A játékipart is megrengette a japán földrengés

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 14.
  • Érdekesség
Link másolása
A pénteki Japánban történt földrengés és szökőár a játékipart is menetrend-változtatásokra, illetve jótékonysági akciókra sarkallta: a szigetországban több online játékszolgáltatás leállt, bizonyos megjelenések csúszni fognak, és a játékbemutató rendezvényeket is később fogják megtartani.

Miután a katasztrófa az áramellátásnak is bekavart, a japán kormányzat az energiával való spórolásra kért mindenkit, ezért a Square Enix és a Konami is bejelentette, hogy bizonyos időre leállítja online játékainak szervereit. A Final Fantasy XI és a Final Fantasy XIV tegnap óta nem játszhatók, és nem működik a Play Online szolgáltatás sem, míg a Metal Gear Online szerverei szombat óta állnak. A Square Enix egy hetesre tervezi a szünetet, a Konami még nem árulta el, hogy mikorra várható az újraindulás.

Az országban több játékbemutató rendezvény is elhalasztásra került, nem tartják meg a Yakuza új része, a BlazBlue Continuum Shift II és a Dead or Alive Dimensions kapcsán szervezett bulikat, és elmarad a Monster Hunter Festa is. Csúszik a Motorstorm: Apocalypse eredetileg csütörtökre tervezett megjelenése is, részben azért, mert a játék éppen egy katasztrófa sújtotta nagyvárosban játszódik - érdekesség, hogy a Sony Új-Zélandon is hasonló okokból volt kénytelen elhalasztani a premiert. Bezárnak a PlayStation információs központok is egy időre, de a PlayStation Network továbbra is működni fog, igaz, a Sony felhívja a japán játékosok figyelmét, hogy a kapcsolat akadozhat, s a hozzáférés sem lesz zökkenőmentes.

A katasztrófa miatt már több külföldi csapat is gyűjtésbe kezdett. A FarmVille-ről és a CityVille-ről ismert Zynga a Save the Childrennel szövetkezve minden pénzt, amit mikrotranzakciók útján szerez, a földrengés áldozatainak ajánl fel. A Sports Interactive péntek óta egy teljes héten át a Football Manager Handheld 2011 iOS-verziójának eladásaiból származó bevételével segít a károsultaknak.

31.
31.
ChainGun112
#29: iszlám fanatizmus... tévhitben élsz a 9/11 egy előre eltervezett színdarab volt, a cél pedig az volt hogy az embereket megfélemlítsék, megvezessék... manipuláció.. és el is érték a céljukat szerintem
30.
30.
kae-chan
Okos megoldás volt ez tőlük. Egy kis játékhiányba nem hal bele senki-----

Én 2012-re csak annyit mondok LOL, ha bekövetkezik, 'Ennyi' xD
29.
29.
vytros
#24: Ezzel csak annyi a baj, hogy egy terrortámadás ami 2 épületet söpört el nem ugyanaz mint egy földrengés ami egy egész országot penderített fel a pincéből. Persze mindkettő nagyon szomorú, de az egyiket az iszlám fanatizmus a másikat meg a természet okozta.
28.
28.
giga321
#27: Tökéletesen egyetértek vele én sem hiszem el ezt az egészet. Meg nehogy már ők ilyen ekkora Ászok voltak hogy megjósolják a világvégét. És az az igazi őrület hogy van olyan osztálytársam aki kajak hisz ebben. Hát csak szánni tudom :(
27.
27.
Berencsit
az egész 2012-világvége cucc baromság... méghogy a maják megjósolják a világvégét?! :) csak nem volt hely a kőtáblán, ennyi az egész...
26.
26.
hedzsooo
#25: Igen, de ha mar felhoztad, akkor: - Japan teljesen masik ido-zonaba esik. Ott lehetett eppen 10-e is meg, ahol ezt megfogalmaztak, leirtak. ^^ Persze, attol meg nem valtoztat a tenyen, + hulyeseg szerintem is. XD ;-D
25.
25.
giga321
#24: persze nem kell bevenni mert alapból hülyeség. Ugyanis a tragédia japánban pénteken volt 11-én és nem 10-én. szóval ezért baromság az egész de első ránézésre én is elhittem.
24.
24.
giga321
http://azpara.blog.hu/2011/03/14/keves_idonk_maradt

na akkor ez mi ha nem para?
23.
23.
hedzsooo
http://www.jrc.or.jp/english/relief/l4/Vcms4_00002070.html


Adakozni lehet pl. itt, Japan Voroskereszt: Name of Bank: Sumitomo Mitsui Banking Corporation

Name of Branch: Ginza

Account No.: 8047670 (Ordinary Account)

SWIFT Code: SMBC JP JT

Payee Name: The Japanese Red Cross Society, Donation for Japan earthquake/tsunami

Payee Address: 1-1-3 Shiba-Daimon Minato-ku, Tokyo JAPAN
22.
22.
salival
#21: Tudom. És?
Szerintem olvasd át még egyszer amire válaszoltál.
21.
21.
Gorre
#19: Van 100+ éves ember a földön
20.
20.
strike19
Remélem Japán minél előbb talpra áll. A második világ háború után is gyorsan össze kapták magukat.Remélem most is ez lesz. Biztos most a nintendo és sony fejlesztései csuszni fognak.
19.
19.
salival
#14: Persze, abban egyetértünk ahol ember van ott katasztrófa is. De azért nem jellemző az ember által gerjesztett földrengés. :D
A statisztikákra pedig: mégis mivel bizonyítsák azt, hogy 100 évvel mennyi földrengés volt, ha nem statisztikával? Megkérdezzék a 119 éves Csautang bácsit?
Egyébként értem, hogy nem csak földrengésekre célzol, de a földrengés az pont az a terület amire a legkevésbé van hatással az emberi tényező.
18.
18.
gorezalan
#7: igen, egy új kórszak, csak emberek nélkül. Lúzer emberiségnek befellegzett.
16.
16.
Skyer
#11: S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Japan :D vagy Call of Tokyo.. lol..
15.
15.
ilor14
#9: jajj ne a pizzáscsiga is? xD
14.
14.
hakydakillah
13. Nem konkrétan a földrengésre gondoltam, hanem azokra a természeti csapásokra, amiket az ember vált ki, és válthat ki még a jövőben. De a földrengéseket is statisztikai kimutatásokkal takarják, de aztán szépen kiderül az igazság. Vegyük alapul a 2008-as katasztrófát, amit szintén sokáig természetesnek hittek-mondtak, aztán a valóság mégis mást takart:http://index.hu/tudomany/kornyezet/quake90203/
13.
13.
salival
#5: Még jó, hogy szerencsére a statisztikák szerint az embernek köze nincs ezekhez a katasztrófákhoz. Azért hallunk többet róluk mert az ember egyre nagyobb területet hódít ki magának és olyan helyre is építkezik ahol gyakoriak a földcsuszamlások, földrengések lsd: Rio. De még egyszer leszögezem. Több száz éve ugyan annyi földrengés van a világon.
12.
12.
abydos
#10: Többen is követik a példát. Pl a Battlefield Heroes-os mikrotranzakciós összegek is Japánba mennek

rossitibi: Vegyél Battlefield Heroes vagy bármilyen pontot, ami jótékonysági célra megy. Azzal segíthetsz.
11.
11.
Berencsit
#10: Hét rájár az út a japánokra.... De amúgy asszem a magyar vöröskereszt, vagy valami ilyesmi, már kintvan. Amikor láttam azt a videót, amiben az atomerőmű felrobbant, rögtön a stalker jutott eszembe... :)
10.
10.
Speper
Azt hiszem amikor itthon volt a vörös iszap katasztrófa, akkor japánból segítettek. ( Vagy kínából?) Szerintem most itt lenne az ideje annak, hogy viszonozhatnánk ezt a kis segítséget. Másrészt meg akár több fejlesztő és kiadó is követhetné a Zynga példáját.. Azért egy Blizzard vagy egy Microsoft bőven megtehetné..
9.
9.
Skyer
#6: Nem lesz végünk, csak drágább lesz a benzin meg a pizzáscsiga.
8.
8.
Mortis
Hát igen, a játékipar most a legkisebb gond.
Sajnálatos és mélyen megrázó ami ott történt. Nem fogja egy-könnyen kiheverni az ország. Ha az a robbanás nem lett volna, de hát így...Nehéz lesz.
7.
7.
g.man580
#6 Ne úgy fog fel hogy végünk lesz, hanem úgy hogy egy új korszak kezdődik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...