Da Vinci Titkai beszámoló

  • Írta: Daks
  • 2013. május 8.
  • beszámoló, da vinci titkai, szabadulós játék
Ráleltünk a szabadkőművesek budapesti hagyatékára, Leonardo Da Vinci eddig ismeretlen dolgozószobáját titkok és rejtélyek övezik. A feltárt pincébe az elsők között léphettünk be, kijutni viszont már nem volt könnyű.

A szabadulós játékok visszatérő szerkesztőségi programként szerepelnek a stáb naptárában. Az Exit Point, a MindQuest, a Pániq-Szoba és a Szobafogság egyéni és különleges élményt kínált, melyről nektek is beszámoltunk itt, a Gamekapocs hasábjain, most pedig Magyarország legújabb élőszereplős kalandjátékát, a Da Vinci Titkait próbáltuk ki.


Egy óra egy lakatokkal, feladványokkal, és misztikumokkal teli szobában. A játék szabályai egyszerűek, kattan a zár, nektek pedig hatvan percetek van rá, hogy ráleljetek kiszabadulásotok kulcsára. Keresgélni kell és gondolkodni, tucatnyi feladat vár rátok, mire szemetek újra napfényt láthat, a csapat minden tagjának hozzá kell tennie valamit a játékhoz, különben bent ragadtok. Csoportos elfoglaltságról van szó, a szabadulást legalább kettő, de legfeljebb öt-hat főnek ajánlják, egyedül ki megy bárhova is ugye, ennél több embert pedig összetartani lehetetlen, arról nem beszélve, hogy a hely se hatalmas, nem lenne már kényelmes a játék.


Tudtuk ezt jól, ahogyan azt is, hogy részegek nem nagyon jutottak ki még ilyen játékból. A Da Vinci Titkainak mégis nyolcan indultunk neki, egy sörözőt is beiktatva az odavezető útra, a játék a Kodály köröndről nyíló VI. kerületi Felső erdősor utcában kapott helyet, egy bérház pincéjében, a megérkezés kellemes csalódást okozott. A játékot a Pániq-Szoba készítői szervezik, ám míg a srácok előző két helyét, a Fűrészt és a Lostot a fantasztikus hangulat mellett a sötétség és a kosz uralta, addig itt egy kellemesen felújított, jó megvilágítású, alagsori szoba tárult ki előttünk. Rövid útbaigazítás következett, erővel semmit, csak ésszel, ne hangosan, felettünk laknak, ugye nem ittatok, részegek vagytok, na jó, menjetek, kábé ezek hangozhattak el, s a játék már indult is.


Da Vinci dolgozószobájába lépve még tapasztalt szabadulóként is megriadtam. A hasonló játékokból ismert taktika itt haszontalan, általános kezdés, hogy mindenki azonnal szétkapja a szoba mozdítható elemeit, majd az első feladatokat, jeleket egy helyre gyűjtve kisebb-nagyobb csoportok kezdenek dolgozni a szálakon. Ez a játék viszont teljesen lineáris. Mindig csak egy nyommal lehet foglalkozni, a feladatok egymást fedik fel, kikerülni őket lehetetlen, próbálkozni pedig felesleges is, a kulcs megszerzéséhez minden megfejtésre szükség lesz.


A nyolc fő soknak bizonyult, a csapatban hamar kialakultak az ilyenkor szokásos szerepek. Voltak, akik teljesen kivonták magukat a játék alól, és inkább nem is zavarva a többieket, félrevonultak beszélgetni, s lett egy vezető is, ki összefogva a maradékot, szinte egymaga vezényelte le a játékot. A többiek csak segítettek. Feladatokat olvastak fel, jegyzeteltek, ötleteket és megoldásokat adtak. Magukról a rejtélyekről természetesen nem árulhatunk el semmit, az viszont nem titok, hogy a játéknak sok hasonló szabadulós szobával ellentétben itt komoly története van. A feladványok részleteket tárnak fel Leonardo Da Vinci eddig ismeretlen életéből, miközben megismerjük a legendák kulturális és történelmi hátterét, a hangulat valami elképesztő lett ezúttal is.


A játékmenet egyéni és ötletes tehát, a lineáris szerkezet pedig a hibáknak se ad esélyt. Míg más játékban vannak megkerülhető, kitalálható, vagy rosszabb esetben végzetesen elrontható feladatok, addig itt egymásra épül minden, csak megakadni lehet, megbukni nem. Segítséget viszont ezúttal is kérhetünk, a játékmester egy vezeték nélküli telefonon tippeket ad, ha valamit nagyon nem értenénk, kérdezni bármennyit lehet, és időlevonás se jár érte. Mindennek ellenére mi viszont nem jutottunk ki, a végén jártunk, de kellett volna még úgy három perc, hogy megszerezzük a kulcsot, nem sokon múlt, megküzdöttünk érte keményen.


A Da Vinci Titkait mindenkinek ajánljuk, aki szereti a történelmet, a rejtélyeket, és egy órára kipróbálná magát a kódfejtő Robert Langdon szerepében. A játék reggel 10 és este 11 között várja a látogatókat, online időpontfoglalás után, az ára pedig létszámtól függően 1990 és 3790 Ft / fő között alakul. Érdemes többen menni, hiszen nem csak sokat spóroltok, de kijutni is nagyobb eséllyel fogtok. 


Hivatalos oldal és időpontfoglalás

7.
kovacs.szabolcs
Van most egy igazán újszerű és izgalmas szabadulós játék, amit elvitelre lehet rendelni és otthon lehet lejátszani. Van belőle gyerek és felnőtt küldetés is!

Ez a LOGIKOFFER! Részlete itt: www.logikoffer.oldalunk.hu

Csak ajánlani tudom gyerekeknek szülinapi zsúrra vagy felnőtteknek baráti összejövetelre! Rendelni telefonon lehet: +3620 2130 588
6.
Hmmmm....
Mint egy Nő.
Rejtély, rejtvény és talány: egy feloldozó Örök Véglet és Végzet.
5.
DevilGamer
#4: Mi aztán jó sokra jutnánk :)
4.
EBR2000
Én is kipróbálnám érdekesnek tűnik...
Csak hogy hogy a francba fog össze állni a fejembe a kép na az már más dolog.
Debip megyek veled!
Az ár tényleg húzós ennyiért lézerharcra mennék inkább... :P
3.
DevilGamer
Én szívesen elmennék egy ilyen kijutós helyre, csak nekem az egy főre jutó ára kicsit borsos. De, van egy tervem: Vinnék magammal 3-4 helyszínelőt. Jól keresnek, így nem jelent gondot az ár, és talán összetudnák rakni rejtvényt és kijutnánk akár az idő fele alatt.
2.
Daks
#1: Hopp, javítva, köszi. Mindjárt frissül. :)
1.
Joker606
reggel tíz és* este 11
kellet 2 perc, hogy rá tudjak jönni mit akartok
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...