Egyre nagyobb bajba kerül a Midway

  • Írta: fojesz
  • 2008. december 6.
  • Biznisz
Link másolása
Szorul a hurok a Midway nyaka körül: bár elemzők szerint ez nem fog megtörténni, elvben odáig súlyosbodhat a helyzet, hogy felszámolják a céget.
Szorul a hurok a Midway nyaka körül: bár elemzők szerint ez nem fog megtörténni, elvben odáig súlyosbodhat a helyzet, hogy felszámolják a céget.

Hétfőn jelentette be a Redstone médiavállalat, hogy 100 ezer dollárért eladta a Midway Gamesben való többségi részesedését egy játékiparban ismeretlen befektetőnek, Mark Thomasnak, aki a Mortal Kombat és a Blitz játékok jogai mellett többek között hetvenmilliós adósságot is kapott pénzéért. A hír nem csupán azért érdekes, mert a kiadó ilyen rendkívül alacsony áron cserélt gazdát. Mindezzel még azt is lehetővé tették hitelezőiknek, hogy azonnal - pontosan 50 napon belül - visszakövetelhessék pénzüket.

Márpedig a jelenlegi gazdasági helyzetet tekintve erre jó esély van. AMidway tartozása 150 millió dollára rúg, melyből ugyan hetvenet magáravállalt Thomas, viszont a maradék 80 milliót még így sem tudná kifizetni a kiadó, amely jelenleg 10 millió dollárral rendelkezik. A Lazard befektetési cég segítségével most arra törekednek, hogy elkerüljék a csődöt és a felszámolást, ha a hitelezők benyújtanák igényüket a visszafizetést illetően.

Michael Pachter elemző szerint találnak majd megoldást: "A hitelezők tudják, hogy a Midway nem tudja visszafizetni az adósságot, viszont a felszámolással sem térülne meg a 150 millió dollár. Úgy gondolom, a cég meg tud egyezni a hitelezőkkel, hogy üzletben maradhasson, viszont gyorsan el kell kezdenie profitot generálni, különben  a kölcsönadók türelmetlenek lesznek."
3.
3.
psgame223
olcsops2jatekok.freeweb.hu
1.
1.
Giga0509
Én tisztelem a midway-t mert sok yó játékuk van,többek közt a Mortal Kombat 4.Na de ha így folytatja tuti h nem lesz semmi abból az "überjó" (most nem y-al írtam xD) játékból ami veri a Gears Of War-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...