A fejlesztőkről szól a Wildman Kickstarter-gyűjtése

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 21.
  • Hír
Link másolása
Nem sokkal azután, hogy a Gas Powered Games elindította a Wildman Kickstarter-kampányát, a csapat elbocsátásokra kényszerült, Chris Taylor pedig könnyekkel küszködve kérdezte a rajongókat a hogyantovábbról.

Sokkal többről szól a Dungeon Siege- és a Supreme Commander-sorozatot is tető alá hozó Gas Powered Games új Kickstarter-kampánya, mint a Wildman nevű játék fejlesztésének finanszírozásáról, Chris Taylorék ugyanis részben a csapat megmentéséért vágtak bele a gyűjtésbe.

Minderre akkor derült fény, mikor kitudódott, hogy a Gas Powered Games jelentős leépítéseket hajtott végre a Wildman bejelentése után, és bár Taylor ezt nem akarta nagy dobra verni (valószínűleg éppen a sikeres Kickstarter-kampány reményében), végül megerősítette a sajtóértesüléseket. Állítása szerint sok embert küldtek el, de nem mindenkit, továbbra is működőképes a csapat, a legfontosabb pozíciók betöltve maradtak.

A Wildman Kickstarer-gyűjtésének óriási tétje van, Taylor egy hétvégi videóüzenetben könnyekkel küszködve mesélte el a teljes sztorit. Elmondása szerint azért döntött a leépítések mellett, mert ha teljes létszámmal vág bele a Kickstarter-kampányba, és a gyűjtés nem jön össze, a Gas Powered Games tönkremegy, és mindenki lapátra kerül, ráadásul végkielégítést sem tudnak senkinek fizetni. Nem akart kockáztatni, így inkább kirúgta őket most, abban bízva, hogy a Kickstarteren összejön a Wildmanhez szükséges pénz, és később újra fel tudja venni őket.

Taylor viszont láthatóan összetört, a videóüzenetben ugyanis arra is megkéri a rajongókat, hogy írják meg neki: folytassa a kampányt tovább reménykedve, vagy lője azonnal az egészet? Utóbbi hozadéka, hogy bár pénzhez nyilvánvalóan nem jut a csapat, az elbocsátott alkalmazottak nyugodtan tudnak új munkát keresni, a Gas Powered Games pedig majd lesz valahogy. Elmondása szerint egyik iparágban dolgozó barátja javasolta neki azt, hogy ne folytassa a Kickstarter-kampányt, mert azzal a hírnevét teszi kockára.

A helyzet most már jobb, a kommentekben szinte mindenki a folytatásra biztatta a csapatot, Taylor maga is azt nyilatkozta, hogy ma már optimistább. Megígérte, hogy keményen fognak dolgozni: "az emberek nem csak a Wildmanbe fektetnek be, hanem segítenek megmenteni a Gas Powered Games-t is".

A Wildman gyűjtéséből 25 nap van hátra, az 1,1 millió dolláros végösszegből 271 ezer dollár jött össze eddig. Szurkoljunk (és fizessünk)!

6.
6.
Krees
Nagyon nagy játékokat alkottak, a Demigodot és a Supreme Commandert is szeretem, sőt gyerekként a Total Annihillationnal is sokat játszottam. Megérdemelnék a folytatást.
5.
5.
HerodPK
igazából nem ismerem ezt az ember sokat nm is halottam még róla...de nekem nagyon úgy tűnik hogy ebben az elkorcsosult játékiparban még vannak emberek akik igen is értünk játékosokért dolgoznak..szívvel lélekkel...ritka az ilyen ..sőt többséget csak pénzhajhász majomnak nevezném...
örülök annak hogy van akiből érzelmet vált ki a félelem hogy 1. csalódást okozhat a rajongóknak , a munkatársainak..persze a céget is bukhatja egyúttal..
de akkor is 100x közelebbinek érzek magamhoz egy ilyen embert és áldozok rá pénzt minthogy megvegyek 1 multicég évente ránk zúduló fröccsöntött szarját!!!
hajrá srácok én bízok a sikerben!!!!!!
3.
3.
Stranger
1.
1.
DON GONDOCS
Nahát, ki gondolta volna hogy pénzelni dolgozókat :S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...