GTA nélkül is nyereséges lett a Take-Two

  • Írta: fojesz
  • 2010. december 19.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two hosszú ideje küzd azzal a problémával, hogy gyakorlatilag képtelen profitot termelni új GTA kiadása nélkül, márpedig arra nincs lehetőségük, hogy évente új résszel bővítsék a népszerű sorozatot. Idén viszont minden összejött a kiadónak: a Red Dead Redemption és az új NBA is óriási siker.

Az óriáskiadó utoljára zárt pénzügyi évet októberben, mostantól ők is igazodnak a többséghez, és március végére tolják ki az időszak végét. Ennek ellenére készítettek egy helyzetjelentést ősszel is, amelyben az október előtti egy év eredményeiről adtak számot.

Eszerint a korábbi egy évhez képest 65 százalékos bevételnövekedést értek el, a befolyt összeg 1,16 milliárd dollárra rúgott. És a lényeg most jön: hacsak szerény 49,7 millió dollárosat is, de a kiadó végre profitot tudott felmutatni úgy, hogy nem adtak ki egyetlen GTA-játékot sem, arról nem is beszélve, hogy a tavalyi 130 milliós veszteség után ez mindenképpen előrelépés. A jó hírekre a vállalat részvényei is megugrottak, 8,29 százalékkal erősödtek a papírok.

"Elértük a célunkat, profitot termeltünk GTA-megjelenés nélkül" - örvendezett Ben Feder, a cég vezérigazgatója, aki többek között a Red Dead Redemption és az NBA 2K11 erős eladásainak, valamint a digitális tartalomszolgáltatásnak tulajdonítja a sikert, de jól szerepelt a Civilization V, a Mafia II és a Grand Theft Auto IV: Complete Edition is. A Red Dead Redemptionből eddig mintegy 8 millió példány kelt el, ami jó hír a Take-Twonak, elvégre a kiadó azzal a céllal kezdett el újra építeni a sorozatra, hogy "új GTA-t" csinálnak belőle.

Az NBA 2K11 még inkább megerősítette a 2K Sports sorozatát, s ezzel a kiadó sportrészlege is nyereségessé vált. Miután az Electronic Arts hosszas szerencsétlenkedés után, életveszélyes módon lelőtte a saját NBA-játékának legújabb részét, a Take-Two már csak jól jöhetett ki a helyzetből: az NBA 2K11-ből végül 3 millió példányt adtak el.

A Take-Two az idei naptári év utolsó negyedére 290-315 millió dolláros bevétellel számol, a következőre pedig 100-150 millióssal, ellenben itt már veszteségre is számítanak a cégnél. A következő pénzügyi év végére 1,1 milliárd dolláros bevételt és profitot várnak, s bár GTA-megjelenés várhatóan megint nem lesz, új játékokból akad majd bőven: jövőre jön többek között a Duke Nukem Forever is.

10.
10.
Berencsit
na én akkor is megmaradok a mass effectnél.:D (igaz ennek semmi köze ehez... :))
8.
8.
huszti
a read dead tényleg jó lett, volt szerencsém kipróbálni. esetleg valaki nem tudja, hogy van-e esély egy pc-s verzióra?
7.
7.
Jinbobo
#4: Leginkább azt hogy lovaglok meg lövök. Jó, végülis a Gta-ba is kocsikázni kell meg lőni, de számomra az az igazi. A Red dead redemption olyan mint a gta, csak a vadnyugatra van építve a sztori. Egyébként nem tartom rossz játéknak, ha a Gun játékkal nem nyomattam volna annyit valszeg meg is vettem volna a redet. Csakhogy a Gunnal annyit játszottam hogy kicsit beleuntam a vadnyugatba. Egyébként szerintem a Rockstaros srácok vannak a legjobb úton a játékosok igényeihez! Jó sztori, szabadságérzet, akcióorgia és még miegymás. Ez kell a játékosok zömének!
6.
6.
NECROSMOKE
RDR zsír meg már jöhetne 1 újabb GÉTÉA is
5.
5.
zsilvolgyi
Hát igen, jó lenne már egy új GTA!
4.
4.
pepsus
#2: Mit tartasz benne sablonosnak ?
3.
3.
Mortis
Megérdemlik. Tényleg jó játék a RDR.
2.
2.
Jinbobo
Azért én a Gta-kat tartom a legjobbnak a Take-twotól. Sajnos a Red deaddel nem játszottam mert sablonosnak tartom. A Duke nukemet várom! Kíváncsi leszek vissza-e tudják hozni a játék régi hangulatát.
1.
1.
Csoola
azért ha az elektronikus arcok nem lövik le a saját NBA projektjüket, ennyire nem lenne durva a nyeresége ;) de mindenesetre megérdemlik, a Red Dead hatalmas játék
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...