Nintendo 3DS - itt az első hibajelenség

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Hiába debütált még csak pénteken a japánok legújabb, 3D-megjelenítést kínáló kézikonzolja, a friss tulajdonosok már most spontán hibajelenségekre panaszkodtak. A játékosok körében csak "black screen of death" névre keresztelt hiba beáll az Xbox 360 piros ledes és a PS3 sárga ledes meghibásodása mellé.

A " halál fekete képernyőjére" keresztelt malőr spontán jelentkezik játékok közben, a gép a tulajdonost egy ablakban figyelmezteti arra, hogy "hiba történt" és kéri, hogy tartsuk lenyomva a bekapcsoló gombot és küszülék reseteléséhez. "Ha a hiba továbbra is fennáll, kérjük lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal" - olvasható a hibajelentés végén.

A figyelmezetés a friss Nintendo 3DS-tulajok körében nem kicsi rémületet generált, és többen már az Xbox 360 Red Ring of Death és a PS3 sárga ledes hibajelenségéhez hasonlítják. Bár ezeket a hibákat szeretnék látni a konzoltulajok a legkevésbé, arról még nincs hír, hogy a 3DS a fenti hibajelenség kapcsán korán sírba szállna.

A NeoGaf jelentései szerint a fekete képernyős hiba számos játéknál előfordult már. Az első összefüggéseket a Super Monkey Ball 3D esetében hozták fel, mások a Super Street Fighter 3D és a Ghost Recon alatt is hasonló, spontán jelenségekre lettek figyelmesek.

Bízzunk abban, hogy csupán kezdeti, szofveres gyermekbetegséggel van dolgunk, és a Nintendo egy gyors frissítés keretén belül orvosolja a problémát!

22.
22.
BudTerence
#20: Én a két konzol megjelenése óta történt összes ilyen hibára értettem, és ez alapján írtam. Lehet, hogy már más a helyzet, de a problémák összességében nagy a különbség. És "shatterhand" azt írta, hogy premier gépet nem érdemes venni az Xbox, PS3 hibái miatt, és erre reflektáltam.
21.
21.
Apostol360
#20: mondjuk az "öreg" jasperek is mennek a szervizbe,bár leginkább hana gondal hála isten,már nagyon ritka a gpu felszakadásos story (hanára meg elég egy 300 ftos TT réz borda és kezdők is feltudják rakni)
20.
20.
Apostol360
#19: hát a jasper lapok óta,de... :D sőt... mind1 milyen nagykonzolt veszel...csak idő kérdése a 3 v a sárga led. boxnál van 2 megoldás ...1. vízhűtés...2. egy dual cpu bordát rakni a GPU-ra (legjobb a régifajta réztalpas),de a ramok akk is megoldatlanul maradnak....ps3nál sajnos vagy egy drága blokkot kell venni( v tudsz hozzá marrni) vagy 2 körös vízhűtés kell :) előbb-utóbb mind2be felszakadnak a bga golyók....főleg ha kiszárad a paszta...a ps3ak sárga leddel 2-3 év körül kerülnek szervízbe...igazából ezeknél a vizhűtéseknél olcsóbb egyszer kifezetni h vmi rendes helyen,ha felszakadt a cpu v a gpu (nem hőlégfújóval) ujjra golyózzák:)
19.
19.
BudTerence
#6: Azért ne mossuk össze az Xbox360 meghibásodásait a PS3-éval, mert a probléma mértéke nem éppen ugyanabban a ligában játszik.
18.
18.
Mathia$
Black Screen of Death. Tegnap már írtam róla a "A Sony lehet a hordozható játékok királya" hírnél :D
#6: azért tegyöük hozzá hogy ps3-nak csak 6-7%a ment tönkre, még 360-nak több mint 60%... Ylod már szinte teljesen megszűnt létezni, a 3led meg sajnos - mivel jómagam is 360 tulaj vok - előbb utóbb minden xbox-nál jelentkezni fog.
Kérdés az, hogy mennyire súlyos a 3DS meghibásodási aránya.
17.
17.
NECROSMOKE
Bakker...ez szívás...de nagy.
16.
16.
maktub
13/15
Egy boltosnak se hiszek többé vagy kevésbé, mint az internet híresen megbízható forrásainak, de ez is egy verzió. :)
15.
15.
t.kacsa
Boltos mondja szar,te meg koszi nemveszek:D csodbe is menne az uzlet es munkanelkuli lenne...MIATTAD8as:D
14.
14.
Neptunusz

2: A DS és DSi nem melegedett, úgyhogy szerintem ez se, bár nem tudhatom biztosan, mert még nem vettem ilyet.
13.
13.
Apostol360
#8: Na majd a boltos megmondja h sz*r :D.....ne viccelj :D
11.
11.
Mortis
Ez is kap egy "legendát", mint minden konzol. :D
9.
9.
szpal
Szerintem minden műszaki cikkel van/volt és lesz is probléma, csak az internet és a média minden egyes hibát rémhírként kezel (és gyorsan is terjed). Több 100 ezres eladásoknál pár darab rossz az még nem jelenti azt, hogy rossz az egész...
Ha belefutsz akkor így jártál és irány a szerviz, ugyanúgy mint a mosógéppel, mint a tv-vel...stb...stb...
8.
8.
maktub
Ma jártam egy kisebb konzolboltban, hogy kipróbáljam a gépet és egyúttal rákérdeztem a nevezett problémára. Az eladó srác azt felelte, hogy rémhír az egész, amit csak azért indítottak el, hogy a gép rosszhírét keltsék. Nem tudom, hogy mi az igazság, de hozzájuk állítása szerint még egy gépet se hoztak vissza.
6.
6.
shatterhand
xbox360,ps3, most meg nds
premier gépet nem érdemes venni most már
5.
5.
hakydakillah
ha ez így megy tovább, hamarosan kifogynak a szinekből :-)
4.
4.
Apostol360
#2: itt kifelejtettem egy kérdőjelet ...."melegszik a cucc használat közbe..?,mert"
3.
3.
mark825
ennyi a ratyi szar kukába való majd az NGP majd az arat
2.
2.
Apostol360
melegszik a cucc használat közbe mert akk teszek rá 200 ft-ot h ugyan az a gond a mint a nagytesóknál.....
1.
1.
waynerooney108
Eddig tartott!:D pfff...............
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...