Star Wars 1313 - egy Jedivel nehéz azonosulni

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 4.
  • Hír
Link másolása
A Star Wars 1313 bejelentése az idei E3 egyik meglepetése volt, és nem is feltétlenül abban az értelemben, hogy új, Star Wars-univerzumban játszódó anyag készül: ami érdekesebb, az maga az alapkoncepció, miszerint a játékban nem egy fénykardforgató hőst alakítunk, hanem egy egyszerű fejvadászt.

Előfordult már korábban is, hogy olyan Star Wars játékot kaptunk, amiben a Jedik vagy a Sithek csak messziről voltak megcsodálhatók, azonban kijelenthetjük: a kiterjedt univerzum ellenére még mindig nagyon ritkák az ilyen címek, ezért is meglepő, hogy a Star Wars 1313-ban fénykard helyett majd más módszerekkel kell megoldanunk az agresszív véleménycserét.

A játék kreatív igazgatója, Dominic Robillard az Official Xbox Magazine munkatársának mondta el, hogy miért döntöttek a Jedik száműzése mellett. "A félistenkomplexus, amit láttál vagy amire számítottál egy Jedi-játéktól, az egyik felfogása egy Star Wars-univerzumban játszódó program elkészítésének. Viszont mi inkább egy olyan hős mellett döntöttünk, aki közelebb állhat hozzánk."

"Olyan valaki mellett, aki sokkal egyszerűbb, és mindössze emberi képességei vannak, mégis egy csomó lenyűgöző dolgot csinál a felszerelésének, a kütyüinek, valamint a terep kihasználásának köszönhetően." Tökéletesen érthető válasz, a kérdés, tetszik-e a játékosoknak?

A Star Wars 1313 2013-ban fog megjelenni.

61.
61.
simeklubja02
nekem nagyon bejön a game...ez a fejvadászoskodás szentem sokkal star warsosabb mind a jedik,,,
59.
59.
rics92
#58: Ne is mondd.... :D
58.
58.
Exnem
A kutyámmal is nehéz, mégis szeretem.:D
57.
57.
dyousee
#55: 1et értek. Rengeteg olyan lehetõség van ebben a koncepcióban ami tálcán kínálja magát és szinte biztosra veszem, hogy eme ziccerek túlnyomó részét kihagyják...
56.
56.
metercsiken
Remélem tényleg jó sok dolgot lehet majd benne csinálni fejvadászként !?
Egyébként nekem tetszik ez az elgondolás, bár nem vagyok ellene egy újabb jedi-s játéknak.
Persze, ha jól összerakják! : )
Ez viszont addig is nagyon várós!
55.
55.
gildesh
Őszintén szólva én örültem, hogy végre egy játék, ami nem a Jedikről szól. Nekem már unalmas volt, hogy a franchise az utóbbi években szinte csak a csillivilli fénykardozásról szólt, pedig a Star Wars eredetileg legalább annyira western, mint űropera, hiába is próbálták az utóbbi időben ezt elfeledtetni.

Egyébként, ha már Jedikről szól valami játék, akkor annak mélysége legalább KotOR II kéne legyen, mert meglehetősen lerágott csont ez az istenkomplexus. Viszont Kreia tanításait egyszerűen imádtam hallgatni, annyira érdekesen és újszerűen ragadta meg az Erő filozófiáját.
52.
52.
Gamelord
#48: Ha ennyire beleakarunk menni a dologba, akkor az hogy könnyebb egy nem jedivel azonosulni, abból nem következik, hogy nehéz egy jedivel. Egyébként engem nem zavar a cím, csak ezt tisztázni akartam:)
51.
51.
randall13
Mondjuk nem értem, ha nehéz azonosulni a jedikkel, akkor hogyan tudott lekötni az összesen 12 órás filmsorozat több millió embert egyszerre?
49.
49.
Dreadlox
ezért egy Jedi Knight 3 jobban esne a szívemnek de ez se lesz vészes:D
48.
48.
Adamknight
#45: Hahó!: "olyan hős mellett döntöttünk, aki közelebb állhat hozzánk." Ergo, könnyebb vele azonosulni (mármint egy olyan valakivel könnyebb azonosulni, aki nem erő használó), vagyis a hír címe is teljesen megfelelő... -_-'.
47.
47.
voldi
Érdekel a játék, meg minden, de egy Star Wars TFU3 jobban örülnék. Felordítanák!
46.
46.
markoci555
42. azt én is nagyon értékelném, az első nagyon tetszett, na abban a játékban nem is bántam hogy nem fénykardozok :)
45.
45.
Zeroni
Szerintem a hír címe már a hírt író szűrőjével továbbgondolt ténymegállítás.

"A félistenkomplexus, amit láttál vagy amire számítottál egy Jedi-játéktól, az egyik felfogása egy Star Wars-univerzumban játszódó program elkészítésének. Viszont mi inkább egy olyan hős mellett döntöttünk, aki közelebb állhat hozzánk."

"Olyan valaki mellett, aki sokkal egyszerűbb, és mindössze emberi képességei vannak, mégis egy csomó lenyűgöző dolgot csinál a felszerelésének, a kütyüinek, valamint a terep kihasználásának köszönhetően."

Én itt sehol nem találtam ilyen megállapítást, ez picit nekem egy ilyen Blikkes retorikai huszárvágás. Az más kérdés, hogy az itt nyavajgók között vajon hányan olvasták el a hírt, illetve hányan értették is meg, hogy mit mond az alkotó.

Az én véleményem: Nagyon várom a játékot, a képekből, és a videókból fantasztikus hangulat árad, és tényleg tetszik, hogy kicsit másképp nyúlnak a dologhoz. Én sajnos nagyon utáltam A force unleashedet, de hát izlések és pofonok.
44.
44.
rics92
#43: Te szerintem a 66-os parancsra gondolsz.
43.
43.
BrendOoN
#42: Régebben úgy volt, hogyha csinál folytatást a LucasArts, akkor az a 13-mas parancsról fog szólni (kinyírni a Jediket).

Sajnos én a lázadókkal "vagyok". Ám azonban ha Kashyyyk bolygója a Wookie-kal átpároltak volna a birodalomhoz, mindenképpen az őket bírnám jobban.
42.
42.
Uhu123
Jöjjön egy Republic Commando 2 ami már Empire Commando lenne. Úúú de jó is lenne egy durva, pörgős FPS amiben egy birodalmi különleges alakulatot irányítva kell a lázadó söpredéket irtani. Valahogy mindig is inkább a birodalom felé húztam :)
41.
41.
markoci555
hát én nem tudom, jobban örülnék ha jedi lennék:)
40.
40.
guitarlord
#20: Tudom, nem úgy értettem, ismerem a legtöbb SW címet, Én arra gondoltam, hogy ilyen GoW klónt, hogy hogy csak most csinálnak?!:O
39.
39.
bema695
A hírhez is hozzászólva, nem várok túl sokat a játéktól. Nekem eddig csak a KotOR és a Super SW széria tetszett igazán SW témában.
38.
38.
Zoom3r
#29: Ott van még a SW Battlegrounds, egy az egyben Age of Empires 2 klón
36.
36.
bema695
#34: Ketten is megelőztek, rég nyitva volt a lap. :D De eszembe jutott még egy: Star Wars Galactic Battlegrounds
35.
35.
Daetnas
"Egy jedivel nehéz copypasta FPS-t csinálni."
fixed
34.
34.
bema695
#29: Van több is. Én az Empire at War-t ismerem, de úgy emlékszem még minimum egy van.
33.
33.
Thane
#31: egy perccel késtem xD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...