Secret Agent Clank

  • Írta: Ca$h
  • 2008. július 24.
Link másolása
Gondolom senkinek sem kell bemutatni a PS2-ön elhíresült Rachet és Clank című remek kis arcade sorozatot, melynek tavaly a PSP-s változata is megjelent. Végre valahára eljött az ideje annak, hogy a ravasz titkos ügynök Clank kapja a főszerepet, és minden idők leghatalmasabb hőse Rachet csak másodhegedűsként szerepeljen ebben az igencsak szórakoztatóra sikeredett kis stuffban. Lássuk hát mire számíthatunk.
A történet szerint Clank saját „szemén" keresztül látja, amint barátja, Rachet ellopja a világ legértékesebb drágakövét és furcsa módon még csak nem is próbál elszökni vele, hanem hagyja magát elkapni. A börtönben igencsak hányattatott sorsra számíthat, lévén a bűnözők nagy részét ő jutatta rács mögé. Persze örök barátja Clank, eme játék főszereplője rögtön tudja, hogy itt valami nagyon bűzlik. El is indul hosszú útjára, hogy tisztázza cimboráját eme vádak alól, akiről később az is kiderül, hogy semmire sem emlékszik a történtekből, azt sem érti, hogy miért van csíkos ruhában. A börtön igazgatója nem túl kellemes jellem, minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy nagy fülű hősünk nemhogy a másnapot, de még a következő órát se élje meg, úgyhogy igencsak fel kell kötni azt a bizonyos nacit!


Tulajdonképpen így alakul ki maga a játékmenet, ami több szálon fut egyszerre. Egyrészt Clankkel leszünk, aki James Bondot és minden titkos ügynököt megszégyenítő tehetséggel bír. Utazgatni fogunk egyik bolygóról a másikra egyre közelebb jutva a célhoz. Időnként találunk valami komolyabb fegyvert, amit torta formájában el is küldünk nehéz sorsú cimbinknek. Eközben Rachetre keményen rájár a rúd, minden egyes nap újabb és újabb hordányi börtönlakóval kell harcolnia, a tét pedig nem más, mint az élete. De szerencsére egyre jobb és erősebb stukkerek állnak majd a rendelkezésére, hogy ez a feladat teljesíthető legyen. Még első fegyvere, a csavarkulcs is olyan fejlesztésekkel lesz megáldva rövid időn belül, hogy egy csapással akár ketten-hárman is örök álomra szenderülhetnek tőle. Minden egyes alkalommal mikor Rachettel játszunk, az adott pályát teljesítve újabb és újabb bonusz kihívásokkal fogunk találkozni, melyeknek a teljesítésével extra technikai pontok, illetve egyre erősebb fegyverek boldog tulajdonosai lehetünk majd. Ezen kívül minél több ellent mészárolunk le, annál több lesz az életerőnk, ahogyan az a csúzli is erősödni fog, amelyiket éppen használtuk.


Ha ez a két vonal nem lenne elég, akkor időnként még régi ismerősünkkel Qwark kapitánnyal is végigtolhatunk pár hősies csatát. Ezek a részek kifejezetten viccesre és szórakoztatóra sikeredtek, kellemes pikantériát adnak az amúgy is hihetetlenül változatos játékmenetnek. A sor még mindig nem ért véget, hiszen előfordul, hogy Clank szupercuki kis robot kutyáival is kalandozni tudunk majd, azokban a ritka pillanatokban mikor hősünk bajba keveredik. Ezek a kis ölebek sosem járnak egyedül: vagy hárman, vagy pedig négyen vannak, és pár egyszerű parancson keresztül (támadás, követés, megállás, gyógyulás), pillanatok alatt meg tudunk oldani velük minden nehézséget.


Ugyancsak a játék változatosságát erősítik azok a részek, amikor Clank arra kényszerül, hogy valami látszólag lehetetlen helyzetből kikeveredjen. Itt olyan eseményre gondolok, mint amikor be akarunk törni a múzeumba, ahol több tucat őr és pásztázó lézersugár állja el az utunkat. Ilyenkor szuper titkos ügynökünk természetesen nem esik pánikba, megigazítja nem létező csokornyakkendőjét, vesz egy nagy virtuális levegőt, majd beindul valami vérpezsdítő zene, és nekünk nem lesz más dolgunk mint amolyan Guitar Heroes-hoz méltó módon ritmusra nyomogatni a megfelelő gombokat. Szóval mint azt gondolom látjátok, a játékban nem lesz hiány változatosságból, az már egyszer biztos!


A másik dolog, ami nagyon tetszett, az a rendkívül nagy választékban felsorakoztatott kütyük sokasága. Választhatunk, hogy az összegyűjtött technikai pontokból Rachetet, vagy Clanket akarjuk félistenre felgyúrni. Én személy szerint inkább a nagyfülü barátunkat leptem meg jobbnál jobb fegyverekkel, lévén ő az, aki igencsak nagy pácban van, amiből könnyebb úgy kikeveredni, ha a kezünk ügyében van egy jó nagy stukker. Clanknek a vásárolható cuccok amolyan ravasz kis kütyük, amikkel megkönnyíthetjük a kétségbeesettnek éppenséggel nem nevezhető sorsát a kis robotnak. Ezt azért írom, mert a legfontosabb felszereléseket alapból megkapjuk az ügynökségtől, és Clank amúgy sem az az elveszett lélek típus. Minden helyzetre van valami kellemes kis beszólása, ahogyan mindig rögtön tudja, hogy mit kell tenni. Ezen kívül közelharcban a leghalálosabb, illetve akkor, ha igyekszünk lopakodva előrehaladni vele. Ilyenkor tudjuk a legtöbb trükköt alkalmazni, amiket nem lövök le így előre, próbáljátok ki magatok… megéri!


Igaz kissé megkésve írtuk nektek eme tesztet, de úgy gondolom, hogy ami késik nem múlik. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a kellemes kis nyári játékot. Úgy gondolom, hogy PSP-re eléggé halott a piac mostanában, úgyhogy ez a befektetés tutira meg fog térülni nektek, bízzatok bennem!

Memóriakártya: 416KB
Wireless Kompatibilis: Nem
Game Share: Nem
Wireless Network: Nem
PSP Danger: * * *

3.
3.
sayainbarni
szivem csücske az egész Ratchet széria.Kár hogy ezt nem tudtam kipróbálni
2.
2.
Ca$h
ez egy olyan rész amikor ritmusra kell nyomogatni a gombokat... mikor az adott hang (gomb) eléri a jobb oldali sávot pontosan akkor kell megnyomni... pont mint a Guitar Heroesban! sok sikert! =)
1.
1.
shadow16
2. pályán nem indul el a karakter. oldal nézetből indulnaa játék. és bámilyen gombot nyomok nem megy a karakter és a jobb also sarokba asszem kiirogatja h milyen gombot nyomok. lézer kapun kéne átmennie. valaki tudna segiteni?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...