Trials Fusion teszt

  • Írta: Daks
  • 2014. április 14.
  • pc, teszt, trials fusion
Link másolása
Az Elasto Mania régen a kedvenc játékaim egyike volt. Egy motoron egyensúlyozva kellett benne különböző akadálypályákat teljesíteni, lenyűgöző volt, izgalmas, és megunhatatlan. Ráadásul magyarok csinálták.

A stílus napjainkban a Trials sorozatban él tovább. A játékot a UbiSoft külső stúdiójaként üzemelő RedLynx hozza el nekünk immáron tizennégy éve töretlenül, legutóbb a Trials Evolution nyűgözte le a világot, most pedig a Trials Frontier és a Trials Fusion hódít. Míg előbbi iOS-re és Androidra jelent meg nemrég, addig utóbbi a PC-k és nagykonzolok tulajdonosait kényezteti, a játék maga mögött hagyta a sötét raktárak, és koszos földutak világát, az új helyszín ezúttal a jövő.


A hatalmas üvegépületekkel teli gazdag városok, és a modern környezettudatosság jegyében nevelt szemet gyönyörködtető vidékek tökéletes helyszínként szolgálnak a játék science fiction témájának. A jövő azonban lehet örömteli és vészjósló is, a város falain kívül minden romos és apokaliptikus, a csillogásból kilépve sötét pusztulás vár ránk csak. Na meg rengeteg száguldás. A Trials Fusion az elődök által jól kitaposott utat követi, motorra pattanva sorra kell teljesítenünk a kihívásokat, ugratók, mozgó pallók, csapdák és szakadékok várnak ránk.


A játék nyolc helyszínt vonultat fel, egyenként nyolc pályával. A száguldás két dimenzióban történik, nekünk csak gyorsítanunk és lassítanunk kell, na meg egyensúlyozni a motoron, a játékmenet izgalmas és gyors, ha csak 5 percünk van lazítani, a Trials-t akkor is megéri elindítani. A játékban nincsenek fájdalmas töltési idők, és hosszú átvezetők, egyetlen gombnyomás, és már a pályán is találjuk magunkat, ha pedig fejjel a betonban végeznénk, egy másodperc múlva visszakerülünk a checkpointra, vagy ha azt kérjük, a pálya elejére. 


A Trials Fusion él és lélegzik. A pályákon mindig van valami, amitől tátva marad a szánk, a motoros minden nagy ugratónál üvölt és kurjongat, míg az állandó izgalmat a folyamatosan mozgó kamera tartja fenn. A kép közelít, és eltávolodik, legtöbbször a klasszikusnak mondható oldalsó irányból vesz minket, néha viszont alulról, vagy felülről. Érdekesség, hogy bár nekünk csak a gázt kell húznunk, ezúttal is vannak pályák, melyek össze-vissza kanyarognak, kizökkentve kicsit a folytonos egyenességből, a legizgalmasabb pedig a teljesen átalakított trükkrendszer. A levegőben ezúttal minden korábbinál több mutatvány hajtható végre, a trükkök konzolon a két analóg karral, míg PC-n a WASD és a kurzor gombok különböző kombinációjával hozhatók elő, ahány variáció, annyi változat.


A játékból nem hiányozhat a pályaszerkesztő és a pályaletöltő sem. Az előző részeket a közösségi támogatás tette szinte örökéletűvé, és ez most is így lesz, csinálhatunk terepeket a saját szórakoztatásunkra, vagy élvezhetjük mások agyszüleményeit, unatkozni most egy darabig biztos nem fogunk. Jó hír pedig, hogy bár a játék az előző Trials motorját használja, a grafika két év alatt rengeteget fejlődött, az összkép néha olyan, mintha az Unreal vagy a CryEngine futna a kicsike alatt, az üvegfelületek csillognak, a nap vakító erősséggel süt szemünkbe, a fák leveleit gyengéden lengeti a szél. Minden elismerésem érte.


De hasonlóan brutális a hangulat is. Motorháton ülve gyönyörű helyeken fordulunk meg, akkorákat kell ugratni, hogy azt se tudjuk, hova fogunk leérkezni, és akkor ott van minden Trials játék kötelező eleme. A látványos elhalálozás. Amikor beérünk a célba, hirtelen elveszítjük emberünk felett az irányítást, ő pedig azzal a lendülettel száll bele egy rakat üvegbe, szakadékba, vagy robbanó hordóba. Szinte érezzük, ahogy törik a csont, és ég a hús, elképesztő az egész.


A Trials Fusion április 16-án jelenik meg PC-re, Playstation 4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra, a hagyományos változat mellett pedig készült egy Deluxe Edition kiadás is. A rajongóknak összeállított csomagban az alapjátékon túl található egy exkluzív motor, egy különleges egyenruha, illetve egy egy évre szóló Season Pass is, mellyel a tervezett 6 DLC mindegyikén ingyen le lehet majd tölteni. Neked melyik lesz meg?

10.
10.
crashpipi
3100 Ft épp a Store-ban PS4-re! ;)
9.
9.
DBJoe
https://www.youtube.com/watch?v=jJ3y2wOvP_0
Ez is egy jó játék.
6.
6.
Mr_Petya
Nem viccből találom ki, a cikkben írták maki.
5.
5.
TryGun
#4: Hát ha kinyítnád a szemed meg rákeresnél google-n akkor tudnád hogy ez csak PC-re ps-re meg xbox-ra jelent meg (ott van a videó végén), és más néven fog megjelenni egy kicsivel más stílusban megjelenve mobilokra és megtalálod az infókat a játék honlapján...
4.
4.
Mr_Petya
Androidra nem találtam, lehet nem is jelent meg rá?
3.
3.
KeXxX
Remélem, hogy jó lesz majd optimalizálva.

#2: az ilyen gémer magazinok/online magazinok/újságírók hamarabb kapnak egy teszt példányt. Szerintem..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...