E3 tiszteletére. Az akció csak egyetlen hétig tart, le ne maradjon róla senki!

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Örvendjünk, a héten végre megjelenik a Call of Duty: Modern Warfare 2, de a Nintendo-rajongók is megkapják a maguk Modern Warfare adagját némi lemaradással.

Playstation Networkre költözik a nagysikerű Braid

Eddig csak PC-re és Xbox 360-ra volt elérhető az időmanipulálós Braid, s a mai hírek szerint hamarosan a Sony konzoljára is elérhető lesz a remek játék.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Kellemes hétnek nézünk elébe, hiszen a napokban érkezik a The Godfather II és az új Riddick-játék, míg a mozikban bemutatják az élőszereplős Dragon Ball filmet.

Késik az időmanipulálós Braid megjelenése

Már március 3-án meg kellett volna jelenni a az időmanipulálós Braid PC-s változatának, ám a fejlesztők ma elmondták, hogy ez csak április 10-én fog megtörténni.

GDC 2009: A Castle Crashers az év XBLA-s címe

Lezárult a legutóbbi XBLA Awards szavazás, a végeredmény pedig hozta a papírformát: az év Xbox Live Arcade játéka a Castle Crashers című produktum lett.