Oldalnézetes Mario-epizóddal erősít a 3DS

  • Írta: fojesz
  • 2012. január 29.
  • Bejelentés
Link másolása
A Nintendo hivatalosan is bejelentette, hogy a következő pénzügyi évében oldalnézetes Super Mario-játékot dob piacra - bár korábban több Nintendo-munkatárs, köztük Shigeru Miyamoto is megerősítette, hogy újabb Mario-címeken dolgoznak a cégnél, a formális bejelentés eleddig elmaradt.

Bár sokak számára érthetetlen, hogy a Mario-játékok miért tarolnak még mindig a Nintendo-konzolokon, a számok azt mutatják, a japánoknak megéri a befektetés, mert a köpcös vízvezeték-szerelő főszereplésével még akkor is milliós példányszámban lehet eladni egy játékot, ha emberünk jobbára csak az orrát túrja akció közben.

A Nintendo elnök-vezérigazgatója, Satoru Iwata a vállalat pénzügyi helyzetjelentése utáni konferenciahíváson jelentette be, hogy a 3DS-re 2D-s, oldalnézetes Mario-játék készül. Bár a cég munkatársai többször is hangoztatták, hogy lesznek további Mario-epizódok a kézikonzolra (többek között a 3DS-es Paper Marioról is volt szó), a gyártó formálisan még nem jelentette be, hogy mikor számíthatunk a következő felvonásra. Nos, a részleteknek egyelőre híján vagyunk, de az biztos, hogy a következő üzleti évben, vagyis valamikor március után jelenhet meg az új Super Mario.

A Nintendo lelkesedése Mario iránt pedig egyáltalán nem alaptalan: míg a külsős kiadók vért izzadnak, hogy túladjanak a 3DS-es címeiken, a tavalyi év végén megjelent Super Mario 3D Landből 5,03 millió példány kelt el világszerte, míg a Mario Kart 7-nek 4,54 milliós eladott darabszámra futotta eddig. Ezzel a két cím a kritikusok által a legjobb 3DS-es játéknak tartott The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D-t is lekörözi, amiből nyár óta "mindössze" 2,49 millió példány talált gazdára.

Összehasonlításképpen a DS-es New Super Mario Bros.-ból 28,74 millió, a Mario Kart DS-ből 22,3 millió darabot adtak el a pályafutása során, míg az ősszel megjelent, Wii-s The Legend of Zelda: Skyward Swordra 3,42 millió játékos volt kíváncsi.

21.
21.
volkornka
#20: De tényleg, Mario-ból sosem elég. Én kb az összes Nintendon toltam rendesen, kivéve a gamecube-n, ezen kivül ps2, és pc amit eddig néztem tüzetesebben. Rengeteg Mario rész jelent már meg, mégsem mondom azt, hogy olyan mint a cod, amire a többség már csak azt mondja ,hogy bőrlehúzás. A Mario az egy teljesen más világ, nekem minden rész újdonságot, élvezetet nyújtott.
17# :3ds-re nem csak n64 port volt, és annak is örült pár száz ezer ember. Szerintem aki 10éve játszott n64-en mario 64-el (mint én), az szivesen vissza nézi 3ds-en, pont mint az Orcana of Time-t.
20.
20.
Kumite
#18: Én úgy vagyok vele, hogy Mario platformerből, rpg-ből és VS Donkey Kong-ból sosem elég, a többi (Olimpia stb) tényleg azért kell, hogy vigyék az emberek. Aki viszont azt mondja, hogy ő nem ezt csinálná, az hazudik :)

Azért Mario, Mario Kart, DK, Zelda, Kirby, Metroid mellett van ám Animal Crossing, Wii Sports széria, Wii Fit, Pokemon, Fire Emblem, Wario, Punch Out, Pandora's Tower, Rhythm Heaven, F-Zero, Golden Sun, Nintendo Wars (Batallion Wars, Advance Wars néven is futnak), Star Fox, Pikmin, Nintendogs, Kid Icarus (új cím jön huszoniksz év után), Smash Bros, Luigi's Mansion (szintén új cím).
19.
19.
daenath
#17: Jo neked, azert en jobban orulnek mondjuk egy uj cimnek mint a Mario 6540-ik reszenek, mert valjuk meg osszinten, lehet penzugyileg megeri/muszaly a Nintendonak nyomni mert huzocim de egy gamer szempontjabol, legyen fan vagy sem, nem eppen tiszteseges, foleg hogy a Mario 3DS -re is csak egy N64 port volt, azert ez inkabb penzlehuzas (nem hiszem hogy egy Mario kedvelo nem jatszot a Mario64-el anno vagy most), ha azt nezuk milyen potencial rejtozik ebben a kicsi kutyuben!
18.
18.
Quent1n
Nem tudom ki hogy van vele de, jó lenne már a Nintendo-tól valami új ütős cím a 22.Mario helyett. Mert persze Mariozni, DK-zni mindenki szeret, de ha már ilyen fasza kis hardvereket tudnak összekalapálni mint a 3DS meg a Wii akkor ne a 2x éves címekkel adják el őket újra és újra, még ha üzletileg meg is éri. Nem hiszem el, hogy a szoftver részlegen nincs meg a kellő kreativitás egy új húzócímhez.
17.
17.
volkornka
#8: 2d-s Mario kötelező. Tök mind1, hogy 3ds. És szerintem egyáltalán nem erőltettet, én most örülök mint majom a farkának. Imádom a Mariokat. akár 3d akár 2d.
16.
16.
Kumite
#15: Én sem bánom, ha jópár Vita gazdára talál, mert 5-10 év múlva úgyis belém fog ötleni, hogy begyűjtöm a kötelező PSP és PS Vita címeket is. Ha pedig megbukik, akkor csak nagyon drágán fogom tudni ezt megtenni :)
Én csak SNES DKC-vel játszottam emulátoron, de a DKC Return-t már megvettem Wii -re. DKC3 pedig ott van a polcomon GBA-ra, előbb utóbb rákerül majd a sor, persze csak ha az 1 és a 2 is ott figyel majd már mellette :)
15.
15.
daenath
#13: Meg 14 hsz is :) Szep adat, DK-bol a Country jon be, a swing-et is nyomtam de nem jott be, a DK 64 nagyon tetszet, de tulsagosan hasonlitott a Mario64-re (mondjuk nem csodalkoztam) A SNES/GBA/DS/N64 valtozatokat jatszotam, Castlevania ugyszinten, de gondolom lesz ez is meg 3DS-re.
Szep eladasok, remelem hogy a Vita is produkal majd, minel tobb platform anal tobb jatek, es ez csak nekunk jo :D
14.
14.
Kumite
#12: "nem biztos hogy aztan meg vasarol ra jatekot, persze ez vice versa is lehet"

Hirtelen nem találtam meg a legújabb világadatokat, de 2011 október végéig csak Amerikában 50 millió DS ment el és 273 millió játék rá. Ez azért egy szép, 5,5 körüli tie ratio, tehát egy átlag John Smith 5 és fél játékot megvett a DS-éhez.

Ha jól emlékszem világszinten eddig nagyjából 150 millió DS és 800 millió játék talált gazdára eddig, ami 5,33-as játék/gép arány.
13.
13.
Kumite
#11: Hát abban biztos lehetsz, hogy lesz DK ;)
Kérdés, hogy melyik DK, ami bejön neked, mert több irányzat is van: DK Country (ebből is van 2D és 3D is), Mario vs. DK, és egyéb típusúak (pl. King of Swing).

Castlevania DS-re volt, Wii-re kimaradt, csak valami verekedős stuff volt, ahogy nézem.
12.
12.
daenath
#9: Termeszetesen penzugyi okokbol en is ezt a strategiat valasztanam, foleg hogy eleg ervagas volt az arcsokentes, es meg igy is vesztesegel zarnak, de en azert par uj cimet is beszervalnek, kedvcsinalo kent, hogy ne csak az N vagy Mario fanok vegyek, mert nem csak a gepet kell eladni hanem a jatekokat is, visszont ha 100-bol 50 csak azert vasarol 3DS-t mert van ra Mario, nem biztos hogy aztan meg vasarol ra jatekot, persze ez vice versa is lehet ;)
11.
11.
daenath
#10: Remelem egy Donkey Kong-ot is nyomnak ra :) Na az kiraly volna, mindig is a DK volt a kedvencem Nintendoeknal, na meg a Castlevania :)
10.
10.
Kumite
#8: A Mario 3D Land kétféleképpen is 3D: a kijelzőt is érdemes átváltani 3D-be és a világ is 3 dimenziós, azaz körbe körbe lehet menni.
A 2D-s Mario alatt valószínű azt kell csak érteni, hogy le-föl-jobbra-balra mozoghatsz, azaz klasszikus, 2D Mario lesz, de ettől függetlenül még biztos lesz hatása a 3D csuszkának. Erről szól pl. a 3D Classics sorozat, ahol régi NES címeket írnak újra úgy, hogy ugyan 2D marad a világuk, de 3D hatást is adnak hozzá.

Kicsit összemosódnak a fogalmak, amikor azt olvassa az ember, hogy 3D-s egy játék.
9.
9.
Kumite
#6: Erősítenek ők mindennel, de azért az egyértelmű/köztudott, hogy fő Mario-ból vagy Mario Kart-ból annyit adnak el, mint a többiből együttvéve :)
Mivel a Mario a főfőfőfő system seller, ezért minden N konzol életciklusa legelején kihoznak belőle legalább egy, de inkább több címet is, eladási számoktól függetlenül. Úgyis a konzol teljes életciklusa alatt vinni fogják őket, mint a cukrot.

Gondolom ezt Te is így csinálnád a helyükbe és ha igen, akkor szintén nagyon jól csinálnád :)

Szerintem a sírkő elkerülő út már ki van építve, bár tény, hogy árvágás / Mario előtt olyan irányba tartott a menetelés...
7.
7.
daenath
Amugy most egyetertek fojesz baratunkal "Bár sokak számára érthetetlen, hogy a Mario-játékok miért tarolnak még mindig a Nintendo-konzolokon, a számok azt mutatják, a japánoknak megéri a befektetés, mert a köpcös vízvezeték-szerelő főszereplésével még akkor is milliós példányszámban lehet eladni egy játékot, ha emberünk jobbára csak az orrát túrja akció közben." 100% igaz!!!
Legkozelebb mi lesz? MDS handheld (Mario), amire exclusive csak Mario jelenik meg, kar hogy a Nintendo ennyire "be skatujaza" magat :(
6.
6.
daenath
#2: Hmmmm?! Azert fura hogy csak Mario-val erosit a Nintendo, nem kekeckedni akkarok, de!!! Ha nincs eladas rogton jon egy Mario vagy Zelda, azert ez nem valami szimpatikus, hogy kobe veste? csak nehogy sirko legyen :))))
2.
2.
Kumite
És ezennel a 3DS diadalmenete kőbe is lett vésve :)
1.
1.
p3ti
Nem kispálya számok... Örülök hogy a 3DS tovább erősödik 1-2 címmel , lassan kezd beindulni rá a játék gyártás . Lehet később én is be szerzek 1et , már csak a zelda és a Resident evil miatt is .
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...