Sokat bukhat a WoW az Old Republic miatt

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 23.
  • Biznisz
Link másolása
Természetesen gőzünk sincs arról, hogy pontosan hány játékos pártol majd át a World of Warcrafttól a Star Wars: The Old Republichoz a megjelenése után, az elemzőket viszont sokat foglalkoztatja a kérdés, foglalkozzunk vele hát mi is! Egy felmérés szerint egymillió játékost is bukhat a Blizzard.

Napjaink legnagyobb fizető játékostáborával a World of Warcraft rendelkezik az MMORPG-k között, ez tény. Azt is leszögezhetjük, hogy a Blizzardnak régóta nem kellett ennyire tartania konkurenciától, mint most, a Star Wars: The Old Republic megjelenése előtt, és még csak nem is a játék mínősége számít: a Star Wars név pont elég erős ahhoz, hogy fejfájást okozzon a csökkenő, de jobb időkben is csak stagnáló rajongói bázissal küszködő WoW-nak. (Idézőjelben küszködik persze, mert tizenmillió játékos azért szép bevételt termel így is.)

Az utóbbi évek egyik legnagyobb MMO-rajtja lehet a The Old Republicé, az Electronic Arts látszólag mindent egy lapra tesz fel, annyira bízik a sikerben. A megkerülhetetlen kérdést most is elemzők feszegetik: milyen hatással lesz a WoW-ra a Star Wars MMO? A Peanut Labs 381 ember kérdezett meg az interneten keresztül, ahol a résztvevőknek több mint a fele mondta azt, hogy megunta a World of Warcraftot, és ami aggasztóbb: 50 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy meg akarja venni az Old Republicot, míg további 38 százalékot szimplán "érdekel" a játék.

A Lazard Capital Markets számításai szerint mindezzel együtt a World of Warcraft legalább 900 ezer, legfeljebb 1,6 millió játékost bukhat az új játék miatt. A WoW-felhasználók száma egyébként is gyorsuló ütemben apad: az elmúlt három hónapban 800 ezer játékos hagyta ott a Blizzard MMO-ját, miközben az azt megelőző fél évben csak 300 ezer.

A helyzet komolyságát mutatja, hogy az elemzőcég a hírek után leminősítette, semlegesként sorolta be az Activision Blizzard részvényeit, azaz jelenleg nem ajánlja a papírok megvásárlását. A Lazard azt is hozzátette: a készülő negyedik WoW-kiegészítő, a Mists of Pandaria valószínűleg megdobja majd a rajongótábort, megjelenéskor a játékosok 33 százaléka várhatóan vissza fog térni.

72.
72.
Füge
#71: Pont arra reagáltam, hogy megjelenéskor több felhasználó lesz mint 1 millió. Egy szót nem szóltam az aktív játékosokról.
71.
71.
simon 555
#59: az előrendelő nem egyenlő az aktív játékossal...
lehet előrendelik de az még nem jelenti azt,hogy az 1 hónap ingyen játék után elő is fognak fizetni.
69.
69.
Elyas
#68: igen ezt hívom én ötvözésnek
68.
68.
Veldspar
#63: "ez volt az első MMO amit több mint 10millióan játszottak"

Kb. ez az egyetlen tényszerűen jó mondatrészed.

Talán ha körülnéznél az Everquest táján, találnál pár rémesen ismerős dolgot, ugyanis hét éve a WoW bizony egy jól sikerült EQ-klónra hajazott, a különbség annyi, hogy a WoW-nak egyrészt volt már brand-je, másrészt nem voltak restek "kényelmes" dolgokat berakni a játékmenetbe.
65.
65.
Elyas
#64: mint minden más játékot a sok barom..........
64.
64.
Füge
#63: Ez mondjuk forditva is igaz. Az Swtorral nem játszott még gyakorlatilag senki, mégis mindenki fikázza ezerrel.
63.
63.
Elyas
#57: jó igen kihagytam a lényeget: A WoW volt az első Fantasy MMORPG ami egészben mutatta meg a lényegét illetve felépítését ennek a műfajnak ÉS ez volt az első MMO amit több mint 10millióan játszottak, ami miatt elterjedt az egész műfaj.

#51 nem neked szántam, nem veled van bajom hanem a sok idiótával akik sosem játszottak wowval de imádják basztatni.
62.
62.
Hab
#52: Aion jó játék, haha ez az év vicce!!! :DDD
61.
61.
GhostDog24
60.
60.
HerodPK
Ittnnincs mit szamolgatni. az elejénlevolt szogezve hogy bo 1.5 millo jatékossal mar hasznot is termel a ToR..... é hogy nem a wow tronjára hajtanak:)... amugy meg nem ez a vilag legnépszerubb jatéka....marmint a WoW.....a LoL a maga 32millos taborával....tudom mas jaték....de akkor is ez hatalmas player tábor.....
BTW WoW.......kb kata 3 honapig volt vicces aztan halal unalom:s abba is hagytam ahogy a kata elott se jatsottam fél évig..vagy tobbnem is tudom mar...és nem is hianyzik....az uj kontent meg abszolut nem hat meg:) panda ..omfg...
az SW meg akkor is jo ha szar..mert ha csak az SW fanok fele jatszik akkor is jo lessz.....nem sok esélyt latok ra hogy hamar free lessz....plána amilyen ambiciozus terveik vannak......sok sok ujj bolygo:)
59.
59.
Füge
#58: csak az Egyesült Államokban eddig 865 ezren preordereltek. És még 27 nap van a megjelenésig.(forrás: http://www.vgchartz.com/preorders.php)
58.
58.
simon 555
ennek a TOR-nak nagyobb a füstje mint a lángja...
túl nagyok az elvárások.sztem megjelenéskor lesz kb 1 millió felhasználó,de aztán szépen elfogynak és beáll olyan 600 ezerre.ez évenként csökkenni fog és majd szépen ez is ingyenes lesz mint az STO.
57.
57.
Lordnekroseth
jaja Azt ugye tudtad hogy már 1995 körül voltak a mai mmorpg hez hasonlító gamek? És az Everquest és az Ultima online volt az egyik legelső 1997 ben. Mire a wow kijött már a játék alapkövei rég léteztek. Sőtt, a hotbartól kezdve a gameplay 80% áig szinte minden létezett már.

Sokan még mai napig azt hiszik, hogy a Wow azért lett anyira népszerű mert az volt először ilyen, tévedés, a Wow azért lett olyan népszerű mert a széles tömegeknek készítették, nem egy bizonyos társadalmi körnek.
54.
54.
turleysqt
#47: Uram isten, hogy az isten nyilába lenne az első?Nézz már utána te jó isten.nagyon fáj
53.
53.
Stranger
52.
52.
Stranger
#50: Egy játék sem lesz WoW killer. Senki sem fogja otthagyni a több éves karakterét... pl. Aiont "alig" próbálták ki, pedig nagyon jó játék. De a WoW-osok fele még csak nem is kíváncsi más MMO-ra, mert nekik az bőven elég. Fizetős MMO-kra pedig mindenki rámondja h sz*r, pedig bennük is van potenciál.
51.
51.
DollSyndrome
#47: Ezzel én teljes mértékben egyetértek. Szerintem félreértettél.
50.
50.
Gariss
A WoWot csak a blizzardos Titan MMO tudja majd csak lefölözni. SWTOR-t meg várom már egy éve, hiába játszom közben a WoW-l 6 éve. Ezt a WoW-killer titulust amúgy minden új MMO megkapja, aztán 3 hónap múlva a kutya sem emlékszik rájuk. Én bízom benne, hogy az SWTOR WoWhoz méltó színvonalat tud majd produkálni hosszútávon, valljuk be, fantasy világ mellé hiányzott már nagyon egy igényes sci-fi játék is. Úgyhogy a rivalizálás helyett szerintem mindenki reménykedjen, hogy jó játék jöjjön ki, mert akkor legalább választási lehetőségük lesz az MMO-játékosoknak.
49.
49.
Veldspar
#47: "a WoW volt az első igazi MMORPG a maga 2004 es megjelenésével"

Ülj le, egyes.
48.
48.
Veldspar
#39: Kedvelem a szerepjátékokat és szeretem, ha részletes és komolyan vett világ áll egy játék mögött. A WoWét is ilyennek tartottam, sok potenciál volt benne, de az ilyen elvicceskedések betettek nekem. Volt még egy pár.

A sztorit is vihették volna sokfelé, de inkább jön a retcon, hogy "ja igen, eddig is volt ott egy földrész, amiről senki sem tudott". Időutazó mágusok, léghajók és 10000 éves kultúrák (amik el se hagyják az erdejüket) és eddig senki nem nézett arra szét? Oh wait, kitalálom: arrafelé mindig köd volt. /sarcasm

Még jó, hogy már nem játszom.

Számomra a Guild Wars 2 lesz "Az" MMO, azt várom már egy jóideje.

Temetni meg nem kell az SWTOR-t, ha más nem, akkor az SW-fanok köszönik szépen, jól meglesznek vele. A Riftet is előre temették, mert "júúj, wow-klón, buuukni fooog", 'szt az is megvan még.
47.
47.
Elyas
#45: aha és miért is? mert függőséget okozz?? miért a bf, cod, skyrim nem?? Most akár elismeritek akár nem a WoW volt az első igazi MMORPG a maga 2004 es megjelenésével
46.
46.
goblinfing
az a baj hogy ez inkább az sw fanokat érdekli majd mig a wow mindenki számára jó szórakozást nyújt. de én star wars köcsög vagyok szóval biztos lesz próba :D
45.
45.
DollSyndrome
#39: Ahhoz képest, hogy akkora mérföldkő, állandóan szidja mindenki. Ez csúnya dolog. Ettől függetlenül nem értem, hogy miért kívánják a vesztét minden egyes fizetős mmo megjelenésénél. Elég szar reklám.
42.
42.
Elyas
#41: a kiábrándultság rossz szó inkább megunta. De igen tényleg ez a lényeg
41.
41.
Füge
#40: Az egyedüli ok amiért most aktuálisabb a wow gyengeségéről beszélni mint máskor, az hogy rengeteg játékos kiábrádult a játékból, és alternatívát keres, erre pedig a legígértesebb az Swtor jelenleg.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...