Driver: San Francisco - így kell váltani

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 25.
  • Videó
Link másolása
A Driver: San Francisco egyik központi játékeleme a Shift lesz, mely lehetővé teszi, hogy az utcákon száguldozó járművek közül bármelyik volánja mögé bepattanhassunk. A legújabb fejlesztői naplóban erről mesélnek a készítők, illetve szó esik majd a Shift multiplayerre való hatásairól is.

Míg más játékokban ki kell szállni az autóból, és át kell rohanni egy másikig, a Driver: San Francisco története (hősünk kómában van, és az emlékeit idézzük fel) lehetővé teszi, hogy sokkal frappánsabban megoldjuk az autócserét. A Shift bekapcsolásával kapásból felülnézetből pásztázhatjuk az utcákat, majd a nekünk szimpatikus járgyányra rábökve, már vezethetünk is tovább.

A Shift az új Driver egyik központi fícsöre, ezért nem csak az egyjátékos részbe, hanem a multiba is beletették. Autós játékból nehéz különleges multiplayer módokat kihozni, itt azonban az általános üldözéses játékfajták mellett lesz például capture the flag és bázisvédés is. A Ubisoft Reflections alapítója, Martin Edmondson szerint kicsit Mátrixszerű hatást értek el ezzel a lehetőséggel, elvégre sosem tudhatjuk, hogy előttünk melyik autó irányítását fogja átvenni egy ellenfelünk. Persze minden poén ellenére könnyen káosszá fajulhat a játék, ezért a készítők sok helyen limitálták a játékosok számát - még a legdurvább pályákon is csak nyolcan játszhatunk egyszerre.

A Driver: San Francisco szeptemberben fog megjelenni PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra és Macre.

31.
31.
Józsi_Doe
Ezt a baromságot!
De legalább a trailerből kiderült hogy rendes autók is lesznek a játékban nemcsak ratyi amcsi benzinzabálók.
29.
29.
Darox
Nézzétek meg youtube-on a Multiplayer trailerét és egyből fényderűl mindenre... Ha utánna se tetszik, akkor joggal mondjátok mert egyáltalán fogalmatok lezs arról hogy miről beszéltek!
28.
28.
Garfartix
Már előre látom a multiban milyen nagy anyázások lesznek emiatt!
27.
27.
izomkukac
#21: gondolom ha váltasz, akkor oda a zászló.
26.
26.
vytros
Inkább idegesítő lehet mint a "gameplay javítása".
25.
25.
goblinfing
Annyira nincs ötlet hogy valami beszívott csővestöl kértek segítséget?
24.
24.
Cuppak
Hát ez szerintem elég szar.
23.
23.
ATi0021
Szerintem érthető a Shift funkció bevezetése. Amióta lehetőség volt a Driver szériában kiszállni a kocsiból, ezt a részét a játéknak mindig külön\erősen lehúzták. Látva, hogy nem megy a dolog, így fogták és kidobták. Megjegyzem sajnálom, mert szerintem jó volt. Mindenesetre a shift se tűnik rossznak, szóval nem írom le.
22.
22.
breath
Én is felesleges butításnak tartom, de azért 1-2 óráig poén lehet baráti társasággal ökörködni vele: Viszed a zászlót, üldöz a haverod, gyors átvált egy másik kocsira és a kereszteződésben ripityára zúz oldalról :D

Sajnálom, h a mai játékokat ennyire könnyűvé teszik a sok 10 éves és hülye emberek miatt. Régen még izzadni kellett egy kis sikerélményért. Van erre is egy meme :D
http://graphjam.files.wordpress.com/2011/05/funny-graphs-im-never-happy-when-its-over.png
21.
21.
Netsu
#16: A szar kocsis megoldás épp elég kihívást nyújtana. :P

A zsaruk meg szerintem tudni fogják, hogy melyik kocsiban ülsz. Máskülönben tényleg egy vicc lenne az egész.

Én őszintén szólva egy Driver féle autós játéknak más multit el sem tudnék képzelni, mint roncsderbit. :D Az ilyen Capture the Flag meg bázisvédés egy autós játékban elég nagy baromság, főleg ezzel a Shifttel együtt. Ha nálam van a zászló, és el akarnák tőlem venni, csak gyorsan átteleportálok egy másik kocsiba, ami mellesleg elég közel tartózkodik a saját zászlónkhoz, akkor ennyi volt? Miénk a pont? A bázisvédést meg nem tudom hogy elképzelni, bele kell szállni az ellenfél bázisába kocsival, és le kell rombolni, vagy mi? Ezeknek nem sok értelmük van.

De én azért bízok benne, hogy Singlebe nem fogják ennyire kötelezővé tenni a Shift használatát, hanem eldönthetem, hogy hogyan is akarok játszani.
20.
20.
shatterhand
#19: 2szer vittem végig életmeben
1szer az enyémet 2nap után
aztán átmentem haverhoz akik felváltva próbálták megcsinálni egész nap
sikerült ott is
játékot letettem és azt mondtam egy életre elég volt ez:)
19.
19.
hakydakillah
18. Ilyesmi már volt :-) Battlefield-ben tudtál így karaktert cserélni. Mondjuk az elég jóra sikeredett, mert hirtelen ha megakadtam az utcákon, akkor váltottam a tetőre egy sniper-re, és megtisztítottam vele az utat :-)

17. Driver 1 végső küldetés = régi szép emlékek, nehézség, méreg és idegbaj :-)
18.
18.
lackosor6
Hát ezzel sikerül is a Driverek egyetlen eredeti védjegyét (az üldözések izgalmát) kiiktatni! Ez BAROMSÁG, remélem nem lesz kötelező használni!

Ezek után már azt várom, hogy berakják az új FPS-ekbe, szal ha meghalsz, akkor nem kell majd újrakezdeni, hanem belebújsz egy másik baka bőrébe és mehet a hetelés tovább...
17.
17.
shatterhand
#11: Az első rész uccsó küldetését be kéne tenni,hogy lássák a mai generációnál mi volt az igazi nehézség anno.
Pálya egyik végétől átrepeszteni a másikig időre, megállás nélkül és végig gyorsabb, erősebb kocsik lökködtek minden irányból....és még az út is vizes volt:))

16.
16.
hakydakillah
13. A singleplayer módban talán ezt be is tudnám beszélni magamnak, és ignorálni a shift-et. Csak szerintem ezt a story nem fogja hagyni, pl.:
- a küldetés időre lesz, és szar kocsival kezdesz, amit cserélni kell
- konkrét kocsit kell találnod a városban, és azzal teljesíteni a küldetést
- rendszeresen olyan aktívan beléd fog hajtani az AI, hogy cserélned kell stb.
Ha lenne véletlen olyan nehéz küldetés, mint a Driver 1 végén, azért idővel én is vétkeznék, mert nem lenne kedvem ezerszer próbálkozni :-)

Ami még ebben szintén zavaró, hogy ha jól láttam, zsarus üldözés során is válthatsz. Szóval semmi üldözési izgalom? Amikor megunom őket, akkor váltok a város másik sarkába? Vagy hülye módon azonnal tudni fogják, hogy én ülök abban a kocsiban is? Vagyis minden izgalmat, nehézséget ezzel lerombolhat az ember?

A multit meg szerintem mondanom se kell, hogy roncsderby lesz…
15.
15.
g.man580
csak nekem tűnik 0:58-tól 1:02-ig kicsit érdekesnek az a fizika! vagy nektek is feltűnik hogy az ott egy kicsit gagyin néz ki?!
14.
14.
sedativce
fasza... még egyikőtök sem próbálta ki, de már fikázzátok hogy mennyire szar(nak látszik), más kérdés hogy miután kipróbáltátok, ugyanez marad majd a véleményetek
13.
13.
Netsu
#11: Sajnos ez van, túl kell lépni a jó 90-es éveken, és el kell fogadni, hogy manapság a retardok igényei irányítják a világot. De nem kell mindenben csak a szart keresni, vegyük észre a pozitív oldalait is a dolgoknak, ezzel is ugyanúgy el lehet majd szórakozni, (csak ugye ehhez fel kell adni az egot, ami sokuknak nem nagyon megy..) főleg, hogy nem vagy rákényszerítve arra, hogy használd a Shiftet, csak egy lehetőség. Játszhatsz ettől még a saját stílusodban is, ezzel megteremtheted a fent említett stílusokat.
12.
12.
amd33
Ez egy igazi faszság a kezdetektől nem tetszett ez az egész teleportálósdi semmi értelmét nem látom csak azt hogy jól elbassza a játékélményt...
11.
11.
hakydakillah
Ez valahogy nekem megint a mostani játékok lebutításáról szól. Miért ne legyen nehézség? Lehetne pl.:
- Driver 1 stílus, és nem lehetne egyáltalán kocsit cserélni, így az egyes küldetések igazán nehezek lehetnének
- Driver 2 stílus (ami nekem igazán tetszene), hogy lehetne kocsit cserélni – normális módon, csak üldözés alatt nem.

De ahogy látom, így nagyon nehéz lett volna a játék, s egyszerűbb, ha bármelyik kocsiba belepattanhatsz. Vagyis az emberek b@szok rá alapon fognak vezetni, zúzni, hisz nem kell a kocsira vigyázni… Ezzel kivágják azt, ami az első 2 részben tetszett, ettől voltak a küldetések hangulatosak, és nehezek. Még azért bízom a játékban, de a vétel előtt nekem kellene egy demó.
10.
10.
szerver
#9: Sokkal Jobb szerintem futkározni az autóért mint teleportálgatni
9.
9.
Netsu
#7: Mondjuk hogy ezzel folyamatosabb lesz a játékmenet, és nem kell szétdarabolni az egészet autó után futkározva?
8.
8.
szerver
Szerintem sincsen ennek sok értelme
7.
7.
p.balou
#4: Az, hogy teleportálsz mint egy faszkalap, mennyivel jobb?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...