Leleplezték a Nintendo 3DS-t

  • Írta: fojesz
  • 2010. március 23.
  • Bejelentés
Link másolása
A minap váratlanul leplezte le a Nintendo a legújabb zsebkonzolját, a 3DS-t: ahogy azt a konzol neve is sejteti, a kis gép legfőbb erénye a 3D-s megjelenítés lesz.
A minap váratlanul leplezte le a Nintendo a legújabb zsebkonzolját, a 3DS-t: ahogy azt a konzol neve is sejteti, a kis gép legfőbb erénye a 3D-s megjelenítés lesz.


(A videó egy korábbi DSi-játékot prezentál.)

A legérdekesebb újdonság pedig, hogy a 3DS-hez nem kell majd speciális szemüveget felvenni, a térhatás anélkül is élvezhető lesz, persze némileg más módon - ahogy a videóból is kiderül, nem az IMAX-féle látványról van itt szó, vagyis valószínűleg nem fogják az állunkat csapkodni a dinoszauruszok kilógó testrészei, hanem a játéktérnek lesz egyfajta "mélysége".

Bővebb információkra csak az idei E3-on számíthatunk, így egyelőre nem sokat tudunk az új gépről, a Nintendo mindössze annyit erősített még meg, hogy a konzol kompatibilis lesz a korábbi DS-játékokkal is, a japán megjelenésre pedig legkésőbb egy év múlva, márciusban számíthatunk, amit valamivel később követ majd az európai boltokba kerülés.

Az új DS-sel rengeteg pletyka látott napvilágot: állítólag a konzol teljesítménye sokkal nagyobb lesz elődjénél, a kijelzők is méretesebbek lesznek, s egymáshoz közelebb kapnak helyet.

Persze kérdés, hogy mindez elég lesz-e az üdvösséghez? A fejlesztőknek hatalmasak az elvárásai az új konzollal szemben, valaki szimplán komolyabb online lehetőségeket vár, valaki 3G-t és beépített GPS-t szeretne, de a multi-touchcsal kapcsolatban is elég sok kívánságot hallottunk. Michael Pachter elemző már el is kezdett fanyalogni: szerinte a 3D ide kevés lesz, a Nintendo megoldása biztosan nem üthet nagyot, elvégre ha ez ilyen egyszerű lenne, a Samsung és a többi TV-gyártó miért nem rukkol elő hasonlóval, mikor általános negatív kritika a jelenlegi 3D-s lehetőségekkel szemben az, hogy a nézőnek, játékosnak szemüveget kell viselnie a térbeli hatáshoz. Pachter azt is megkockáztatta, hogy az Apple le fogja mosni a Nintendót a színtérről, ha ők is rákapnak valami hasonló ötletre. Majd meglátjuk.
20.
20.
Scoo
#17: sokat nem veszítenek veled, sőt! A haszon mindig a legálisan megvásárolt szoftvereken van.
19.
19.
zola2000
17: akkor keress rá: supercard, r4, acecard, ezek ilyen memóriakártya átalakítók dsre, amik akkorák mint egy ds kártya, bele megy egy mikro sd kártya, arról futnak a játékok. Én se veszek meg minden szar játékot dsre eredetibe, csak azokat amik vannak olyan jók hogy megérdemlik hogy megvegyem.
18.
18.
Scoo
Ne törjünk még pálcát felette, elvégre még gyakorlatilag semmit se lehet tudni az új kisgépről. Mindenesetre ha tényleg fasza 3d lesz akkor megemelem a kalapom a Nintendo előtt.
17.
17.
meridarider
nekem még sosem volt a kezemben DS de volt már iTouchom és jelenleg van egy PSP m és úgy vagyok vele hogy ezeknél csak rosszabb lehet azok alapján amit láttam róla

mind2 zseniális a maga részéről:) de a nintendo nem az én világom..

amit nem lehet hack elni vagy Jailbreakelni azt megsem veszem:D

a moddolás a legnagyobb:D
16.
16.
Mathia$
múltkor belinkeltem ezt a videót a ds topikba, mondván ez az egyetlen játék ami tetszik ds-re, de ha a 3DS-re ilyesmi játékok tömkelege jön akkor lehet megvan az új wishlistes :D
15.
15.
Mortician
#11: A Ninendo önmagában erősebb a piacon mint a Sony meg az MS együtt...
14.
14.
fojesz
#13: fuh, igazad van, én néztem be. bocsi mindenkitől.
13.
13.
Rip
Ez a video szerintem nem az igazi 3DS-t mutatja, ezt az alkalmazást már korábban bemutatták DSi-re, mindössze a kamerára van szükség, amivel fel kell venni egy referenciapontot, és így számolja ki az elmozdulást.

Nameg a "Nintendo 3DS.mp4" videonév is igen amatőrnek tűnik.
11.
11.
Elvenrune
#5: hiába, ha nem tudnak jobban megerősödni a piacon, mint mondjuk a sony. Szerintem a megcélzott közönség miatt, de lehet hogy csak elsietik az újdonságokat és azonnal kihozzák, nem dolgoznak rajta eleget.
10.
10.
Neptunusz
Mondjuk nekem a videóban nem a megosztott képernyővel van a bajom, hanem azzal hogy ehhez kicsit túl kicsik a képernyők meg a távolság is nagy, de ezt úgy is meg fogják változtatni :)
9.
9.
klemid
Már az előd sem tetszett. Maradok a PSP-nél és az IPhone, IPod-nál.
8.
8.
XDannyL
HÚÚÚ ez baromi jóó (ha ezt tényleg tudja) :)

Bár így se vennék DS-t xD
7.
7.
fojesz
A dupla kijelző biztosan marad, a DS a "dual-screen" rövidítése egyebek mellett.
5.
5.
doomSbloom
szerintem mindenki beláthatja hogy a nintendo hozza el az igazi újdonságokat. a másik két rivális konzol csak a gépek erősségére megy rá
5.
5.
Neptunusz
Én egy videó lejátszónak örülnék és hozzá egy USB-s csatlakozóhoz és úgy feltölthetnék rá filmeket vagy anime részeket és nézhetném rajta a hosszú utazások közben vagy nyaralás közben.
4.
4.
logoffmeister
Szerintem pedig maradni fog ez az osztott képernyős megoldás. Ami jó, azt nem kell elrontani alapon szerintem nagyon nem fognak hozzányúlni az alapkoncepcióhoz (DS Lite-ot és társait vitték annyian, mint a cukrot). Inkább csak arra gondolok, hogy úgymond korszerűsítik a gépet, több lehetőséget tesznek bele, mint pl. jobb online lehetőségek, erősebb hardver, ilyen-olyan "kütyük" (gyorsulásmérő, valamivel jobb kamera, háromgé, kékfog meg amit akartok) - szóval el-iPhone-osodik kicsit. Talán még egy értelmes online store-t is kaphat. Szerintem.
3.
3.
pepsus
hat ez szar. nagyobb dologra szamitottam.
2.
2.
Neptunusz
Ja. Remélem máshogy fog kicsit kinézni.
1.
1.
Hunszi
jó ötlet de szerintem evvel a megosztott képernyővel kissé gagyi...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...