Tizenhárom perc az Aliens-szerepjátékból

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 20.
  • Videó
Link másolása
A múltkori fejlesztői videónál valamivel látványosabb mozgóképet kaptunk az Obsidian Entertainmentnél készült Aliens-szerepjátékról. Tizenhárom perc gameplay látható az Aliens: Crucible-ből.

Az Aliens: Crucible-t még 2006-ban jelentette be a Sega, a fejlesztés viszont csak később kezdődött el, ráadásul viszonylag korán le is állíttatta azt a kiadó. Ennek ellenére az Obsidian Entertainment szerint a szerepjáték majdnem készen volt, mikor megkapta a rossz hírt, hogy mi lett volna belőle, az alábbi videón megcsodálható: tizenhárom percen át mozog az egyik korai változat.

12.
12.
balint23h
Nem kár érte. Az fps-t is utánna kellett volna küldeni...
11.
11.
dBLOOD
Egyiket sem kellett volna elkaszálni, ez a tizenhárom perces videó nem olyan rossz, ahhoz képest hogy alfa (esetleg béta) állapotú benne a játék.
Viszont egyszerűen nem értem, hogy hogyan tudták ennyire elrontani, az egyetlen elképzelhető magyarázat, anélkül hogy belelátnék mi folyt a stúdióban (ahol a játékot készítették), az lehet, hogy szimplán nemtörődöm módon fejlesztették, belesz*rtak a fejlesztésbe.
Az Alien2 hangulatát visszahozni egy játékkal viszonylag egyszerű lett volna, sokkal egyszerűbb mint például az első részét. A "leglustább" módszer ha a dizájner csapat fogja magát és egyszerűen lemásolja a filmet dramaturgiailag. Lém megoldás, viszont nagyszerű játék lett volna.
Leszáll egy kis, cégesekből és szakemberekből álló csapat, megnézni milyen állapotban van a bolygó, lehet e valamit menteni a több száz millió dolláros légkör-átalakítókból, a dögök elkapják őket, a második, immár komolyan felfegyverzett turnusban van a játékos. Leszállnak, ott ragadnak, alienek jönnek, kiderül hogy nem felderíteni jöttek volna, hanem "mintát vinni", alienek megint jönnek, a végcél lenyomni a királynőt és kifüstölni a terepet. Ennyi. Egyszerű másolattörténet, jobb játék lett volna mint a CM.
10.
10.
Daniee
Ezt meg is értem, hogy törölték... tudom-tudom még kezdetleges verzió, de akkor is gyatra, szerintem inkább ne próbálkozzanak tovább Aliens címekkel, mert így csak meggyalázzák ezt a címet...
9.
9.
Scoo
#6: Fogalmam sincs. Arra akartam rámutatni, hogy biztos jó okuk volt rá, hogy törölték. Valószínű nem állt úgy a játék ahogy szerették volna. Túl sok időt és pénzt vitt volna még el, így nem érte volna meg. Ez a 15 perc csak egy kiragadott részlet a jobban sikerült, elkészült szakaszból. Kitudja milyen volt az egész és mivel szerepjáték ezért nagyon nagyon sok buktatója lehetett volna. A kiadó úgy gondolta, hogy túl sok a kockázat.
A CM-et is el kellett volna kaszálnia amikor meglátták, hogy sehogy se áll össze az egész, hogy tele van hibákkal, hogy ocsmány, stb stb. Bár lehet átverték a kiadót a feltúrbózott demóval és azért bólintottak rá, aztán később mikor mentek megnézni, hogy mégis hogy áll a projekt már túl késő volt :)
8.
8.
Trapyd
Ebből nagyon jó játék lehetett volna. A CM ből is nagyon jó játék lehetett volna. De egyikből sem lett. Majd csinálnak másikat és az talán jó lesz.
6.
6.
Ecneb
#3: kifejtenéd, miért lett okkal törölve szerinted?
5.
5.
markoci555
jobb mint amilyennek gondoltam volna...
4.
4.
Dreadlox
mindig a jó játékok rohadnak meg a purgatóriumba....
3.
3.
Scoo
Okkal törölték a projektet. A szomorú az, hogy a CM-et nem törölték. De mondjuk okos dönts volt tőlük, mivel az visszahozza az árát. Más kérdés, hogy a cég profiljának ez nem tett valami jót.
2.
2.
Simonus18
Ez még ilyen állapotban is félelmetesebb mint a drága barátunk MC. Mennyivel jobb már a hangulata ecsém.
1.
1.
DON GONDOCS
Szerintem sokan látnák szívesen ezt a játékot a polcon mint a CM
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...