Limbo

Fantasztikus hangulatú, fekete-fehér látvánnyal megáldott kis kalandjáték, mely már az első percétől fogva azonnal elvarázsol bárkit, aki kipróbálja. Kötelező darab!

GDC 2013: Tudnivalók a PS Vitás Limbóról

Az Game Developers Conference-en a Playdead vezérigazgatója, Dino Patti elmondta, hogy a Limbo PlayStation Vitás változatában nem lesz érintőképernyős irányítás, és a port teljesen megegyezik a többi verzióval.

GDC 2013: Az indie fejlesztők felé nyit a Sony

Még csak a Game Developers Conference első napján vagyunk túl, a japán vállalat máris két kézzel szórja a bejelentéseket. Szám szerint 25 címmel készült a Sony, és érezhetően a független fejlesztők felé nyit.

PlayStation-exkluzív lehetett volna a Limbo

Érdekes sztoritól rántotta le a leplet a Sony a Limbo című indie fejlesztés kapcsán: annak idején a játék PlayStation 3-exkluzív lehetett volna, folytak is tárgyalások ez ügyben, azonban a vállalat elbaltázta az üzletet, mert ragaszkodott ahhoz, hogy a jogok automatikusan rá szálljanak.

Részletek a Limbo spirituális folytatásáról

Új részletek és egy sejtelmes koncepciós rajz látott napvilágot a Limbo szellemi utódjáról, mely egyelőre Project 2 munkacímen fut. A Dán Filmintézet nem kevesebb, mint egymillió dollárral támogatja a Playdead játékát, mely ismét a horrorisztikus vonalon mozog. Szerencsére.

Okostelefonokra is elkészülhet a Limbo

Konkrét bejelentést nem hallottunk egyelőre, de a Playdead legújabb álláshirdetése világosan sugallja, hogy a dán fejlesztőcsapat a Limbo okostelefonos, illetve tabletes verzióin gondolkodik. A játék rövid időig Xbox 360-exkluzív volt, ma már számos platformon megvásárolható.

Egymilliónál tart a Limbo

Fontos mérföldkőhöz érkezett napjaink egyik legnépszerűbb indie fejlesztése, a Limbo. A PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra egyaránt megjelent programot eddig egymillióan vásárolták meg, ami egy letölthető játéktól remek teljesítmény - a sajtó mellett a játékosok is imádják a címet.

Még őrültebb lesz a Playdead következő játéka

Nem győztük elégszer hangsúlyozni, hogy a díjnyertes Limbo mennyire magával ragadó horrorhangulattal bírt, pedig egy kimondott szó sem hangzott el benne. A Playdead azt ígéri, hogy a következő projektje még őrültebb lesz, mint a Limbo - s ennek igazán örülünk.

Limbo - PC-s, PS3-as megjelenési dátum

Az Xboxon már mérhetetlen sikereket arató, melankolikus és komor platformjáték, a Limbo végre megérett arra, hogy PC-n és PS3-on is tiszteletét tegye. A PlayDead bejelentette, hogy elsőként PSN-re érkezik meg a cím - még július végén, míg Steamről jövő hónap elején ránthatjuk le.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Bőséges napok várnak ránk, a héten jó eséllyel mindenki talál fogára való játékot - már ha tényleg akar. A legnagyobb királyság természetesen a Mortal Kombat lesz, de mi már kíváncsian várjuk a Portal és az Operation Flashpoint folytatását is. És ez még nem minden...

Három BAFTA-díjat is kapott a Heavy Rain

A Brit Filmakadémia kiosztotta a tavalyi év legjobb játékainak járó díjakat, valamint Peter Molyneux is megkapta a maga életműdíját - idén már másodszor. A díjátadó abszolút győztese a Heavy Rain, amely filmszerűségének hála három trófeát is bezsebelhetett, de a legjobb játék a Mass Effect 2 lett.