Bezárta az Eidos Hungary-t a Square Enix

  • Írta: fojesz
  • 2010. április 20.
  • Gyászhír
Link másolása
Szomorú hírre ébredtünk, a Square Enix hivatalosan is megerősítette, hogy több stúdiójánál leépítéseket tervez, az Eidos Hungary-t pedig végleg bezárja.
Szomorú hírre ébredtünk, a Square Enix hivatalosan is megerősítette, hogy több stúdiójánál leépítéseket tervez, az Eidos Hungary-t pedig végleg bezárja.



Phil Rogers, a Square Enix Europe vezérigazgatója erősítette meg a korábbi rossz híreket, így többek között az Eidos Hungary bezárását is, amiről már októberben döntöttek az illetékesek. Rogers szerint a valós idejű stratégiák piacán keményen kell küzdeni az első helyért, ők pedig nem feltétlenül itt szeretnének befutni, ezért húzta le a rolót a néhai Mithis Entertainment, s ezért nem folytatódik a Battlestations-sorozat.

Komoly átalakításon esett át a Championship Manager-sorozatot jegyző Beautiful Game Studios is: a londoni csapatot alaposan leépítették, s inkább Sanghajban állítottak fel egy programozó alakulatot. Ennek ellenére a Beautiful működőképes marad, a jövőben inkább dizájnfeladatokat szánnak nekik, ami állítólag a focimenedzser-szériának is használni fog. Leépítések történtek a koppenhágai IO Interactive-nál is. A pletykák szerint 35 embert tettek lapátra, mert egyszerűen feleslegessé váltak: Rogers szerint a dánok az elmúlt két évben nagyon sok projekten dolgoztak, azóta viszont visszavettek a tempóból, így nincs szükség annyi emberre. A vezérigazgató azt is elmondta, hogy az IO még így is rendelkezik annyi kapacitással, hogy több játékot tudjon egyszerre fejleszteni.

A kérdésre, hogy lehet-e számítani további leépítésekre, Rogers pozitívan válaszolt. Elmondása szerint remélhetőleg nem, de a gazdasági helyzet miatt nem zárta ki ennek az esélyét.
10.
10.
thrill
Kissé még mindig fals a hír, hiszen a ESH már októberben bezárt, a "poén" épp az, hogy eddig ezt nem kommunikálták az anglisok....
9.
9.
fojesz
#8: Igazad van, köszi!



Az elsőségről: Rogers nyilvánvalóan piaci pozícióra utalt, ő egy vezérigazgató, nem érdekli, hogy milyen a játék, dőljön a pénz. :P
8.
8.
suaheli
Nem jól írta a cikk írója. Nem hajdani Most Wanted. Volt a Mithis, ami kettévált, a Midway csapatból lett az Eidos Hungary, a JTF csapatot meg a Nexus-t is kiadó HD Interaktiv vette vette meg, ami a Most Wanted lett!
6.
6.
galmat
A Crytek Budapest-en kívül van még itthon említésre méltő fejlesztőgárda egyáltalán?? hullanak mint a legyek... :(
5.
5.
InGen
Starcraft a top RTS már 13 éve, meg majd most jön a folytatás, de ezekhez úgysem tud senki felnőni, szóval speciel én is marhaságnak tartom ezt az "elsőség" körüli dolgot.
4.
4.
Raam989
És ki az aki a stratégiai játékok közt az élen van? A C&C Generals volt az utolsó játszható és élvezetes RTS, az Age of Empires 2 pedig mai napig a legjobb.
2.
2.
Eddie Krueger
Bullshit. "A valós idejű stratégiák piacán keményen kell küzdeni az első helyért". Akkor mi lenne, ha mindenki, aki nem első, bezárná a boltot? A Battlestations veszteséges befektetésnek bizonyult? Tudtommal nem. Akkor, Mr. Rogers, megkérhetem, hogy a valódi okokat elénk tárja?
1.
1.
wildláma
hát szomorú. a Battlestation mind2 részét szerettem, nem azért mert magyar volt, élveztem. jó játék volt. de most már ennyi. mindenki megy a Respawnhoz :D:D:D:D:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...