Fable 2: Episodic

Peter Molyneux és a Lionhead egy percig sem pihen. Míg készül a Fable 3, kiadják a második részt újra, öt darabra vágva, epizódikus formában.
1642435257

Elhunyt a Fable művészeti igazgatója

Ötvenhét éves korában elhunyt a Bullfrog és a Lionhead veteránja, Paul McLaughlin, aki többek között a Fable művészeti igazgatója is volt, de dolgozott a Black & White-sorozaton is.
1366722000

Megvan a Lionhead új fejese

A Lionhead atyaúristene, Peter Molyneux tavaly márciusban hagyta el a fejlesztőcéget, és most sikerült utódot találni neki. John Needham, a Cryptic Studios egykori vezérigazgatója veszi át a helyét.
1333872344

Jönnek az új Fable-olvasnivalók

Ha a sorozat Wikipedia-oldalát nem számítjuk, a Fable-rajongók nem kaptak túl sok olvasnivalót a múltban, azonban miután hamarosan két új epizód is megjelenik, ideje megtolni egy kicsit az írásos Fable-nyalánkságok szekerét is. Három novella, két regény, egy átfogó "biblia" és kézikönyvek érkeznek.
1331125158

Peter Molyneux elhagyja a Lionheadet

Peter Molyneux elhagyja az általa alapított Lionheadet, és egyúttal lemondott a Microsoftnál betöltött pozíciójáról is. A Fable: The Journey munkálataiban továbbra is részt vesz majd tanácsadóként, egyébként pedig egy független vállalkozást indít, és ott folytatja pályafutását az 52 éves mester.
1320490800

Padlón volt a Lionhead a Microsoft előtt

Az ember azt gondolná, hogy viszonylag jól mehet egy olyan cégnek, ami a Black & White-hoz és a The Movieshoz hasonló klasszikusokat készített. De nem. Egy volt alkalmazott beszámolója szerint ugyanis a Lionhead szó szerint a padlón volt, mielőtt a Microsoft felvásárolta.
1314028800

2013-ban jöhet a Fable negyedik része

Vad pletyka hétfő estére, de jobb híján közzétesszük, hátha jó kis találgatás kerekedik belőle. Az Official Xbox Magazine úgy tudja, Peter Molyneuxék már a Fable negyedik részén agyalnak, amely terveik szerint két év múlva kerülhet boltokba - persze a kinectes mellékágat mindenképpen megkapjuk.
1308673847

Lelépett a Fable technikai igazgatója is

Simon Carter, a Fable-sorozat technológiai főnöke nem erősíti tovább a Lionhead Studios sorait, hanem testvére, Dene Carter cégéhez, a Blue Boxhoz igazolt. Az ok nem egyértelmű, lehet neki sem tetszik a Fable: The Journey kinectes jellege? Természetesen szó sincs erről, de egy remek szakembert kell nélkülöznünk.
1300630681

Molyneux: tisztán látom a Fable jövőjét

A mindentudó Peter Molyneux sem volt maradéktalanul elégedett a Fable 3-mal, bár ezért nem a csapatot, pusztán saját magát okolja. Elmondása szerint már tisztán látja a sorozat jövőjét: bármit is csinálnak legközelebb, annak minden tekintetben felül kell múlnia az összes konkurenst.
1300375977

Három BAFTA-díjat is kapott a Heavy Rain

A Brit Filmakadémia kiosztotta a tavalyi év legjobb játékainak járó díjakat, valamint Peter Molyneux is megkapta a maga életműdíját - idén már másodszor. A díjátadó abszolút győztese a Heavy Rain, amely filmszerűségének hála három trófeát is bezsebelhetett, de a legjobb játék a Mass Effect 2 lett.
1298387936

Peter Molyneux megint életműdíjat kap

Rövid időn belül két életműdíjjal is gazdagodik minden idők egyik legismertebb játéktervezője, Peter Molyneux. Ahogy arról már beszámoltunk, kitüntetik az idei Game Developers Choice-on, és mint kiderült, a brit filmakadémia Fellowship díját is megkapja. Valljuk be: nem ok nélkül.