DiRT 2 - mindenidők legszebb versenyjátéka?

  • Írta: fojesz
  • 2009. augusztus 11.
  • Érdekesség
Link másolása
A PC-s Colin McRae: DiRT 2 ugyan jókorát csúszik a DirectX 11 miatt, azonban a készítők szerint megéri a várakozás: a játék mindenidők legszebb autóversenye lesz.
A PC-s Colin McRae: DiRT 2 ugyan jókorát csúszik a DirectX 11 miatt, azonban a készítők szerint megéri a várakozás: a játék mindenidők legszebb autóversenye lesz.

Ugrás a galériához

Míg PS3-ra és X360-ra már szeptember elején elérhető lesz a játék, addig a PC-s verzió csak decemberben jelenik meg a Windows 7 boltokba kerülése után. A DiRT 2 támogatni fogja a tizenegyedik generációs DirectX-et, így a megnövekedett fejlesztési idő miatt volt kénytelen halasztani a Codemasters. Ralph Fulton, a csapat munkatársa szerint viszont megéri várni, ugyanis az új Colin McRae játék mindenidők legszebb autóversenye lesz még akkor is, ha az összes platformot figyelembe vesszük - persze jól hangzó marketingszöveg ez, de azért kíváncsiak vagyunk, mit tud majd felmutatni a program a Gran Turismo 5-tel és Forza Motorsport 3-mal szemben!

61.
61.
Fekete József
megalonyagyix:

Ezt sosem értem,ha sok a kocsi az a baj ha kevés az.

Azért van/lesz benne rengeteg autó,hogy egy adott futamra ha neked a Ferrari tetszik avval mész,ha a BMW akkor meg avval,ezzel nekünk akarnak jót.

Mellesleg a Dirt első része is kicsit levegőbe megy az autó filling,volt,meg a legszebb majd kiderül ha fut az adot gépen,sztem PC-n nem nagy dolog szebbre csinálni mint mást,simulátornál mint mondtátok is ugysem annyira a szépség a lényeg,(bár GT5p ben varást számolhatsz a kesztyűn :D de akkor is,na meg ugye pcn nincs)arcadbe meg nem is tudom mik vannak,nem nagyon játszok pcn mostanában.Egy GT5,FM3 összehasonlítás meg felesleges is sztem,mindkettőt nehéz megverni grafban,de Codemasters tudja hogy nem lehetetlen,vagy nállluk a titkos fegyver :)
60.
60.
Jenni94
Nagyon ütős Graf-ja van
59.
59.
bledzer
Pontosan 60. Marketing szöveg még a DX11. 58 hát a Dirt 1 belülről nézve pro-n kihiivás csak, visoznt ugy szerintem egéssz jó.
58.
58.
Drider
Ha a DX10.1-et 100%-osan kihasználnák benne, már az nagy előrelépés lenne. A DX11 csak egy marketingfogásnak tűnik, azon kívül, hogy majd ezen kártyák tulajdonosai bekapcsolhatják a Hardware Tessalation funkciót, és/vagy néhány jelentéktelen post-process effektet. Ahhoz, hogy máshogy nézzen ki a játék, a grafikus motor fejlesztésére lenne szükség, illetve a renderelés optimalizálásához a next-gen grafikus kártyákra. Remélem ez megtörténik, de fenntartásokkal kezelem, mivel az utóbbi 4-5 hónapban sem láttam különösebb grafikai megújulást, erre meg durván 2 hónapjuk lesz. (Az Op. Flashpoint 2 is ugyanavval a grafikával rendelkezik 2 év óta.)
57.
57.
t.roli
Dcrysis02: Bírom ha a fejlesztők azt mondják a világ legjobb játékát csináljuk, akkor a játkosok első körben elhiszik, második körben már szarozzák...



Killerbee: Igen tudom, de azt is figyelmebe kell venni, hogy a konzol megtartja a grafikát, míg egy azon PC-n már egy idő után el sem indul, semmilyen grafikán, még a Max Payne 1 szintün sem!
56.
56.
Gael
en azon gondolkodtam,hogy most akkor a Codemastersnek van egy hihetetlenul megirt motorja,ami villamgyorsan optimalizalhato a Dx 11-hez,vagy ez megint valami upgrade a dx 10-hez?a jatek meg ugy nez ki egy arcade vezetgetes lesz,bar a legszebbnek kikialtott.Meg aki simes,az ugy is belso nezetbol vezet,ott meg kit erdekel,hogy csillog a verda,meg a kornyezet.Minel mattabb,annal gyorsabb az ember.Nomeg a realisan froccseno sar,amit az elozonel emlegettek,meg egy csomo szarsag,amire a kivalo extrauberrealisztikus fizikai motorjukat nem tudtak raeroszakolni,hogy normalisan mukodtesse,es mindig akkor hatnak,meg olyan idotartamokra,amire senki nem szamit.Nomeg a remek motion blur,amitol gyakorlatilag vegig reszegen vezetsz.PC-n ezeket faszasan lehet allitgatni,finomitgatni,hogy ubertulzas legyen az,ami mar amugy is tul sok.De ha van igeny,csinaljak.Inkabb kicsit vissza kellene venni a kinezetbol,es visszaterni a regi simesebb iranyba.
55.
55.
Killerbee
Valamivel el kell adni, erted..
54.
54.
megalonagyix
Most nem értem miért szidjátok.. GT5 így megy úgy, 700 autó. Fa***t se érdekli, minek válasszak 700-ból, mikor 60-ból se tudok.
53.
53.
Killerbee
52.
52.
bsg09
52: Csak nem szabad szentírásnak venni amit a tisztelt fejlesztők mondanak.
50.
50.
Dcrysis02
Bírom hogy ha maguk a fejlesztők mondanak valamit, a felhasználók biztos hogy jobban tudják....

49.
49.
Killerbee
45:

"most veszel 100 000 Ft ért jó gépet, jövőre már csak közepes grafikán fogod azt játszani, amit most a Fullon nyomtál, míg konzolon mindig a fullt fogod nyomni"



De a konzol full es a pc full grafikat ne hasonlitsuk, azon a gepen a kozepes is fog ugy kinezni mint a konzolnal.

Ertem en, hogy konzolra le optimalizaljak, de van 1 limite akkor is.



Amit latsz pl x360-n azt egy kozepkategorias gep elviszi es nagyobb felbontasba.

Persze van alapja amit irtal de nem ilyen szinten.
48.
48.
bledzer
öhőőőő.....:)))) na igen, ez szerintem keményen lessz programozva



Ego Engine is a modified version of the Neon game engine used in Colin McRae: DiRT and developed by Codemasters and Sony Computer Entertainment using Sony Computer Entertainment's PhyreEngine Cross-Platform graphics engine



PhyreEngine (also known as Phyre Engine) is a free to use, cross platform (PC & PS3) game engine from Sony Computer Entertainment. It supports OpenGL and Direct3D.[1] in addition to the low level PS3 LibGCM library.



egyszóval DX 9 es alapokon lessz megirva a progi megtömve dx 10 es és dx 11 es efektekkel amiről a forumban is beszéltem. Ugy hogy semmi pánik, akinek nincs dx 11 kompatibilis karija nem kell féljen, csak a dx 11 es efektekről kell lemondjon, részben. Az Nv karikkal sem lessz gond, révén dx 9 es alapokon nyugszik a játék
47.
47.
bsg09
47: Billentyűzetről kis gyakorlással simán irányítható a Dirt. Gamepaddal csak a 2005-ös verziót próbáltam de az szörnyű volt:(
46.
46.
cemi
47#

mi volt a gondod az irányitással?

360-on toltam és semmi gondom sem volt vele, simán végig lehetett vezetni, az más kérdés hogy a colin 2005el annyit nyomtam hogy ínhüvely gyulladásom lett.Ugyan ez vot hogy a GRID is megfogott és megintcsak tropa lett a kezem, azt meg ne meséld be hogy a graff nem fontos,mert ha nem is annyira de számit mert egy pixel háborut nem akarok látni a tv-n.Inkább az összkép legyen teljes, és a dirt1 sztem remek lett a maga bemében, a 2 meg sztem k9telezö lesz, mert a codemasters nem csibál szarutos stuffokat-ellenben EA->>NFS
45.
45.
Attelee
Egyetértek t.rolival!Nekem se jött be a Dirt1 az irányitás miatt,pedig X360 paddal tolom PC-n!Szal nem igazán értem miért megy itt a sirás rivás a grafika miatt!

Én leszarom h milyen a grafika ha a játék egyszerüen nem köt le!

Persze végigvittem az elsöt,de köze lse élveztem annyira mint a Colin4-et!Ott tényleg élvezed h vezetsz,egy gamepaddal!

Szóval ha ezt is elkurják akkor nem veszem meg!Csak azt nem értem,h egy Grid féle tökéletes irányitást ugyanaz a cég hogyan tud elcseszni!?Reméljük nem fogja!;)
44.
44.
leomessi19
43: Hát hogy mondjam egyszerüen enm bizok a RADEON-okban!

van egy csomo haverom akinek READON van és kidobbott rá egy csomo pénzt és rá egy évre sz*rt se értek már... nem vitték a gamet..

Na most ez az NVIDIA-val is igy van de nem tudom én még 2.5 éve vettem ezt a 7300GT-t ami most van nekeem és hát mit mondjak még a GTA4 és a FUEL játékot leszámitva mindent vitt....

ezért nekem csak NVIDIA kellene...

bár azok se olcsok de nincs rá 35ezrem hogy olyat vegyek ami ugymond tartosabb..

veszek eggyet 25-ért (arra talán lesz keret) és jó...

bár én személy szerint hülyeségnek tartom a PC-t tuningolni...

mert pl 1.5 éve vettem 80-ért bele ezt a karit egy Core2Duo 2,6GHZ és procit 2 GB ramot meg egy alaplapot:D és hát most már azért nem oplyan fulos....

szal ha lenne pénzem inkább vennék egy boxot és csokolom:D
43.
43.
t.roli
Gondolkozzatok egy kicsit.

Tegyük fel tavaly vett az ember egy brutál gépet. Ha kijön a Dirt 2, lehet neki DX 10 es kártyája, vagy 10.1, közel sem lesz olyan szép a játék a gépén olyan FPS számmal, mint mondjuk ha ez a játék tavaly jött volna ki, és az akkor full grafikával.



Szóval a hardver maradt, a grafika mégis rosszabb lesz, ezt tapasztalatból tudjuk, a minimális is mondig rondább, mintha tavaly arra gépre optimalizálták volna, és akkor full grafikával... Lehet nem lehet érteni amit írok, de máshogyan nem igazán lehet szemléltetni.



Inkább csillagos rendszerrel mutatom - az 5 csillag a szép, az 1 a nem szép.



Van X géped 2006 ban. **** os grafikát tud, ez a * rendeszer nem relatív, fix érték, tegyük fel a grafikát tudjuk fixen értékelni, a GTA3 jelen esetben * csillagot ér a gta 4 ***** ot, mert szebb mint a 3, a kor nem számít.



Szal van egy 2006 os **** os géped, mert 2006 ban kiérkező játékok 4 csillagos grafot adtak rá



De ugyanez a gép, már csak ** illetve *** csillagos grafikát tud 2007 ben, mert az ekkor megjelenő játékokat már nem a 2006 os **** csillagos gépre optimalizálják, hanem a 2007-es **** osra. Ugyanaz a szintü grafika (ugyanannyi effekt, ugyanazok a dolgok) 2007 ben már lassabbak lesznek



Míg a Boxnál vagy a PS3 nál, ami szép, fix ***** csillagos, azon az idő múlásával is ***** os játékok fognak megjelenni, mert arra optimalizálják, kihozzák belőle a maximumot (amit mellesleg egyik konzolból sem hoztak még ki) és később is tudni fogja ezt az értéket.



Ergo, most veszel 100 000 Ft ért jó gépet, jövőre már csak közepes grafikán fogod azt játszani, amit most a Fullon nyomtál, míg konzolon mindig a fullt fogod nyomni, hacsak nem törődnek jobban a programozással... (mint a Gran Turismo 4 - Több pénzből készült mint Magyarország költségvetése, meg is lett az ára, ma is gyönyörű, PS2 legszebb darabja, mert jól programoztak rá) Na mindegy, nem kell elfogadni a véleményem. Mellesleg ha olyan lesz az irányítása mint a Dirt 1 nek, akkor ez sem kell, ezt sem veszem meg. Murván úgy rángattam a kocsit mintha sínen menne, kösz de nem... Hiába eszméletlenül gyönyörű, ha a játék maga kevés...
42.
42.
ATi0021
43: Vársz még pár hónap és NVidia kihozza a középkategóriás DX11-es GT300-as termékeit.



Amúgy semmi baj nincs a Radeonokkal. Pontosan mi a gondod vele? Rossz tapasztalat?
41.
41.
leomessi19
42: Lehet igazad van,csak az h én a RADEON-al nagyon enm vagyok kibékülve..:D

majd csak találok valami olyasmi megoldást amit elbir a pénztárcám :S
40.
40.
39# menni fog, de nem MAX-on, mert nincs benne dx11 sőt, még 10.1-es directx se. inkább vegyél helyette ati HD 3850-est, vagy 4650est
39.
39.
Well
most játszok a DiRT-el, sztem annál szebb grafika nem is kell, pedig minden legalacsonyabban van :D
38.
38.
Qbász
Én az 1. részben csak azt az idióta homályt utáltam a képen ami a Gridben is benne volt,hiába toltam maxra a felbontást. A mostani képeken is rajta van. Minek kell bele ez?
37.
37.
leomessi19
nem tudom nem akarok felvágni ,meg iuenek de most akarok venni majd egy Geforce 9600GT vidikarit(1800MHZ-s az órajele) szerintetek ezen menni fog?:D
36.
36.
drat576
Nekem már a Dirt 1 se tetszett, minek bele buggy meg terepjáró + kamion? Mért nem lehet egy rendes rallys gamet kiadni, Colin 2 volt a legjobb :) amúgy szépnek tényleg szép, de akkor már inkább nézek eurosportot =)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...