Alaposan bevásárolt a THQ Nordic anyacége

  • Írta: gorien
  • 2020. november 19.
  • Biznisz
Link másolása
Az egyre terjeszkedő Embracer Group csinos nagybevásárlással zárja az évet: 13 játékstúdiót vett meg, derül ki a féléves pénzügyi jelentéséből. A felvásárolt csapatok között van a budapesti illetőségű Zen Studios is.

A THQ Nordicot, a Koch Mediát, a Saber Interactive-ot és a Deca Gamest is felölelő Embracer Group az épp futó pénzügyi év első felében alaposan bevásárolt, derül ki a legfrissebb jelentésükből. Noha konkrét árakat nem közölt, 13 játékstúdiót is megszerzett az ernyővállalat, vagy közvetlenül, vagy valamelyik cégén keresztül.

Az Embracer Group megvette a Coffee Stain North részvényeinek hiányzó 40 százalékát is, így már teljesen birtokában van a Coffee Stain Holdingnak, amelybe először 2018-ban vásárolta be magát. Megszerezte a romániai Quantic Lab többségi tulajdonát is, ami a csoporton belül függetlenként fog tovább működni.

Julian Gollop, az XCOM alapítójának új fejlesztőcsapatát is megvette a vállalat, amely a Saber Interactive részeként dolgozik majd. A Snapshot Gamest a Phoenix Pointról ismerhetjük.

A Koch Mediához került a Shadow Warrior-játékokon dolgozó Flying Wild Hog Games, amely egy évvel az után cserél gazdát, hogy a Supernova Capital megvásárolta. A csapat jelenleg négy játékot fejleszt. A Purple Lamp Studio (ők készítették az idei SpongeBob-remastert) mostantól a THQ Nordic alá tartozik, és kizárólag a stúdió játékait fogja fejleszteni, két cím már készül is.

A Saber Interactive alá öt további stúdió került. Az olasz 34BigThings PC-s, konzolos és mobilos játékokat is fejlesztett már, míg a szerb Mad Head Gamesnek már a Koch Mediával is volt már közös alkotása. A jelenleg a Quantum League-en dolgozó Nimble Giant szintén a Saber istállóját erősíti, és jelenleg is fejleszt egy játékot 2023-as megjelenéssel. A New York-i Sandbox Strategies pedig nem a játékfejlesztésről, hanem a PR- és influencerkapcsolatairól híres.

A magyarországi Zen Studios is a Saberhöz került. A csapatot a különböző flipperjátékokról ismerhetjük (a Zen Pinballon túl számos licencelt alkotásuk is van), de ők készítették a CastleStormot, az Operencia: The Stolen Sunt és a Dread Nauticalt is. A budapesti fejlesztők függetlenek lesznek a Saberen belül, amely támogatni fogja az RPG-s törekvéseiket.

Az Embracer Group által megszerzett stúdiók listáján találjuk még a Silent Gamest, amely egy 2023-ra ígért kooperatív játékon dolgozik, valamint két, főleg free-to-play játékokat fejlesztő kanadai céget, a Thinking Ape-et és Iugo Mobile Entertainmentet. Nem minden adásvételre bólintottak még rá a különböző helyi versenyhivatalok, de várhatóan legkésőbb néhány hónapon belül teljesen végbemegy az összes üzlet.

2.
2.
hedzsooo
Hat pl. az Operencia elegge faxantos lett a maga mufajaban, szoval nem csodalom hogy felkapottak lettek ok is pl. a THQ N. szemeben, latjak bennuk a lehetoseget a jovore nezve is
1.
1.
crytek
Ez most egy gyenge kör nagyon... De nyilván nekik valami miatt jó..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...