Jön az új Call of Duty, de kevesebbet várnak tőle

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 8.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision Blizzard is közzétette a maga pénzügyi helyzetjelentését, amiből kiderült többek között, hogy jön az új Call of Duty, de kevesebbet vár tőle a kiadó, miközben a World of Warcraft játékostábora megint kisebb lett.

Mielőtt azonban bárki elkezdené temetni a kiadót, muszáj megjegyeznünk, hogy az Activision Blizzard nagyon jó negyedévet zárt, a december 31-ét megelőző három hónapra a vártnál jobb eredményeket könyvelhetett el.

A forgalma 2,408 milliárdról 2,595 milliárd dollárra nőtt az előző év hasonló időszakához képest, a részvényenkénti eredménye 62 centről 78 centre hízott. A teljes évre 4,987 milliárd dolláros bevétel és 1 dollár 18 cent részvényenkénti nyereség jutott neki, szemben a tavalyi 4,489 milliárd dolláros forgalommal és a 93 centes részvényenkénti eredménnyel. A digitális úton szerzett bevétel 1,6 milliárd dollárra rúgott a 2012-es évben, ez a 32 százaléka az összforgalomnak.

Lássunk néhány fontosabb információt és számot!

  • A Call of Duty: Black Ops II mindössze 15 nap alatt termelt 1 milliárd dolláros bevételt, a forgalmat tekintve az egész évben ez a játék volt a legkeresettebb Európában és Amerikában.
  • 2013-ban jön az új Call of Duty, a cég viszont konzervatív elvárásokat fogalmazott meg az új címmel szemben a next-gen konzolokra történő átállás miatt.
  • A Skylanders több mint 1 milliárd dollárt termelt, a kiegészítő figurákból 100 millió darabot adtak el világszerte.
  • A Diablo III a legkeresettebb PC-s játék volt, 12 millió darabot adtak el belőle világszerte.
  • A World of Warcraft: Mists of Pandaria a harmadik legkeresettebb PC-s játék volt, az MMORPG játékosainak létszáma 9,6 millió főre csökkent.
  • Mindkét Blizzard-játék friss tartalmat kap hamarosan.
  • Az Activision Blizzard szerint kiábrándítóan rajtolt a Wii U, a next-gen konzolok kapcsán egyébként a költségei növekedésére számít.
  • A kiadó továbbra is befektet a Call of Duty- és a Skylanders-sorozatba, valamint a Blizzard All-Starba és a Bungie-féle Destinybe is.
35.
35.
NullThrone6150
Az activision meg a treytech nagy részre tet szert és ezt követöen 15 nap allat 4milliárd dolárt kereset ez egy nagy haszon.remélem sok ember szereti ezt a játékot és sokan veszik meg.De xbox 360-ra nem egyszerü multyplayeren___elsö lépés
csináljatok profilt-második vegyetek rá xbox live arany tagságot fel kell rá tölteni és
utána ennyi.
És a treytach meg az activision tartota a helyét mindig az elsö helyezet a eladási listán.Remélem sokan játszanak vele és jol szorakoznak multyplayeren.
Na és akor jötek a zombik az is jó a cod 5-be meg a cod 7-be náci zombik voltak
a cod 9 be már ijen falusi vagy városi zombik vannak és van egy uj fegyver benne azt a nevét pontosan nem tudom de az valami darálo fegyver.uj pályák és enyi a zombik-ból.
Na most jönnek a pack-ek PL:van a revulutuion pack a többi-röl nem tudok olyan sokat.A revulution pack az rendelkezik 1 zombi pályával és annak a zombi pályának az a neve hogy die rise az a map nagyon nehéz 5-vagy-6-os szinten már ijen zombi kutyák jönnek és attol frászt kapok.És a következö 1 olyan mod mely más játékosokat helyez a zombi szerepébe.Elsönek ugy kezdödik hogy zombi vagy és fell kell venni egy sörös üveget amitöl ember leszel és jönnek rád a playerek az uly zombi mod neve turned.
Következö a revolution tartalmaz 4 uj multyplayer pályát ami szerintem nagyon izgalmas van a downhill a hydro meg grind és a mirage és enyi.
És egy izgalmas fegyvert a peackeper az egy jo fegyver szerintem és mások szerint is azért volt dlc pack-be.
Énszerinte jo ez a játék és itt egy link a revulutionrol:http://www.youtube.com/watch?v=Ruv2xMLuaoA
remélem mindenki játszik vele és jol érzi magát a játék közben és a nevem a játékon:NullThrone6150 nyúgotan jelöljetek be.Kérdezetek vagy nyogotan játszatok velem aki akar játszani velem a cod 9 -en multyplayert vagy zombit jelöljön be ismerösnek.és enyi na sziasztok.
34.
34.
Pharaoh
33#: Sssh, rookie! Itt nem hülyézünk!
33.
33.
Solano
#4: 1 olyan elvetemült hülyét nem ismerek, aki szerint a treyarch-os förmedvények még csak meg közelítenék az MW sorozatot.
32.
32.
TheJoKeR
Én most a helyükbe bedonám azt, hogy idén nem lesz CoD, azért mert jövőre szeretnének egy kiforrott, a 2.vh-ban játszódó tökéletes játékot kiadni:D Szerintem mindenki felütné rá a fejét, és szerintem mindenki jobban felfigyelne rá. 1 év CoD nélkül nem lenne a világ vége, és még a végén lenne is egy kiváló játék.
Mindenesetre kíváncsi vagyok mivel rukkolnak elő idén. Nekem eddig az össze CoD single-je tetszett multi az mehh....az MW2 az még jó volt, de onnantól..Na mindegy hajrá IW :D
31.
31.
Qmi05
#20: Steam ingyenes hétvége alkalmával kipróbáltam a multiját én is (Single Story Act 2-től vitte a pálmát nálam), de ez nagyon rossz volt, viszont legalább 10-ből 5 ember aimbot-tal jött fel eredeti szerverre :O !!! Admin meg egy szál se volt. :/
Fail Multi lett...
30.
30.
Qmi05
#15: Sajnos egyet kell értenem :/
Ha COD, akkor csak a 2 vagy a 4 (MW) jöhet szóba, azok is Xfire-on.
29.
29.
Naridar
- A CoD-dal az a legnagyobb baj, hogy lassanként játékmeneti innováció szempontjából a FIFA szintjére süllyed - A Modern Warfare és a Black Ops 2 közt nem találtam annyi különbséget se, hogy "új játék" titulust érdemeljen. Ezt egyszer-egyszer még el lehet jól játszani, ha van rá igény - lásd Super Mario Galaxy 2, (de pl. ugyanabból a sorozatból a NSMB2 3DS-re és a WiiU-s változat fogadtatása már eléggé vegyes volt és érződött rajtuk az izzadtságszag). Fontos az innováció és a többi stúdió lassanként rájön erre (DmC reboot, Tomb Raider reboot, stb.), de ha egyszer az Activision-Blizzard alól kifogy a gőz, nagyon nagyot fognak zuhanni.

A World of Warcraft, akárhogy is nézzük, kifutóban van. 8 év alatt nem bírt megújulni, nem tud ténylegesen új játékmenetet adni - hiába volt eredetileg jó, 8 év alatt folyamatosan ugyanazt adta és egyre többen ülnek át más lóra emiatt. Az, hogy eddig dominálta a piacot, talán csak amiatt volt, hogy nem volt életképes alternatíva - talán a Guild Wars 2-vel ez is megváltozik és végre rákényszerül a Blizzard arra, hogy újítson. A Diablo 3-at pedig a másolásvédelmi rendszer és a pénzhajhászat tette tönkre - a Diablo játékok a loot-ról szóltak mindig is és ahogy egy analízisben kifejtették, ezzel akasztja horogra a játék a játékost - és a 3. részben talán ha negyedannyit kapunk belőle mint mondjuk a másodikban, a Torchlight 2-ről már nem is szólva. Nem a fejlődési rendszer a baj, nem a visszavonhatatlan buildek és egyéni képességpont-eloszlás hiánya, hanem az, hogy úgy látták, kevesebbet kell adni a játékosnak, hogy az igényét a pénzes aukciós házból fedezze. Az a legfájóbb ebben hogy a játék más aspektusai (látvány, tempó, jól belőtt nehézségi szint) példaértékűek

A Skylanders meg szerintem undorító húzás - a játék 13-15 ezres alapára mellé a "teljes játékélményhez" (amely kulcsszóval a 9-12 éves célcsoportnál már elérhető az optimális hatás) minimum +10 ezer befektetés kell - amit a szülő kifizet és nincs mögötte minőségi tartalom (mivelhogy az egész Skylanders tulajdonképpen egy gyerek-Diablo vagy egy Darkspore klón).
26.
26.
p3ti
#15: Halot összehasonlítani a Codal, szinte már bűn
25.
25.
drat576
#11: kettő egész ötszázkilencvenöt ezred milliárd :)
24.
24.
DON GONDOCS
Pedig pont most lesz siker a Cod, pont azért mert új grafikát kap. a játékmenet attól még marad a régi. Azért érdekes lesz új grafikus motorral látni a codot.
23.
23.
Sniper Fox
#4: Egyetértek veled a Treyarch sokkal jobb codokat készít. Ők legalább mernek újítani, nem hozni évről-évre ugyanazt mint az IW.
Én is örülnék egy 2. vh-s codnak, de szerintem ez idén semmiképp se fog bekövetkezni. Most az iw van a soron és ők biztos nem lépnek meg egy ekkora újítást főleg nem a nextgen (mert nagy esély van rá hogy az lesz) első cod címén. Nem is lenne jó ha ők csinálnák csak elrontanák, nem való ez nekik. Én mindenképpen a Treyarchra bíznám ezt a feladatot de sajnos most nem ők vannak soron. Abban biztosak lehetünk, hogy ott sokkal jobb helyen van a sorozat mint az IW kezében.
22.
22.
Jared
huuu de sajnálom őket
21.
21.
QuartoDestra4
...szóval mostmár pandák is lesznek benne?
20.
20.
Falcon
az mw3 multlja nagyon ősszegcsapot lett! és csúnya picik a pályák , a 2 afrikai helyszín meg undorítóan fest remélem összekapjak magukat
19.
19.
mestermagyar
#18: Picit azért nehéz lesz évek után feltalálni magukat, ha eddig csakis ugyanazt csinálták:sztorit gyártottak, és leanimálták pont ugyanabban a grafikai engine-ban, amiben az eddigieket, bemásoltak egy survival módú left 4 dead-et, avagy ugyanezt, csak katonákkal, és egyszerüen csak új fegyvereket raktak bele, variálva a tulajdonságokat.
Semmi igazi új nem volt a cod-ban.
Optimizmussal élve remélem felgyültek ötletek.
17.
17.
Moldren
#4: Jéé! Van aki kulturáltan tud válaszolni egy CoD hír alatt? Minden tiszteletem a tiéd!

On: Szerintem ezen már senki nem lepődik meg. Nagyon türelmes ember vagyok, képes voltam újra és újra esélyt a cod szériának Black Ops 2ig, de mindhiába. Ezt már biztos nem fogom megvenni. Inkább azt a pénzt Undead Labs produktum(ok)ra fogom költeni.
16.
16.
LnB
Az a 9,6 Millió volt már kevesebb. Akkor tehát a kiegészítő megjelenése óta csökkent. Mert mikor megjelent a Panda akkor sokan visszatértek.
15.
15.
Baysi
a mw 1 óta csak fogom a fejem h mennyire hiányzik a kreativitás ebből a sorozatból....ugyanúgy vagyok vele mint a halo-val (pár gizda katonával és értelmetlen,logikátlan de látványos harcokkal bármit el lehet adni) -_-"
14.
14.
#11 tuti nem próbáltad ki, csak szövegelsz
13.
13.
bodortamas1
#2: Csak 2. vh-t ne, abból már van épp elég.
Mivel már voltak pletykák mw 4-ről, nem lepődnék meg, ha az lenne.
12.
12.
Giggsy
#7: Szerintem nem igazán van csodálkoznivaló ezen. Akármilyen jó is a WoW, azért ősöreg már, még ha meg is újul a kiegészítőkkel, másfél-kétévente. Akik akarták, már harmincszor kijátszották, akik meg nem voltak vevők a témára, ezek után sem lesznek. Egyszerűen arról van szó, hogy a természetes lemorzsolódást már nem ellensúlyozzák az újonnan játszani kezdők, és a visszatérők. Így is szép teljesítmény, hogy még mindig tartja magát az első helyen az MMORPG-k közt, ilyen hosszú élettartama talán még a Sims főrészeknek sem volt soha.
11.
11.
TN71
#8: Nem trollkodásból,de az kettő egész ötszázkilencvenöt EZRED.

Amúgy ennyi pénzt összeszedni egy rókabőrből....pffff. Nem semmi:)
10.
10.
Ooorky
Ez a cég forgalma...
Ebből még adóznak, kifizetik a dolgozókat, a részvényesek jutalékát...
9.
9.
ground
Ebből a modern háborúbúból, vissza a 2 világháborúhoz.,.,
Az lenne a méltó folytatás, nem ez a mostani lerágott csont.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...