E3 2011: Kié volt a legjobb konferencia?

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Kié volt a legjobb konferencia? A Microsoft slágercímeket mutatott, szinte mindegyik játékához bejelentette a Kinect-támogatást. A Sony nem tud elszakadni a Move-tól és a 3D-től, de mindent elárult a PlayStation Vitáról. A Nintendo új konzolt leplezett le, és hozott új 3DS-címeket is. Nos?

A Eurogamer arról kérdezte a legismertebb játékipari elemzőket, hogy szerintük a három konzolgyártó közül kié volt a legjobb konferencia az E3-on. A vélemények megoszlanak, lássuk ki mit gondol!

  • Jesse Divnich, EEDAR: A Nintendo nyert, kétség nélkül, remek tartalommal és szépen felépített prezentácival álltak elő. Nem voltak celebek, híres rockbandák - csak színtiszta játék.
  • Michael Pachter, Wedbush Morgan: A Nintendo győzött a nagyon király konzolos innovációval és a remek 3DS szoftverekkel. A Kinect kapcsán az emberek még mindig szkeptikusak - joggal. Hardcore szemszögből a harmadik helyre sorolja a Microsoftot, üzleti tekintetben viszont az elsőre. A Sony marad középen, a PSN bocsánatkérés jó volt, a Vita ára is kiváló, de egyébként semmi extrával nem szolgáltak.
  • Piers Harding-Rolls, Screen Digest: Mindenkinek megvolt a maga erőssége. A Nintendo újra bebizonyította, hogy képes az innovációra és a szórakoztatást új irányba elvinni, a Sony nyitottságot mutatott az új üzleti modellek és az online szolgáltatások befogadásával, illetve a Vita árát is elárulta. A Microsoft piacvezető tartalmat prezentált, és a nemjátékos médiumokkal is foglalkozott, amivel megerősítette az Xbox 360 pozícióit.
  • Doug Creutz, Cowen and Company: Szerinte senki nem nyert. A Nintendo konzolja sok embert érdekelt, de az igazi reakciók elmaradtak. A Sonynak sikerült úgy beállítani a PSN-támadást, mint egy felfújt ügyet, és a Vita árát is eltalálták, de valószínűleg még mindig nem jöttek rá, hogy a kézikonzolpiac haldoklik az okostelefonoknak köszönhetően. A Microsoft látszólag kielégített mindenkit, de nem is generált túl sok izgalmat. Creutz szerint a játékosok és az üzletek az igazi nyertesek: az elkövetkezendő 6-12 hónapban nagyon durva címek jönnek majd. Szerinte érdekes az is, hogy a casual irány jeles képviselői - PopCap, Zynga - nem jöttek el az E3-ra.

Szerintünk egyik konferencia sem volt kifejezetten ütős - Ti mit gondoltok? Ki mutatta be a legérdekesebb, leglátványosabb, leginnovatívabb újdonságokat?

29.
29.
Szbarn
nekem a microfos tetszett a legjobban mert halo 4ever xD
Am még a ubisoft is jó volt
28.
28.
kopic
#9: Szerintem meg Sony-é meg a Nintendo-jé volt a legrosszabb konferencia!
És a Microsoft-Ubisoft konferencia volt a legérdekesebb,legjobb!
27.
27.
kopic
Szerintem: 1. Microsoft
2. Ubisoft
3. Activision
4. EA
5. THQ
6. Nintendo:
7. Sony:szánalmas!
26.
26.
kopic
#12: Microsoft te tudatlan droid! A Sony-é volt a legsiralmasabb!
25.
25.
bsg09
#21: Igen. Még hozzátenném, hogy a showmanek is egész jóarcok voltak, főleg a Raymanos manusz volt érdekes :)
24.
24.
Slik
nem volt jó az E3 idén... sajnos
23.
23.
ATi0021
Az MS, Sony, Nintendo konferencia siralmasan rossz volt. Ha ebből kéne választani az MS-t mondanám a COD és Tomb Raider gameplay miatt. Maga az E3 is gyenge volt. Nem volt se GTA5, se F1 2011 bemutató, a Halo 4 is kiábrándítóan kevés volt és még sorolhatnám. Lehet GC-re spórolnak.

Amúgy a fejlesztők közül a legjobb bemutatója az UBISOFTnak volt. a showhoz képes elég sok jót vittek, köztük a Drivert, Assassins Creedet és egy bámulatos Far Cry 3-mat.
22.
22.
headhunter86
Folytatás folytatás hátán, alig jött valami meglepi. Persze a folytatások is ígéreteseknek tűnnek. Engem mondjuk csak a PC érdekel E3-ról. Ami tetszett: Batman, BF3, Bioshock. Ezeket várom a legjobban. A többi meg majd Blizzcon-on :)
21.
21.
falselight
#14: és e két játék elég volt ahhoz, hogy a ubisoft elvigye nálad a legjobb sajtókonferencia díját?:)
én vártam még a gr: future soldier-t is, de a mostani bemutató csalódás volt a tavalyihoz képest, főleg a grafikai stílus leváltása miatt húztam a számat.
20.
20.
kevinbutler
Természetesen a Sony tetszett.
19.
19.
gta5
Nekem nem tetszett nagyon csalódtam az E3-ban,meg a Take-Two-ban meg a Rockstarban , De ezt nem értem meg ígérték hogy be jelentik a Gta 5-öt,hát szégyelljék magukat, pedig hogy vártam az E3-mat.
18.
18.
lukaka
SONY
1 VITA
2 uc3 resistance 3
17.
17.
roli33
Szerintem Ubisoft, EA, Sony jó volt, a többi elég gyengécske. Microsofton csak a gears 3 és a halo 4 volt a nagy durranás.
16.
16.
Lachgas
Nekem a sony konferencia tetszett a legjobban.
-a tv amit bemutattak nagyon felkeltette az érdeklödésem, 500 euróért már szinte hozzám vágják.
- PS Vita szintugy érdekelt, grafika több mint jo, ... 300 euróért ezt is már hozzád vágják. (ezért szerintem venni is fogják az emberek mint a cukrot.)

nem tudja valaki hogy annak a tvnek mi a neve és egy pontos dátumot piacra kerülésének?
14.
14.
bsg09
#8: Ez már szubjektív, de az AC:R, meg a Far Cry 3-on kívül számomra semmi érdekes nem volt.
13.
13.
12.
12.
Andy Lightning
Microdoft: Siralmas.....
EA: Nagyon jó lett!
Ubisoft: Lazára vették, de egész jó volt.
Sony: Mindent vitt!!!!!!!!
Nintendo: Szintén jó lett.
Összeségében szerintem jobb volt, mint tavaly, persze voltak mélypontok is....
11.
11.
Robbie17
Szerintem Sony az első 3D tv, PSVITA miatt,Microsoft a 2. TOMB RAIDER miatt, Nintendo az utolsó mer (FFFUUU) nem látom a WII-U értelmét.
10.
10.
vuliem
9.
9.
Mathia$
Én élőben végignéztem mind az 5-t amit lehetett. Microsoft és Ubisoft konferencia siralmas volt, üres, gyenge.
Sony és Nintendo nem volt rossz, de annál több csalódást okozott.
EA konferencia egész jó volt. Lehetett volna sokkal jobb is, de mivel hoztak jó játékokat, bejelentéseket, bemutatókat ezért egyértelműen az ő show-juk volt a legérdekesebb.
8.
8.
falselight
#6: mégis mivel? volt 3 említésre méltó játékuk, amelyek közül egy volt újonnan bejelentve.
7.
7.
hedzsooo
...Reszleteket lattam a konferenciakbol ( nem is nagyon erdekeltek maguk a kiadok, csak a jatekaik kozul 1-2, mint lelkes jatekost ^^ ) de nekem a BETHESDA TES V: SKYRIM fantasy RPG-jateka vitte a primet, az volt a legjobb szamomra az egesz 2011-es E3-bol !!! :-D
6.
6.
szogyenyi
Csak én nálam tarolt a Ubisoft konferencia?
4.
4.
shatterhand
háát volt már ennél jobb, sajnos:(
nintendo célcsoportjába nem tartozom és sose érdekelt mit ad ki nagygépek közül
Micronál túl sok volt a kinect
sonynál meg nem volt se gta5, se agent (és amilyen barmok még annak az exkluzivításáról is lemondanak). AMi bejelentés volt azt meg eddig is tudtuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...