CastleStorm PC, X360

Magyar fejlesztésű játék, ami Xbox 360 után PC-re is megjelent.

Alaposan bevásárolt a THQ Nordic anyacége

Az egyre terjeszkedő Embracer Group csinos nagybevásárlással zárja az évet: 13 játékstúdiót vett meg, derül ki a féléves pénzügyi jelentéséből. A felvásárolt csapatok között van a budapesti illetőségű Zen Studios is.

Games with Gold - íme, a decemberi kínálat

A Microsoft közzétette, hogy milyen ajándék játékok járnak az Xbox Live előfizetőinek decemberben. Az ünnepek apropóján egy extra cím is jön, így összesen öt alkotás lehet a tiétek a következő hetekben.

Íme, a PlayStation Plus augusztusi kínálata

Kifejezetten erősnek ígérkezik a nyár utolsó hónapja a PlayStation Plus előfizetőinek. Az Instant Game Collectionbe olyan címek kerülnek be, mint a Lara Croft and the Temple of Osiris és a God of War: Ascension.

Íme, a Games with Gold májusi felhozatala

A Sony után a Microsoft is bejelentette az online szolgáltatásának ajándékjátékait. Az Xbox Live Gold előfizetői ezúttal a Mafia II-t és az F1 2013-at tehetik magukévá Xbox 360-on, míg az Xbox One-osok a CastleStormot kapják meg.

Három mobiljátékos hír a hétvégére

Megjelent a magyar fejlesztésű CastleStorm mobilos változata, de érkezett egy oldalnézetes Warhammer 40.000-játék is. A harmadik hírünk egy MacGyver-feldolgozásról szól, az még nem jött meg, de hamarosan meg fog.

GDC 2014: Xbox One - terítéken az indie játékok

A San Francisco-i rendezvényen a Microsoft bejelentette, hogy újabb lépést tesznek a független fejlesztők felé, ennek gyümölcse a közeljövőben Xbox One-ra megjelenő 25 indie produktum. Lássunk róluk egy videót!

GDC 2014: Íme, az első 25 indie játék Xbox One-ra

Habár egy éve a Microsoft váltig esküdött arra, hogy maximálisan támogatja a független fejlesztőket, máig várnunk kell az alkotásokra Xbox One-on. Az idei GDC-n végre megtört a jég, s a redmondiak lerántották a leplet az első játékokról.

GDC 2014: Generációt lép a magyar Zen Studios

Jönnek az első magyar fejlesztésű játékok a Microsoft szeptemberben megjelenő konzoljára. A hazai Zen Studios bejelentette, hogy a CastleStorm, a Pinball FX2 és a KickBeat: Special Edition PS4-re és Xbox One-ra is kijön.

Mobilokra költözik a CastleStorm

A magyar Zen Studios közkedvelt tower defense alkotása iOS-re és Androidra költözik, ráadásul free-to-play formában. A teljes mértékben érintőképernyős irányítással felvértezett port bétája Androidon már kipróbálható.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Bár a hétfőt már túléltük, a heti játékmegjelenések java még hátravan: sűrűnek ígérkeznek a következő napok, amin persze aligha van okunk meglepődni az ünnepi szezon közeledtével.