A Mafia fejlesztői is besegítenek az új GTA-nál?

  • Írta: fojesz
  • 2012. március 6.
  • Pletyka
Link másolása
Masszív pletyka érkezett az éjszaka folyamán, a hírek szerint a Mafia fejlesztői is közreműködnek a Grand Theft Auto V munkálatainál, a Rockstarral történő kooperáció egy új stratégia előszele, melynek részeként a Mafia-széra is kiemelt sorozattá válna a Take-Two-nál: már készül is a harmadik rész.

A VG247 információi szerint komoly koprodukció gyümölcse lesz a Grand Theft Auto ötödik része, a Mafia-játékokat is jegyző 2K Czech (korábban Illusion Softworks) is besegít az új felvonás munkálatainál - immár egy éve. A lap úgy tudja, hogy a csehek csak egy részterülettel foglalkoznak, ők hegesztik az átvezető filmek és a játékmenet animációit is. A GTA V-ről egyelőre nem sok információnk van, vélhetően az első részletekkel együtt erre a kollaborációra is fény derül majd, ha igazak a hírek.

Mindez még nem minden! A VG247 szerint az együttműködés egy nagyobb, átfogó stratégia része, melynek jegyében a Take-Two a Mafia-sorozatot is kiemelt frencsájzzá nevelné ki. Ennek az első eredménye a Mafia III lehet, ami jóval hamarabb elkészül, mint a második rész: a legújabb játék tényleges fejlesztése éppen mostanában kezdődött meg az előkészületek után. A részletekre ugyan még várni kell, állítólag viszont a fejlesztők nulláról kezdték újra a munkálatokat, és minden ötletet újragondoltak, aminek vélhetően a rajongók is nagyon fognak örülni.

A platformlista nem ismert természetesen (nem csoda, a GTA V-ről sem tudunk semmi ilyesmit), az az infó viszont beszédes lehet, miszerint a 2K is részt vett a Crytek által már emlegetett Durango-konferencián, ahol az újgenerációs Xboxot mutatták be. Mondjuk óriáskiadóként ez a minimum, hogy ott volt egy ilyen összejövetelen.

A vállalat nem volt hajlandó kommentárt fűzni a hírekhez.

22.
22.
karneol81
Ha már IS, Nektek bejött tőlük a Vietcong? Szerintem zseniális.
21.
21.
ATi0021
#19: "Mafia II rombaveri a GTA-t." Mivel is? Ja, hogy a kedves DLCkbe már arra se vették a fáradságot, hogy bevezető videót csináljanak a A-ból B-be küldetéshez, mert biza ott se volt más. Elismerem, hogy a GTA IV se volt tökéletes a TBOGT lényegesen jobb volt, de a Mafia 2 pont nem az a játék ami megveri őket. Az meg, hogy melyik cselekménye tetszik egy másik kérdés. Neked tetszik a régi Mafia világ, addig számomra a modern város és világa.

Az, hogy a Mafia 2 egy félig kész játék és ez meg is látszott rajta szerintem Te is elismerheted. Sok mindent ígértek, amit végül nem valósítottak meg, inkább megpróbálták átverni a rajongókat és az első részre építve eladni. Addig a GTAnál soha nem volt ilyen gond. Persze lehet takarózni a PC-s gépigénnyel, de cserébe meg lehet nézni mit is tud a motor ami alatta van és amire most a GTA V is épül. Arról nem is beszélve, hogy a GTAba van értelme a nyitott városnak, mert van mit csinálni a Mafia sajnos ilyet nem nagyon találtam. A GTA3 is gépigényes volt, végül SA-nál láthattuk mennyire megérte akkor erre építeni és bevállalni a nagyobb gépigényt.
20.
20.
karneol81
#19: Ezzel ugyan nem értek egyet, de azzal igen, hogy a Mafia jogosan van a top3-ban (nálam).
19.
19.
shifteeh
#12: Tartalmasság ide vagy oda, egy idő (nem túl sok) után a GTA IV botrányosan unalmassá vált. Vezess el a város másik felébe (fél óra), nyírj ki néhány sz@rházit (5 perc), vezess vissza a város egyik felébe a következő küldetésért (fél óra... helyett ragequit). Mafia II rombaveri a GTA-t.
18.
18.
dvs00
Úristen... NE ... Könyörgöm a Mafia 2 fejlesztőit a kerületbe se engedjék be ha lehet ... Jézusom.... Tényleg. Ne szórakozzunk már.
17.
17.
Daca
#13: tényleg elég keskenyre sikeredett a vicc :D
15.
15.
giga321
14.
14.
frenkyboyhun
Jelenjen meg a GTA 5 és kész.
13.
13.
aruha
Egy kis olcsó poén az angolul tudóknak: Megkérdezik majd a Mafia fejlesztő csapatot h "Why did you move here?"
Mire ők: "I guess it was the weather" XD
12.
12.
ATi0021
Remélem a Rockstart nagyon odafigyel a munkájukra, nem akarok olyan szemetet mint a Mafia 2. A 2K Czech szerintem botrányos munkát végzett ott: minden script halmaz volt, és lényegileg DLCkbe adták ki a játékukat. Remélem a GTA esetében továbbra is a minőségen és tartalmasságon lesz a hangsúly nem pedig minden héten új DLC, új bevétel politikán.
11.
11.
adam25
jó vicc :) haha
gondolom ők segítenek a rockstarnak... ugyan,ugyan :)
9.
9.
Vopesz
Jó hír, a Maffia 2 iszonyatosan össze volt rakva, a mai napig emlékszem szinte minden küldetésre annyira jók voltak. Azt se bántam, hogy nem lehetett benne ezernyi mellékküldetést vállalni, valahogy nem is hiányzott egy ilyen történet mellett. Jobban tetszett, mint az első.
8.
8.
aruha
bocsánat nem újabb,csak infoáradat,mert már ideje van :P
7.
7.
aruha
Naaa :D :D Na végre :D :D Biztos vagyok benne h ez a pletyka az előszele egy újabb infoáradatnak,talán nem is a Rockstar-t kéne először kérdezgetni,lehet h a 2k Gamest :D
6.
6.
lackosor6
Nem volt annyira rossz a Mafia 2, de az első részhez képest egy gagyi GTA-klón volt...A GTA meg a harmadik rész óta felejtős!
5.
5.
Split
Örülök, hogy a Mafia csapata segít be a GTA munkálataiba, hiszen a csehek már letették a minőséget az asztalra. Biztos vagyok, hogy az együttműködésnek így már nem lesz rossz vége! :)

Az a hír pedig, hogy a Mafia nagyobb reflektorfényt kap a későbbiekben pedig megint csak jónak hangzik. Arra az egyre figyeljenek, hogy tartsák az eddigi színvonalat, maradjon meg a "mozi-élmény" játék közben, és úgy általában legyen ez is keresztapás! :D
4.
4.
l4cyk4
A Mafia 2 nagyon jó kis játék lett ha eltekintünk attól, hogy az alap game a DLC-kkel együtt alkotja a teljes egészet. Na most elképzelhetjük mit kapnak a PC-s játékosok ha ezek összeállnak. Tippelek! Egy fél-játékot(Mafia 2) hatalmas gépigénnyel(GTA IV). De ne legye igazam és mindkét széria egy-egy újabb tökéletes résszel bővüljön minden platformon!
3.
3.
shifteeh
azt se bánom, ha a 2K Czech magasról tesz a GTA V-re, ha ez kell ahhoz, hogy olyan Mafiát csináljanak, mint amilyen az első rész volt (ami mai napig a legjobb játék az univerzumban).
2.
2.
DON GONDOCS
Nooooooooooo! De a Maffia 2 tetszett.
1.
1.
herrluciff
Hmmm... inkább valami videót dobna ki már R*, a pletyka tengereket meg hagyni kell had sodródjanak, majd kiderül minden idejében.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...