Portal 2 - a PS3-as Steam-támogatás részletei

  • Írta: zoenn
  • 2011. április 14.
  • Hír
Link másolása
A Valve végre teljes egészében lerántotta a leplet, hogy az online disztribúciós rendszerük, a Steam hogyan fogja támogatni a Portal 2-t PlayStation 3-on. Nem titok, hogy ez a játékuk lesz az első a konzolon, amely használja a Steamet, Gabe Newell csapata nem bíz semmit a véletlenre.

A Portal 2 cross-platform cím lesz, amely végre megoldja a lehetetlent, azaz a PC-s és PS3-as játékosok végre együtt játszhatnak majd. Lesz matchmaking, csetelés, barátkozás és achievementek is - szóval minden olyan extra, amely eddig csak a számítógépes játékosok kiváltsága volt. A Steam Cloud PS3-on is elmenti a co-op játékban nyújtott előrehaladásunkat, valamint a single player állásainkat, így bármely gépen - legyen az PC, vagy egy másik PS3 - ott folytathatjuk a játékot, ahol abbahagytuk.

A rendszer segítségével bármikor hozzáférhetünk steames és PSN-es barátainkhoz, láthatjuk, éppen hogy haladnak a játékban, online vannak-e, milyen eredményeket értek el, bármikor csetelhetünk velük, kereshetünk másokat, vagy meginvitálhatjuk őket némi közös játékra. Az egyedi PSN-es trófeák szintén láthatóak a Steamen keresztül is.

Ez lesz tehát az első eset a Steam és a PlayStation Network összekapcsolódására, már az első perctől kezdve minden lehetőség a lábaink előtt hever, amikor a steames profilunkkal a PSN-be is bejelentkezünk. De a PSN-ben is bármikor létrehozhatunk egy Steam-accountot, vagy hozzá rendelhetünk egy, már meglévő fiókot.

Aki a PS3-as Portal 2 mellett dönt, az megkapja a játék PC-s vagy Maces másolatát is, hiszen annak redeem kódja benne lesz a dobozban.

A hírre daenath hívta fel a figyelmünket, köszönjük!

9.
9.
hippoharcos
ez nagyon jó ha most megveszem a ps3-s portal 2-t akkor lesz egy PC-s verzióm is belőle :)
8.
8.
Necreon
7.
7.
Matt8888
6.
6.
FekaFOB
#4: Elméletileg a meglévő Steam fiókod is felhasználhatod majd.
4.
4.
danez11
engem az érdekelne, hogy ha nekem már van pc-n egy steam accom, az lesz a ps3as is, vagy kell egy másik? (lehet fasságot kérdeztem)
3.
3.
FekaFOB
A Portal 2 igen, de annak Steam-es része nem. Tehát ebben az esetben a cross-platform dolog csak a PC és a PS3 verzió között fog létezni. Ezt egy nagyon jó dolognak tartom, az meg hogy egyúttal a PC verziót is megkapják az zseniális. Jó lenne ha ezt a modelt ezek után több játéknál is láthatnánk.
2.
2.
Dresa
De ez milyen már.. ha valaki vesz PS3 verziot megveszem a kódot olcsóért XD
1.
1.
Yagami Light
Ha jól tudom ez XBOX360-ra is lesz nem?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...