Nem lesz több magyar játékeladási toplista

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 11.
  • Toplista
Link másolása
A hazai játékeladások toplistájának szerkesztői bejelentették, hogy 2013-tól már nem szolgálnak heti összesítésekkel a magyarországi játékértékesítésekről. A 2012-es évösszegző listával búcsúztak.

Négy év után nem lesz több hazai játékeladási toplista, legalábbis a jelenlegi formájában egy időre biztosan nem: a szerkesztők közleménye szerint "a nehéz piaci helyzetben néhány forgalmazó elállt a listák elkészítésének finanszírozásától, így az sajnos lehetetlenné vált".


Noha a toplista korántsem volt tökéletes, ezt ti is észrevehettétek, a partnerektől függően például hiányozhatott néhány fontosabb cím belőle, viszont az, hogy létezett egyáltalán, mindenképpen jó dolog volt. Magyarországon hosszú évekig csak álom volt egy ehhez hasonló kezdeményezés, 2008-ban nagyon örültünk neki.

A magunk részéről valamilyen módon pótoljuk majd a hiányt, valószínűleg a brit heti toplistákat és az amerikai havi összesítéseket fogjuk átemelni, a sajtóközlemények, a "mérföldkövek" meg a "sokmilliós" bejelentések mellett szerintünk ugyanis célszerű egy-két pillantást vetni az erőviszonyokra is.

A magyar toplista a 2012-es összegzéssel búcsúzik, Magyarországon a Diablo III volt a legkeresettebb játék:

  1. Diablo III
  2. FIFA 13
  3. Assassin's Creed III
  4. Battlefield 3
  5. World of Warcraft (előfizetői kártya)
  6. Call of Duty: Black Ops II
  7. World of Warcraft: Mists of Pandaria
  8. FIFA 12
  9. Mass Effect 3
  10. Call of Duty: Modern Warfare 3
  11. Guild Wars 2
  12. Far Cry 3
  13. Kinect Star Wars
  14. The Sims 3
  15. F1 2012
  16. Battlefield 3: Premium
  17. Call of Duty: Modern Warfare 2
  18. Assassin's Creed: Revelations
  19. Assassin's Creed
  20. The Sims 3: Pets
52.
52.
csabi490
Fifa 12-őt én is megvettem.
51.
51.
HIM666
Olyan durva, hogy még egy ilyen cikk alatt is ekkora csaták vannak...pedig itt nem arról van szó, hogy egy játék kinek tetszik és kinek nem..
50.
50.
Gamelord
Én szívesen olvasgattam ezeket a posztokat, de csak a kommentek miatt :), nem nagyon érdekel hogy ki mivel játszik. Most is csak a hozzászólások miatt néztem be, és tök jól szórakoztam. Kár hogy ennyi volt.
49.
49.
balint23h
Engem úgyis jobban érdekelt a nemzetközi, de azért néha nem volt rossz rápillantani. Na mindegy ez van.
48.
48.
Rico424
#47: Jah jah,ezzel teljesen egyet értek,én is így vagyok,vagy is csak voltam vele.
47.
47.
floax
Nem tudom mit kell itt összekapni mindenen ,mindenkinek joga van leirni es kimondani amit akar!

Nem izgat különösen ,hogy nem lesz de jovolt neha meglesni!
46.
46.
p3ti
#43: És ha tudod hogy Oláh márió megvette a cod 46.ot akkor jobban fogod magad érezni? Édes istenem , tűz fel magadnak egy kokárdát
45.
45.
p3ti
#42: Ez sem győzött meg arról hogy magas lenne a színvonalad . "ha külföldön élsz, minek olvasod egyáltalán a Gamekapcsot?" Ilyen érvel csak egy ostoba ember érvel, még mielőtt kis kitűzőt raknál a kis mellényedre , meg a propelleres sapkádra.
44.
44.
Rico424
Semmi baj,Uraim!Nekem és gondolom általánosan mindenkinek van egy magában felállított top 5 vagy egy top 10-es Best of listája!
Személy szerint megelégszem,én annak is örülök,hogy ha a top 5 ös listámból egy évben 3-4-et betudok szerezni!!!
43.
43.
KőbányaKispest
#42: Teljesen egyetértek, minek kommentel ide, ha ne érdekli, szarik bele, meg hülyeségnek tartotta? Idézem: "Soha nem olvastam.Örülök,hogy nem lesz :)" - most mi is örülünk neked, engem speciel érdekelt volna, hogy a honfitársaim a nagy szájukon kívül, amit "tuti vétellel" irkálnak nagyképűen fórumokra 100%-os magabiztossággal, mi valósul meg belőle. Mert szerintem ez 2012-13ban nem egy hatalmas igény, hogy 1-2 statisztikáét tudjon az ember. Nem az érdekel, hogy bécsben mit vesznek, nem az, hogy angliéban, hanem az, hogy a kedves magyar elvtársam mit vesz, mert logikusan ugyanolyan adófizető, mint én. Ha tudom azt, hogy a VIVa chart shón a Rihanna az első, akkor nem értem, mi a nagy dolog abban, hogy melyik játékot vették legtöbben az országban. Ez is a lemaradás, a begyepesedés jele.... de bezzeg a bécs chart/ Angol Usa Weekly Monthly toplista első helyét azt tudom.
42.
42.
Thane
#38: Nem, kérlek szépen, neked kéne át nézned az IQ tesztet, internet segítsége nélkül. Méghozzá elárulom, miért: Látod azt a számot? "#27:" Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos embernek szánom a kérdést, nem a világnak. Ha ennyit nem vagy képes felfogni, és ez most kedves 37esnek is szánom, hogy csőlátású, úgy tűnik át kéne gondolni egy-egy embernek a dolgokat mielőtt leírjátok. És még egyszer: tisztában kéne lenni azzal hogy az a szám mit jelöl, a kommentek elején, nem csak be kattanni azonnal, mert szűk látáskörű vagy. A szem azért van hogy láss, nem csak azért, hogy nézz.
41.
41.
Extol
A magyar adatok sosem érdekeltek, meg talán most a brit toplista pontosabb is lesz. Ha látni akarjuk mi mennyire népszerű nem a szétcsonkított kis hazánkból kell kiindulni :D
40.
40.
sober
"talán túléljük ....
39.
39.
metercsiken
Kár!
Bár az azért jó, hogy ti itt a GK-n valamelyest azért közöltök majd hasonlót!
38.
38.
p3ti
#30: Aki hulalalumpurban él annak nincsen joga olvasni ezt az oldalt ? Azt hiszem jobb lenne ha nem hadonásznál olyan kifejezésekkel hogy buta , hisz a kommented nem éppen magas IQt sugároz .
37.
37.
Hungary86
30#: En Ausztriaban elek Becsben, es megis GK tag vagyok Yanezel egyetemben. Ezzen latszik hogy, mennyire csölatasu ember vagy! Szanalmas! XD
36.
36.
LnB
#14: Bocsi, ez lemaradt:

"World of Warcraft (előfizetői kártya)" ja tudom DOBOZban van, vettem már én is... :D
35.
35.
LnB
#14: Magyarországról beszélünk, nem magyar dobozokról. Abszolút nem tükrözi objektívan a magyar felhasználók által vásárolt játékok számadatait. Összességében nem, persze ha csak a "dobozokat" nézzük akkor igen. De szerintem nem kevesen vásárolnak napjainkban online. És az is játék, az is teljes árú.
34.
34.
dBLOOD
"elállt a listák elkészítésének finanszírozásától" :D
33.
33.
Yanez
#30: Tudtad,hogy külföldről nagyon sokan vannak itt?
32.
32.
Yanez
Elnézést kérek,ha valakit megbántottam.Egyáltalán nem állt szándékomban.A kommentemben senkire nem céloztam és nem örültem más kárának.
31.
31.
#27: Amíg ki nem baszarintanak innen.
30.
30.
Thane
#27: Mert egy primitív, buta ember vagy. Ha nem olvastad, akkor minek kommenteltél egyáltalán ide? Másodszor: ha külföldön élsz, minek olvasod egyáltalán a Gamekapcsot? A fölösleges, az építőjellegtől teljesen eltérő kommentet pedig, el lehetne felejteni. Azzal csak azt mondod el, hogy mennyire buta vagy, hogy még egy egész mondatot sem vagy képes leírni, arról, hogy mit-miért?

A cikkhez kapcsolódóan pedig: kár hogy nem lesz több, jó volt meg nyitogatni, és elolvasni őket.
28.
28.
Szégyen! Szar ország ez, ebből is látszik! Bullshit a gazdasági helyzet, ehhez nem kell más, mint hetente egy adatszolgáltató e-mail a forgalmazóktól az eladott példányszámokról a MAHASZ-nak.

Mihez kell itt pénz?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...