Márciusban végleg elkerül a Halo a Bungie-tól

  • Írta: InGen
  • 2012. február 1.
  • Hír
Link másolása
Amikor a Bungie hosszú halasztások után az eredetileg PC-re és Mac-re készült Halót kihozta az Xbox indulásának napjára, valószínűleg senki nem gondolta, hogy elkészítették a következő évtized egyik legnépszerűbb és legsikeresebb játékát, ami meghatároz egy egész generációt.

És valószínűleg azt sem gondolták, hogy végül egy másik stúdiónál fog kikötni a szellemi termékük, pedig pont ez történt. A Microsoft belsős stúdiójaként, a világ legnagyobb Halo-rajongóiból létrehozott 343 Industries vett át minden fejlesztéssel, kiadással, könyvekkel, akciófigurákkal és egyebekkel kapcsolatos jogot a Bungie-tól.


A folyamat idén március 31-én zárul majd le. Ekkor áll le ugyanis a Bungie Pro szolgáltatás, ami után a Bungie már nem tudja majd frissíteni a játékosok statisztikáit, s nem tud tárolni új, felhasználók által készített tartalmakat. A dolog minden olyan Bungie által fejlesztett játékot érint, amit még most is támogat a stúdió.

Március végét követően minden ilyen jellegű tevékenység a 343 Industriesra száll a Halo Waypointon keresztül. Ezzel tehát végleg lezárul egy korszak, és elkezdődik egy másik, melynek első hírnöke az idénre várt Halo 4 lesz.

23.
23.
Avander
#22: Persze ezzel mesze nincs vége. Így kb. ugyanaz a helyzet mint eddig. A csavart a Forerunner civilizáció történelmének feltárását, a technológiájuk felhasználása fogja adni, és valószínűleg a már Halo CEA-ban megemlített rejtélyes precusorokról is többet megtudunk, netán-tán harcolunk is ellenük. És persze ne feledjük, John (Master Chief) személyiségét is jobban megfogjuk ismerni.
Am szerintem a Halo 6 vége Cortana halálával, és így Master Chief halálával fog zárulni, miután végleg befejezték a harcot, és végre béke köszönt be a galaxisban.
22.
22.
Avander
Nem hinném hogy Forerunnerek ellen harcolnánk. Több okból is. Akik ellen valószínűleg harcolni fogunk, az a:
1. Flood
2. Precusor (Forerunnerek ellen harcoltak nagyon régen, vmi)
3. Szövetség (Covenant)
Persze jön a kérdés, miért a Szövetség? Attól hogy a Próféták meghaltak, az "otthon" maradtak nem fognak egyből vallást váltani. Makacsul a "Nagy Utazást" akarják továbbra is. Az elitekre - akik tudják a Halók mögött álló igazságot - csak eretnekként fognak tekinteni, és nem hisznek szavaikban. Miért is tennék. A halott próféták helyére meg majd újak kerülnek, és mennének aktiválni a gyűrűket. Tehát így két oldal alakulna ki:
- A Szövetség
- Az emberek, és más fajok (főként elitek, de akár mások is), akik tudják hogy a Halók veszélyesek. Céljuk, hogy megállítsák a Szövetséget.
21.
21.
DON GONDOCS
Bungie nincs kapcsolatban hanem egyedülálló. XD ahogy ő mondaná.
19.
19.
biohazard rex
#1: halo wars az ensemble studios, ahoz bizony köze nincs a bungie-nak :)
amúgy én is kíváncsi vagyok a folytatásra, de covenantokra biztosan nem fogunk lőni, mert a háborúnak vége. Szóval nem tudom elképzelni, hogy ki lesz majd az ellen az új halo-ban, de az már most is nyilvánvaló, hogy master chief a túlélésért fog harcolni és valószínűsíteni merem, (FIGYELEM 0,01% esély SPOILERRE!) hogy a végén arbiter megtalálja chief-et.
18.
18.
Mr.C
Mintha Chief leadott volna pár kilót... Vagy a páncél miatt tűnik dinamikusan gizdának? : D
16.
16.
jockey85
#15: Csak a tisztánlátás kedvéért:
"2007. október 5-én a Bungie bejelenti, hogy kiválnak a Microsoftból és független cégként dolgoznak tovább. (Bungie, LLC) Nem sokkal később egy tíz éves megállapodást kötnek az Activision Blizzard vállalattal, aminek értelmében az Activision a jövőben megjelenő Bungie játékok kiadói teendőit fogja ellátni."
A Bungie Magántulajdonban lévő vállalat és az Activision csupán a Bungie játékait adja ki 10 éven keresztül.
15.
15.
Vopesz
14.
14.
Vopesz
#11: Legalább tájékozódj, mielőtt hülyeséget írsz. Már a hd remake-t is a 343 csinálta és a Halo 4-et is ők fogják. A bungie már egy ideje nincs a microsoft tulajdonában, hisz megvette őket tavaly az Activision.
12.
12.
Prézli21
11.
11.
Necreon
Mondták már ezt korábban is, Halo 3 előtt is hogy "bizonyistenezleszazuccsó", aztán jött a Halo 3, jaj hát ez mekkora jó volt már de szeretnénk már mást is csinálni.

*Microsoft puskacsőt nyom az arcába és felmutat egy köteg pénzt*
"Válassz"

HALO Reach, de ez már tényleg az utolsó volt, nem csinálunk több Halo-t.

*Microsoft puskacsőt nyom az arcába és felmutat egy köteg pénzt*
"Válassz"

Halo HD Remake de most már tényleg, teljesen komolyan mondom, NEM csinálunk több Halo-t és kész, punktum.

*Microsoft puskacsőt nyom az arcába és felmutat egy köteg pénzt*
"Válassz"

Halo 4


Ennyire veszem komolyan a Bungie kijelentéseit és a szavahihetőségét.
10.
10.
kopic
#1: OMG! De jó lenne!:)
9.
9.
kopic
#3: Állítólag egy Február 29-én lesz valami rendezvény San Franciscoban. Ezt az IGN oldalán olvastam! Lehet hogy lesznek a játékról új infók.
8.
8.
Avander
Szerintem meg az ODST egy kicsivel jobb: hangulatosabb. De kinek mi. :D Am meg ha választani kéne akkor inkább az anniversary a története miatt, hisz mindjárt itt a halo 4, ahhoz meg kelleni fog az előzmény. Az ODST meg csak egy epizód történetileg, nem oszt nem szoroz.
7.
7.
kopic
Nagyon sajnálom!:(
De azért további sok sikert kívánok nekik! Fantasztikus munkát végeztek! Sok csodás pillanatot kaptam tőlük!
3.
3.
Alienji
Én a Bungie játékára vagyok már nagyon kiváncsi, de a Halo 4-ről is jöhetne ez az.
2.
2.
Ecneb
#1: vagy esetleg megjelenítik PC-re mindegyik részt :)
1.
1.
jookrisztian
Sziasztok.
Sajnálom a Bungie-t, de remélem hogy a 343 ugyan ezt, az utat követi, és remek Halo címekkel lát el bennünket!!!
PL: a Halo4 után jöhetne a Halo Wars2!!!!!!!!!!!!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...