Playboy: The Mansion

  • Írta: Daks
  • 2005. február 4.
Link másolása
A Playboy The Mansion-t sokan a Sims-szel hasonlítják össze, hiszen külcsínre megszólalásig a tizenéves lányok kedvencéhez hasonlít, ám szeretném eloszlatni ezeket a kételyeket: A Playboy egy vérbeli menedzser játék, melyben nem csak cégünk felvirágoztatása, de az emberi kapcsolatok is fontosak.

A manapság igencsak őszülő félben lévő Hugh Hefner Playboy birodalmának felvirágoztatásáig igen rögös utunk lesz. A játék központjában a Playboy Villa áll: itt élünk, itt kell berendeznünk stúdiónkat, itt kell partykat szerveznünk, itt történnek azok az ominózus fotózások, itt éljük kicsiny életünket. A beköltözést követően a még igencsak szegényes házikóban egy félig kész magazin vár minket, melyet percek alatt máris könnyen befejezhetünk, és piacra dobhatunk. Az újságok elkészítéséhez természetesen szükségünk lesz modellekre, na meg persze egy jól összehangolt stábra.

Az emberek:
- Sztárok: A Roster Screen-en tudunk partykat szervezni, ilyenkor nyílik lehetőségünk kapcsolatba lépni velük. A barátságkötés egyetlen módja, hogy beszélgetünk velük, kedvükbe járunk szivarral, itallal. A kapcsolat kiépítése után később telefonon is áthívhatjuk őket. Rájuk több feladat elvégzéséhez is szükségünk van, erről bővebben az „újság elkészítése" részben.
- A stáb: Csapatunk tagjait szintén a Roster Screenen tudjuk toborozni. Alapból szükségünk van egy fotósra, egy újságíróra, majd minden újsághoz egy playmate-re, de a sznobok felvehetnek egy-egy nyuszilányt is, melyek kisebb vendéglátó feladatokra hivatottak. Újságírók felvételének elengedhetetlen követelménye, hogy a felső szinten helyezzünk el egy staff desk-et, ahol majd tudnak dolgozni.
- Barátok: Ide azok a hírességek kerülnek, akikkel sikerült összebarátkoznunk, beléptek ismerőseink közé. A barátkozás egyetlen módja, hogy beszélgetünk velük, majd néhány perc után megjelenik egy inner circle lehetőség, ekkor válnak közeli ismerőssé. A barátok előnye, hogy nem csak a bulikon látjuk őket, hanem maguktól is átjönnek, de mi is felhívhatjuk őket, ha valami feladat elvégzéséhez kellenek.
Hál' Istennek a Playboyban nincsenek agyon bonyolítva az emberi kapcsolatok, mint a Simsben. Ha valakivel összehaverkodunk, nem kell naponta pátyolgatni, megvannak azok nélkülünk is. A barátságon kívül szert tehetünk még üzlettársi viszonyra is, melynek segítségével plusz pénzhez juthatunk. Lehet udvarolni is, általában mindenki pár perc udvarlás után ránkcuppan, rövid ölelkezés után már vihetjük is őket a jakuzziba egy kis kamatyolásra. A barátsághoz hasonlóan itt sem kell sokat törődni csajainkkal, elég, ha hetente egyszer rájuk nézünk és kész. Az emberi kapcsolatoknak itt más szerepe van, mint a Simsben, ezúttal csak karrierünk előremeneteléhez kellenek az ismerősök.

A Mansion screen:
Ezen menü segítségével tudunk lakásunkba új cuccokat venni, itt tudjuk átfesteni a kérót, vagy alkalmanként totál átépíteni.

A Relationship screen:
Ez a menüpont mutatja meg, hogy a sztárok / alkalmazottaink milyen viszonyba vannak egymással. Ha egy híresség visszamondja a bulit, annak az lehet az oka, hogy olyan embert is meghívtunk, akivel utálják egymást. Stábunk egymással való jó viszonya is fontos, hiszen ez kihat a munkájukra is.

Az újság elkészítése:
- Cover shot: A címlap. Az újság elejére mindenféleképpen egy híresség képét kell raknunk. Legegyszerűbb módja, hogy rendezünk egy partyt, amelyre meghívunk néhány sztárt. Legtöbbjük néhány perc beszélgetés után hajlandó lesz a fotózásra. A sztárokon kívül a már publikált playmateket is címlapra pakolhatjuk, amennyiben azok közelebbi barátságban állnak velünk.
- Article: hagyományos cikk, melyet saját újságíróink az általunk meghatározott témában firkantanak. Ajánlatos megnézni, hogy sajtókukacunknak melyik témák fekszenek, mert a kedvenceiből sokkal színvonalasabb cikket tud írni, mint egy olyanból, amit utál.
- Centerfold: a jól ismert magazin közepén kihajtható kép, melyet saját magunknak kell fotóznunk. A fotózáshoz szükségünk van egy fényképészre és egy modellre. Modelleket az Roster Screen-en tudunk felbérelni, pár ezer dolcsiért bármelyik nyuszis lány a kameránk elé áll. A képek annál több pontot kapnak, minél kevesebb ruha van a modellünkön, illetve minél több pózba és szögből fotózzuk őket.
- Pictorial: Az újság képi anyaga, beszerzése az article-hez hasonlóan működik: egyszerűen csak el kell küldenünk fotósunkat, hogy fényképezzen a neki megfelelő témákban.
- Interview: Bármely hírességgel vagy publikált playmattel készült kérdezz-felelek. Elkészítéséhez egy újságíróra és természetesen egy, már megismert sztárra van szükségünk.
- Essay: Ez egy híresség által írt bármilyen cikk lehet. Beszerzése a többihez hasonló: egy közeli barátságban lévő sztárt egyszerűen csak meg kell kérni, hogy készítsen nekünk valami tanulmányt, melyet később publikálhatunk. Fontos, hogy a híresség arról írjon, amivel foglalkozik, és amilyen téma érdekli őt, mivel ezek nélkül elég gyengécskét produkál.
A játék egészének folyamán folyamatosan kell az újságokat szállítanunk, hiszen, ha elkésünk eggyel, elég keményen megcsapolja a bankszámlánkat a kiadó.

Természetesen a fotózáson és a partyszervezéseken kívül több egyéb feladatot is végre kell hajtanunk. Hef PDA-jában találjuk az adott küldetéseket és az azokhoz tartozó segítséget. Nem árt, ha elővesszük szótárunkat, hiszen itt részletes leírást találhatunk minden feladatunkról. Az angol szövegek egyébként túlnyomó részt könnyen érthetőek, nekem nem volt gondom a megértésükkel.
A küldetések amúgy nem nehezek, általában csak olyan kisebb feladatokat kapunk, hogy barátkozzunk össze egy-két hírességgel, melyek várhatóan előrelendítik majd üzletünket. A feladataink később sem lesznek húde nehezek, csak figyelmesen el kell olvasnunk az introdukciókat.
Fontos, hogy a missionöket mindig teljesítsük, hiszen anélkül hamar beleunhatunk a játékba. Egy-egy küldetés végeztével újabb sztárok jelennek meg a kapcsolatok között, kapunk új bútorokat, elektronikai eszközöket lakásunkba, sőt olykor új helyszínek is megnyílnak, mint pl. úszómedence vagy klubház. Emellett járnak még bónusz pontok is, melyeket pénzre, képességre, vagy régi Playboy magazinok borítóira cserélhetünk be.

A játék összhatásáról néhány szó dióhéjban: Sajnos a felbontást nem lehet beállítani, de amúgy sincs csúnya grafja. A teljes játéktér 3D-s, szabadon forgathatjuk, zúmolhatjuk a kamerát, a zene hangulatos, műfaját a hi-fin változtathatjuk. Alapvetően könnyen bele lehet rázódni a játékmenetbe, hiszen a menüpontok könnyen áttekinthetőek, az emberi kapcsolatok nincsenek túlbonyolítva, a küldetések megértéséhez sem kell egy Freud-nak lennünk.

Nos, remélem cikkemmel felkeltettem azok érdeklődését, akik csak a játék Sims jellege miatt vonakodtak a gammától, a fenti tippek segítségével pedig remélem mindenki könnyen belerázódik majd a melóba. Aztán vigyázzatok, mert a játék erotikus jellegénél fogva előfordulhat, hogy olyan testrészünkbe is vért juttat, melyre egy átlag gamma nem képes… :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...