Extra biztonságosra tervezik a Guild Wars 2-t

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Nem csak a PlayStation Networköt és a Sony Online Entertainmentet ért támadások miatt, de az ArenaNet több biztonsági szolgáltatást is be akar vezetni a Guild Wars 2 megjelenéséig. A fejlesztők nem árultak el konkrét részleteket, de azt már most leszögezték, hogy a biztonság elsődleges szerepet tölt be náluk.

Bár tény, hogy a PlayStation Network ellen végrehajtott hackertámadás kavarta a legnagyobb port, hasonló akciók már korábban is előfordultak természetesen, maguk a Guild Wars játékosok is áldozatul eshettek már accountlopásoknak.

Tavaly májusban a Norton vírusírtó programcsaládot fejlesztő Symantec jelentette be, hogy egy olyan szerverre bukkant, amelyik 44 millió lopott MMORPG-hozzáférést tárol - köztük volt 2 millió NCsoft, így többek között Guild Wars account is, igaz, akkor a hackerek egy trójai vírus segítségével tudták meglovasítani az adatokat az óvatlan felhasználóktól, és nem direkt támadást intéztek a kiadó hálózata ellen.

A Guild Wars 2 dizájnerei, Eric Flannum és John Peters most az IncGamersnek adott interjúban árulták el, hogy a második rész fejlesztésekor fokozott figyelmet fordítottak a biztonságra, ezek a kérdések magas prioritást élveznek a fejlesztés teendői között. Bár konkrét részleteket még nem árulhattak el, azt megjegyezték: külön biztonsági csapatot állítottak fel, és egy csomó biztonsági funkciót vezetnek be a hackertámadásokat elkerülendő.

Érdekes egyébként, hogy míg anno a Guild Wars, a City of Heroes és a Lineage 2 hozzáférésekből összesen 2 milliót loptak el, addig a jóval nagyobb játékosbázissal rendelkező World of Warcraft accountokból mindössze 210 ezret.

11.
11.
Lordnekroseth
Amelett szemmel kell tartani,itt már SOKKAL több játékos fog részt venni a képernyőn,ami igazán megterheli a rendszert az a sok effekt és textúra kiszámolása. De azért biztos nem egy aion os 2-3 fps es lessz a 30v30 nál.
10.
10.
Lordnekroseth
Hát :) valahogy az 1 is nagyon szépvolt sőt a korához képest van ami még ma is szépnek számít benne. És egyáltalán nem volt nagy igénye. És a 2 kettő hihetetlenül szép,de az igazi nagy durranás a fizikai motor. De attól tartok hogy it már kemény gép kell majd. Én szeptemberig várok vagy decemberig,úgysem jön még ki idén. És akkor újítok,mert most felesleges lenne....addig úgyis változnak az árak.
9.
9.
wardprod
#8: Emiatt nem kell aggódj, mert a GW2 csak fe lvan tupírozva az egyhez képes. Továbbá nem a poligon számra mentek, de ha jobban megnézel egy videót róla HD-ben akkor látszik is. Az art miatt tűnik olyan szépnek, mint amilyen. Továbbá ki is jelentették, hogy pontosan erre gyúrnak. Szóval nem feltétlen kell arőmű hozzá.

Mondjuk más tészta, hogy az agyon promózott sárkány fight-nál amikor ~100 ember + a sari van a monitoron, az sok jóval nem jár :D
8.
8.
Kyuubi
#6: Blizz is ilyen. Ha saját neveden van a profil és ezt tudod is igazolni, 1 nap alatt visszakapod. A GW2 is biztos fasza lesz, de úgy se bírná el a gépem, szal inkább maradok a WoW-nál.
7.
7.
Teletabi
Ja és nem vagyok az arenanet beépített embere:D
6.
6.
Teletabi
Tényleg igaz hogy vigyáznak a játékosaikra. Elég sokáig nyomultam a gw1-el és egyszer mikor nem tudtam belépni az accomba irtam a supportnak és 1-2 nap alatt helyrerázták a dolgot. Kedvesek voltak segítőkészek úgyhogy rossz szavam nem volt hozzájuk. Nagyon várom a gw2-őt amit eddig olvastam róla az újdonságokról meg minden nagyon tetszetős volt.
5.
5.
wardprod
Az ahogy az Arena.net-es dolgozók viszonyulnak a játékosokhoz, a saját playereikhez, az önmagában elég volt szinte számomra, hogy insta-buy legyen a GW2.

ps: Blizznek nagyjából frankó a supportja, így ha lopnak is accot, azt relatíve hamar vissza lehet szerezni, nem esik ki játékos emiatt sokáig.
4.
4.
Lordnekroseth
Hihetetlenül várom a jáékot. Számomra az ncsoft 100 szor jobbnak tűnik mint a soe. Az eq2 borzalmas volt support szempontból. Leszarják a játékosokat. Ncsoft meg már kiadós előtt ügyel a játékosok legtöbjére.
2.
2.
Mortis
#1: Meg a természet. Gondolj csak Japánra.

1.
1.
Zauder
'...amit ember alkot, azt ember képes tönkretenni...'
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...