Megjelent a hivatalos Gran Turismo 5-kormány

  • Írta: InGen
  • 2011. január 5.
  • Érdekesség
Link másolása
A neves játéksorozat szakított a Logitechkel, és a Thrustmaster szakembereire bízta a legjobb autószimulátoros kormány elkészítését. A méregdrága T500 RS már kapható, s az indulással kapcsolatban Yamauchi mester is megeresztett egy gondolatot az új eszközről.

A Polyphony nagyfőnök, Kazunori Yamauchi nem kis célt tűzott ki a Thrustmaster elé: "Azt kértem tőlük, hogy tervezzék meg nekem a valaha készített legpontosabb kormányt, ami mindenféle késéstől mentes, és tökéletesen visszaadja a Gran Turismo 5-élményt, és átadja azokat az érzéseket, amiket egy igazi versenypilóta tapasztal a pályán."

Nos, hogy mindez sikerült-e, azt még nem tudjuk, mindesetre az ár komoly minőséget sejtet: 499,99 euróért vesztegetik a Thrustmaster T500 RS-t, amely immár hivatalosan is kapható.

25.
25.
NECROSMOKE
Menjenek 500x a nagy túróba!!!Mingyá annyit kérnek el mit egy pisis verdáért.


FUCK KAZUNORI!!!
24.
24.
3NT3R
#23: itt egy link, hogy mit is lehet kihozni a "fotelben ülésből"
http://www.youtube.com/watch?v=rtXzACck52I
hogy ne csak a számat tépjem...
23.
23.
3NT3R
#21: Persze, nem azt mondom, hogy ha valaki felkel a gép elől, és beül a versenyautóba, egyből futamot nyer, hiszen vannak olyan dolgok, amiket a számítógép előtt ülve nem lehet (de lehet, csak az sok pénz) otthon szimulálni, de az ott szerzett tapasztalatok minimális gyakorlás után átvihetők az aszfaltra, és ami példákat erre hoztam, azok mind valósak.

Nyilván nem lehet egy katonai-repülőgép- és egy autószimulátort összehasonlítani, de viszont, aki virtuális pilótaként sok száz órát repülve megismerkedett egy 747-essel, az a valóságban is megtudja tenni a Chicago-Ferihegy útvonalat.

... és igenis lehet érezni a gép előtt ülve egy M3 seggét, biztos, hogy az élmény nem lesz ugyanaz egy kicsúszásnál, de attól még pontosan fogod érezni, mit csinál a kocsi fara, ez csak a kormányodon (/cockpiteden) és a játék visszajelzésein múlik. Persze, az élmény nem összevethető, ellenben a vezetési tapasztalatot ugyanúgy meg tudod szerezni.

Persze, ha valaki inkább pályát és kocsit bérel évente egyszer, és azt mondja, hogy neki az jobban megéri, szíve ügye... de attól még egy profi szimes, aki először vezeti a valóságban ott és azt, 100%, hogy lehagyja.

megint sokat téptem a számat :D
22.
22.
Henry82
13:
Te meg csak száguldozz a játékokban legyél szíves, ezért vannak és ne buzdíts senkit, hogy az utcákon vaduljanak, így is van elég boyracer az utakon!:))
21.
21.
Henry82
19:
Jogos amit írsz, csak nem igaz.

Tény, hogy profi játékokkal és profi kormánnyal meg lehet tanulni versenyezni (aki fizikailag is alkalmas rá), de egy fotelből ülve soha az életben nem fogod megérezni hogy kúszik a kanyarban egy M3-as segge, milyen érzés egy Veyront vezetni!

Akik azért vesznek ilyen kormányokat, hogy megtudják milyen érzés ezeket a kocsikat vezetni, azok egyszerűen hülyék mint a segg és nagyon sajnálom őket, viszont akik azért hogy javítsák a játékélményt, vagy igazi futamokra gyakoroljanak technikákat, azoknak kívánok nagy élményt és sok sikert!

Neked még annyit, ha veszel egy vadászrepülős játékot és kijátszod egy profi joy-al, te már elmondod mindenkinek, hogy tudod milyen érzés egy Raptorban egy 9g-s forduló? :))))
Remélem nem:)
20.
20.
dzsiádzsó
#8: ez esetben rendelek 1t :D mondjuk FM4-hez is jó csak akkor
12.
12.
3NT3R
Ezt a kormányt nem GT5 irányítóként kellene reklámozni, hanem hardcore szimesek eszközeként (persze ők úgysem a reklámokon keresztül fogják megtalálni). Mindezzel együtt teljesen bagatell dolog a GT5-höz ilyet használni, hacsak az ember nem a világrekordokra hajt. Kevés olyan játék van, ahova ilyen irányítóeszközre van szükség, ide tartoznak az iRacing, LFS, rFactor, a SimBin játékai (WTCC/GTR sorozat főleg), illetve még talán a RichardBurnsRally, bár ott a kormányzás/pedáljáték csak egy tényező, ugyanolyan fontos a rutin, reflexek, ésatöbbi, ami a rallyhoz kell.

Ezek után megállapíthatjuk, hogy az elvetemült GT5 fanboyokon kívül elég kicsi a célközönség, akiknek megérné ennyi pénzért egy ilyenbe beruházni.

A "kormány" egyértelműen legjobb része a professzionális pedálsor, nem tudom, ezt külön meglehet-e vásárolni/rendelni, egy G27, vagy akár olcsóbb Logitech kormány mellé jó választás lehet. Elmondások szerint a kormánymű nem számottevően jobb egy mondjuk G27 vagy Fanatec Porsche kormánynál, bár ennek az új szíjhajtásos technológiának sok előnye lehet, nem utolsó sorban az alacsony zajszint.
Az számomra érthetetlen, hogy egy ilyen pedálszett mellett miért nem szerepel a H váltó is, ha már a kuplungra ennyit (~?) költöttek.

Végezetül én azt mondom, hogy aki nem hc szimes, és nem tölt évi több száz órákat az aszfaltra ragadva, nem versenyzik bajnokságokban, annak nem érdemes egy ilyenbe beruháznia, a kezdők (mint amilyen én is vagyok) szintjén egy DFGT már a bőven elég kategória, a profik meg úgysem rám fognak hallgatni (nem is kell természetesen, én is csak newbie vagyok a témában, de rengeteget utánaolvastam a dolgoknak, illetve már van egy összképem az offline versenyzésről).

Fanatecnek meg van ilyen vagy esetleg jobb minőségű pedálszettje(i?), nem 500 dollárért, tehát aki fejleszteni akar, azon is el fog gondolkozni.

lehet kicsit zagyva lett, amit írtam, de a lényeg, hogy ebben a (nem az ár-) kategóriában a piac nagyjából telítve van, olcsóbban kaphatod meg a hasonlóan jó minőséget :D
11.
11.
adam183
#2: :O Erről még nem is hallottam. :D Like!
Egyébként szerintem annyira nem húzós az ára, egy fannak simán megéri.
9.
9.
gagyinho
7 kg csak a pedálszett?? :O az nem egyszerű... :D
8.
8.
X360_FaNbOy
#6: H-Váltó, ABSes fékpedál. 250 euróért ugyan azt kapjuk mint az 500 eurós Thrustmaster, 500 euróért többet..
7.
7.
Daetnas
6.
6.
dzsiádzsó
#3: miben nyújt többet? GT5 még összeszerelhető modult is adnak, nekem tetszik, és régebben is jó kormányt toltak GT sorozathoz ps2-n
5.
5.
dzsiádzsó
#2: Nekem GT5 kormánya sokkal bejövősebb...
4.
4.
p.balou
Kormány- Fasza|Ár- Nem annyira...
3.
3.
X360_FaNbOy
#2: Az szép! Szerintem igy a leirtak alapján sokkat többet nyújt mint a GT5 kormány..
2.
2.
Daetnas
#1: http://xbox.hu/blog/2011/januar/fanatec911gt2/

Boxra is van megfizethetetlen kormány, ne félj. ;)
1.
1.
adam183
Sok sikert hozzá! - deha kész lesz tegyék át box-ra is! :$
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...