Csúszik az XCOM, veszteség a Take-Two-nál

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 9.
  • Biznisz
Link másolása
A várakozásokon felül teljesítette a Take-Two a szeptemberrel véget érő negyedévet, azonban veszteséges lett és az árbevétele is jócskán zuhant érdemi játékmegjelenés híján. A kiadó profitra számít az év végén, de ebben az XCOM már biztosan nem működik közre, csak április után érkezik a játék.

Komolyabb játékmegjelenés nélkül vegetált a Take-Two a július-szeptember közötti időszakban, a három hónapban 107 millió dolláros bevételt 47,3 millió dolláros nettó veszteséget produkált. Mindez éves szinten jelent óriási visszaesést: akkor a Mafia II, a Civilization V és a Red Dead Redemption eladásai is húzták a számokat, így 245 millió dolláros forgalmat és vékony 8 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el a vállalat.

A negyedévben a főleg a korábbi címekre hagyatkozhatott a vállalat, köztük a Borderlands, a Civilization V, a Red Dead Redemption, a GTA-játékok, a Midnight Club: Los Angeles és az NBA 2K11 szerepeltek különösen jól. Az idén rajtolt játékok közül az L.A. Noire tündököl, eddig 4 millió példányt szállítottak le belőle a boltok polcaira, de népszerű a Nicktoons MLB és az MLB 2K11 is.

Eddig egyébként a Borderlandsből 5 millió példányt szállítottak ki, a Civilization-sorozatból 11 millió kópia csücsül a boltok polcain, míg a Red Dead Redemption esetében 13 millióra rúg ez a szám. A Grand Theft Auto-sorozat az abszolút csúcstartó egyébként még mindig 114 millió darabbal, a pozícióját pedig az ötödik rész csak tovább erősítheti.

Csúszik az XCOM

Az üzleti év végére nyereséget vár a kiadó, elvégre olyan megjelenései lesznek, mint a Max Payne 3 és a The Darkness 2. Az NBA 2K12 ugyan teljesíti az elvárásokat, de akadnak nehézségei, miután az idei NBA-szezon még mindig nem kezdődött el.

Még sajnálatosabb hír, hogy az XCOM a korábbi tervekkel ellentétben nem fog megjelenni az idei pénzügyi évben, vagyis csak valamikor az április után következő 12 hónap folyamán kerülhet a játék a boltok polcaira. A csúszás okáról nincs hír.

3.
3.
Optimus Prime
Nem baj, úgyse lesz rá gépem .Talán később igen, vagy még laknom se lesz hol. Ki tudja. Viszont a játék designja profi munka, a TF2 és a BioShock kereszteződése.
2.
2.
NereusLaceee
Furcsa. Majdnem 1 év csúszás az nem éppen olyan dolog amit ne kéne megmagyarázni
1.
1.
hedzsooo
Engem erdekelne ez a jatek, annak ellenre, hogy a korabi reszeivel nem jatszottam. Vagy inkabb eppen azert. A korabbi reszektol ugyanis elegge elter ez az uj XCom es ennek nem mindenki orul, de engem ez nem zavar, mert ez lenne az elso XCom, amit jatszanak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...