Letarolta a Tomb Raider a brit toplistát

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 11.
  • Toplista
Link másolása
Ahogy az várható volt, a Tomb Raider letarolta a brit toplistát, hiába érkezett a múlt héten több fajsúlyos cím is a mezőnybe. A játék ráadásul a sorozaton belül is kitűnően szerepelt az Egyesült Királyság számai alapján.

A Tomb Raider produkálta az idei év legnagyobb rajtját az Egyesült Királyságban, lazán megduplázta az eddigi csúcstartó, az Aliens: Colonial Marines teljesítményét. Egyelőre nehéz megmondani persze, hogy a Tomb Raider különösen jó, vagy a többi játék marad el túlzottan hozzá képest, a listát ugyanis több tényező is torzítja.

A legfontosabb, hogy a Tomb Raider az átlaggal ellentétben nem pénteken, hanem kedden jelent meg, így az első toplistás hetén is több példányt adhattak el belőle. Másrészt a brit toplista nem tartalmazza a PC-s letöltéseket, ami például a SimCityt húzhatta vissza.

Ettől függetlenül kár lenne elbagatellizálni a Tomb Raider teljesítményét, minden jel arra mutat ugyanis, hogy az év egyik nagy sikersztorijával állunk szemben, ami mind a kritikusokat, mind a játékosokat meggyőzte. A Tomb Raider a brit számok alapján a sorozat eddigi legkeresettebb része, a Tomb Raider: Legend volt az eddigi legjobb, de abból körülbelül feleannyit adtak el anno, mint most a rebootból.

A toplista első helyén ő debütált, a második a SimCity, a harmadik az új Naruto-játék, míg a negyedik az új The Sims 3-kiegészítő, a University Life lett. Az ötödik helyre a FIFA 13 fért be.

  1. Tomb Raider
  2. SimCity
  3. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3
  4. The Sims 3: University Life
  5. FIFA 13
  6. Crysis 3
  7. Call of Duty: Black Ops II
  8. Far Cry 3
  9. Metal Gear Rising: Revengeance
  10. The Elder Scrolls V: Skyrim
  11. Assassin's Creed III
  12. Need for Speed: Most Wanted
  13. Skylanders Giants
  14. Hitman: Absolution
  15. Aliens: Colonial Marines
  16. LEGO Batman 2: DC Super Heroes
  17. Halo 4
  18. Grand Theft Auto IV
  19. Dead Space 3
  20. Forza Motorsport 4
59.
59.
Cseszneki
#47: Te aztán ritka egy idegesítő szerzet vagy
58.
58.
zsoze
#51: Én csak építő kritikát adtam tisztelettel. Nincs szükségem megerősítésre és NINCS önálló gondoltatod ami értelmes lenne tele vannak a hozzászólásaid blődségekkel.
Kit érdekel mit csináltál te gyerek korodban írd meg a naplódban ,de ne itt. Kösz cső.
57.
57.
UndokBeka
#34: Vagy csak kezdesz felnőni. :)

Amúgy tényleg atom jó a játék, de sztem max 1x érdemes végig tolni, szal a szavatosság nem az erőssége. A story meg karakterek überjók, nem csoda, h film lesz belőle. Mondjuk a vége nekem is csalódás volt 1 nagyon picit, kellett volna még a végére valami nagyobb cliffhanger. :)
56.
56.
p3ti
#51: Nem muszáj, csak már fájdalmas az a rinyálás amit lenyomsz az összes hírnél. Döntsd el hogy kinek vagy a védő ügyvédje, vagy mikor vegyek neked esetleg egy doboz tampont, még mielőtt elvérzel minden egyes sz*r hírnél. Veled belemenni értelmetlen semmitmondó vitákba pedig teljesen értelmetlen lenne, hisz olyan vagy mint egy idióta skrizofén. Internetbuzi? Ha ennyire k*rva okos vagy, és ennyire ász vagy minden témában, akkor nyiss egy blogot. Fogadd el hogy a korral fejlődnek a játékok is, és van hogy folytatások nem úgy sikerülnek ahogy te azt elképzeled a rózsaszín világocskádban.
55.
55.
#54: Ja, a padding fájlok eltűnése azt eredményezi hogy egy Skyrim akár 3 és fél gigás is lehet végeredményben, ekkora méretekkel minden új dimenzióba kerül.
51.
51.
#49: #48:

Neked muszáj mindenhol okoskodnod, igaz? Annak az oka amiért a folytatásokat várni szokta az ember az éppen az, hogy az előzőeket végigtolta. Vannak Tomb Raider játékok melyek gyerekkoromból annyira bennem vannak, hogy komplett mapokról tudnék térképet rajzolni. Gondolom gyerekkorodban az efféle okoskodásért jár egy-két pofon. Biztos nagy élmény hogy idefent minden leírt ökörséggel okosnak tűnhetsz, és még csak szájon sem vágnak érte! :)

#49:

Sajnálom hogy máig nem tanultál meg normális interakcióba lépni embertársaiddal. Tudom hogy ez így trendi, de hadd ne veregessem meg a vállad érte... Ellenben a hozzád hasonló internetbuzikkal nekem nem kell önigazolásra találnom a neten, most is várod p3ti cimborádat meg a többi 2 mondatos okos kommentálót hogy megerősítsen magadba vetett hitedben. Nem fog jönni senki. :) Egyedül vagy. Te vagy az aki magában beszél...

UI: Ripacs vagyok. És akkor mi van? ;)
50.
50.
crytek
Én megmondtam hogy az élen nyit majd hiszen kegyetlen jó játék lett!
49.
49.
zsoze
#47: Jézusom ilyen ripacskodást XD már azt hittem magaddal beszélgetsz ,de értelmes önálló gondolataid nem nagyon vannak.
48.
48.
p3ti
#47: Ennyit rinyálni...Ha nem tetszik, vegyél régi gépet, és pörgesd a régi részeket.
47.
47.
#46: Nem azt mondom hogy nem szerethető a karakter, de régen is az volt, amíg valamennyire hihető volt Lara karaktere. Az első 5 TR-ben még egy különc, milliárdos úrinő volt, akinek ezt a vadóc oldalát kevesen ismerték. Dögös volt és intelligens, mindig a megfelelő pillanatban szólalt meg, ellenségeit és a játékosokat is levette a lábáról. Lehengerlő egyéniség volt, az első igazi virtuális sztár a játékvilágban. Nagyon sajnálnám ha Lara nem ezzé a személlyé fejlődne szépen lassan, persze úgy hogy közben a játékmenet ügyesen igazodjon ehhez a változáshoz. Ha azonban ebbe az irányba mennek tovább, amire remélem van némi esély, kedvenc íjunknak búcsút mondhatunk... Ezt én is sajnálnám. :)

UI: Azért a filmszerűségnek köszönhető - be kell valljam - a legerősebb TR moment, mégpedig mikor Lara megmássza a rádiótornyot. Hatalmas. A vége számomra csalódás volt, de ez a pillanat mindent megér. Ha van jelenet a játékban ami instant klasszikus, az az!

Egyébként eddig a CS jó úton halad Lara karakterfejlődése terén, már láttuk megszületni az erőszakos vadmacskát, most létre kellene hozni a másik felét, a cukormázas entellektüelt, és akkor teljes lesz a kép. Sajnos azonban amin itt Lara keresztül megy némiképp kizárja hogy még egyszer az életben normális emberként visszatérhessen a társadalomba... Na persze, tudom hogy ez csak egy játék, de na... Mégis csak Lara Croft-ról van szó, aki élő személy a maga kis világában :)
46.
46.
Scoo
#45: Most se rágtam be rád :)
Egyedül azzal nem értek egyett, hogy az xbox azért szar, mivel sokan warezolnak vele.

Az hogy a játékok egyre inkább butábbak azt aláírom és sajnálkozok én is. Számomra egy jó történet nagyon sokat nyom az értékelés végén.
Meg a szerethető karakterek. Az új Lara pedig ilyen. Nagyon szerethető, mivel emberközelibb. Fiatal, esendő, sebezhető és nem az a szuper amazon woman, mint a korábbi részekben. Nekem ez nagyon tetszik. A játék története se rossz, egyedüli nagy hiba talán az, hogy a játékmenet lehetett volna nehezebb, legalábbis a platform elemek. Valamint jó lett volna ha nem szórják két kézzel a lőszert. Mondjuk ha tehettem én a íjat használtam.
45.
45.
#42: "Képzeld, se a ps3, se az xbox nem tehet róla, hogy ha bug van egy játékban."

Ezt az egészet félreértetted :D

Arra céloztam korábban a bugokkal kapcsolatos kérdésnél, melyet Hardy tett fel, hogy korábban ugyanezt a két kérdést egy illegális letöltő oldalon láttam, ugyanígy szerepelni.

Érted?

Hardy pedig idézte őket valahonnan, erre írtam gúnyosan hogy vajon miért is viszik a Boxot úgy mint a cukrot... ;)

Hát azért, amit te is írtál: warez :)

A hazai Xbox tulajok véleménye éppen ezért teljesen hidegen is hagy, mert közülük kevés olyan embert ismertem, akinek egyáltalán megfordulna a fejében eredeti játék megvétele: lehet hogy persze tényleg az én általam ismert xboxosok ilyenek, de nem tudom... Akkor jó sok ilyen ember él ebben az országban!

A csavar az egészben az, hogy mint írtam megértem őket: én nem szeretem az Xboxot, mert nem szeretem az MS-t és a felhozatalukat sem! Ez van, én még emlékszem az igazi szép időkre, és ezek már azok az évek!

Azért is írtam hogy csalódtam benned, mert azt hinné az ember hogy még te is emlékszel azokra az időkre... Sebaj. Remélem nem rágtál be rám, és megérted amit írtam. :)
44.
44.
#42: Az új TR legnagyobb baja az hogy nem TR: ez a Lara nem az a Lara, és a játékmenet is felismerhetetlenségig megváltozott. Elfogadom mint rebootot, felvezetést egy új sorozathoz, de nekem ha a következő is ilyen lesz, akkor nem érdekel. Ez tetszett, de én mindig mérlegelek: mit nyerünk ha csak ezt tudja majd hozni a következő játék is, és milyen legendás hagyatékot veszít a játékvilág, ha a játék nem próbál visszatérni némiképp a gyökereihez.
43.
43.
#42: Nem hinném hogy ez marhaság. Lehet hogy a te ízlésed nem olyan mint az enyém, de nekem a manapság kapható játékok egytől egyig ostoba történettel megvert Michael Bay majmolásnak tűnnek. Annyira ötlettelen és klisés lett a felhozatal, hogy az ízlésesebb embernek sírni támad kedve ha a régi klasszikusokra gondol. Tudom, el lehet küldeni az anyámba meg hogy akkor ne játsszak, de ez nem változtat azon hogy ezek a mostani játékok labdába sem rúgtak volna olyan erős mezőnyben mint pl. volt PS1-en.

Ha elveszed a technológiai parasztvakítást mi marad? Egy torz váz, és ez valahol a TR-re is igaz: bár a jelenkor xarkupacában kitűnik mint gyöngyszem, a régi gyémántokhoz képest rettenetes buta játék. Pont én voltam az aki kiállt mellette és megvédte, de csak mert egy nagyon gyenge mezőnyben indult.

Lassan minden játék interaktív filmmé válik, és sajnos úgy tűnik hogy még a régiek is elfelejtik milyen is volt egy olyan játék ami igazi gameplay-el bírt... Kicsit csalódtam benned, de jól van: kritika accepted.

Nem kell velem egyetérteni, de végül úgyis nekem lesz igazam, mert tény: az Xbox csak éppen annyira gagyi amennyire a konkurencia, de ez nem sok jót ígér a piac jövőjéről... Csak figyeld meg!



42.
42.
Scoo
#41: Te hallod, annyi baromságot össze tudsz néha hordani :D
Az hogy buzi barátaid vannak az nem a konzol baja, hanem valószínű rossz ismerősi kört szedtél magad köré ;)
Bár valóban jellemző, hogy Magyaro-on inkább a warezt részesíti előnyben és a kis csicskák még büszkék is rá. Értem én, hogy nincs rá pénz, de akkor ne nyafogjanak ha nem jön ki egy játék magyar felirattal.
(egyébként ma már a ps3 is törhető, szóval...)

Azt írod ez a konzol valóban neméri meg a pénzbefektetést. Ez milyen nagy hülyeség már?!!! A PS3-ba, Wii-be, PC-be érdemes fektetni, de az Xboxba nem. Miért is? Egyedül annyiban különbözik a többitől, hogy fizetni kell a Live-ért ha multizni akarsz (cserébe viszont tényleg jó szolgáltatást kapsz). Laránál még ez sincs, mivel a multi nem egy nagy eresztés.

Képzeld, se a ps3, se az xbox nem tehet róla, hogy ha bug van egy játékban. Egyébként inkább pc-n jellemzőbb a több bug, de az se a pc hibája, hanem a fejlesztőké.

Rövid nem értem miért fikázod az xboxot amikor ugyanazt a szintet hozza, mint a ps3 és a pc is csak grafikában ver rá (ami nem csoda).

Az új Tomb Raider pedig egy fantasztikus játék! Vegyétek meg, mivel nagyon megéri!
41.
41.
Körülbelül a környezetemben élő összes gamer ezt javasolta, nekem meg anyáztak hogy képes lennék komoly pénzt kiadni játékokra. xD

Szóval mint írtam nekem hasonló figurákkal kezdődtek az első Xboxos élményeim, akkor persze én voltam a tetves Sony csicska... PS2-ztem meg PC-ztem.

Aztán lett Xboxom és cseppet sem nyűgöztek le az exkluzív címek, szóval meg is értem valamennyire ezt a fajta hozzáállást: EZ a konzol valóban nem érdemel sok befektetett pénzt...

Azért a R* meg Bethesda játékai miatt megéri persze Xboxot venni, akkor kényelmesebben el lehet merülni ezekben a gigászi játékokban.

Nem azt mondom hogy az ember kényszerítve van rá hogy tört gépen játsszon, de ezekkel új pénzszerző rablómódszerekkel melyekkel az utóbbi időben kínozzák a vásárlókat kiérdemelték azt az egyre több warezolót.

-Veszel egy játékot, aminek Xbox esetén gyakran lehetnek apróbb technikai malőrjei, hiszen a hardver 8 éves, és ennek lassan jelei mutatkoznak

-Manapság már a menüben a képedbe hugyoznak "ez még nem az összes tartalom ám csak a fele, a másik felét lehet menni lekapni a Live-ról"

-Kellenének ezek a fegyverek is, mi? FIZESS!

-Vedd meg gyűjtőiben vagy külön hogy megkapd a Day-1 DLC-det kemény 4 órás, mégis fontos tartalommal (pl. ME3)

Neveztek már Hiszti Úr-nak, na majd meglátjuk végül kinek lesz igaza. Szerintem a játékipar ilyen módszerekkel nem húzza már sokáig, a fejlesztők kínlódva tolják előre a megjelenések időpontját hogy ne menjenek tönkre. Ami közben kimarad, az kijön DLC-ben... Én megértem ha az emberek ezért már nem akarnak fizetni, nagy a kísértés ha ennyire nem tisztelik a vásárlókat.


UI: Mellesleg az n*ore-os megjegyzésem arra utalt, hogy valóban láttam a kiszivárgás napján szétszórva ezeket a kérdéseket különböző internetes pöcegödrökben, nyilván sokan elakadtak a játékkal xD
40.
40.
zsoze
#29: és ki mondta ,hogy töresd a konzolodat?? nm túl értelmes az eszmefuttatásod
39.
39.
Giggsy
#26: Azért nem CoD pálya. Vannak nagy területek, de akadnak szűk részek is. A pályafelépítés nagyjából olyan mint régen, csak itt nincsenek vakvágányok. Távolról sem egy igazi open world játék, de elég jól elfedi a játékfelépítés a határokat.

#37: szerintem a hangulat nagyjából maradt. Legalábbis a next-gen Tomb Raider-ekhez képest. Az eredeti trilógia magányos kalandozását nem adja vissza, de azt leszámítva, hogy a fejtörőkből kevesebb van, és könnyebbek, valamint, hogy a harc egy fokkal több, mint kéne, szerintem hozza azt amiért a TR jó volt régen.
38.
38.
markoci555
ha a SimCity ennyire kaksimogyoró, akkor miért van a 2. helyen? :)
37.
37.
Yanez
#33: "Ezen kívül semmi baj nincs vele új dolgokat is add hozzá, és régieket is meghagyta ami ott volt a kezdetleges TR-ekbe."-azonkivül, hogy Lara Croft maradt a főszereplő, mi az ami még megmaradt a kezdetleges TR-ekből?
35.
35.
dzsiádzsó
Első játék hosszú évek óta miért fizetnék! Amiért nem csalódás 10e adni! Amiért tényleg dolgoztak a fejlesztők! Remélem lesz DLC!
34.
34.
L4tz33
Nekem is volt moddolt Xbox 360-om. De elegem lett a warezból. Eladtam és vettem egy slimet. Egyrészt nagyon keveset játszok, ehhez képest halomban álltak az írott lemezek. Így csak azokat veszem meg 2-3 havonta ami tényleg érdekel. És bizony számomra így más érzés leülni a konzol elé.

Ja, és engem is meggyőzött a TR. Tuti vétel lesz. Csak most egy másik játékot rendeltem elő.
33.
33.
goblinfing
#32: Szóval SPOILER ALERT: A boss battle végéről eléggé hiányzott, azt hittem Sam-et megszállja a sun queen aztán valami über battle lesz de nem...meg az a szöveg amit Lara oda nyőg "I'm not going home" csak ültem és úgy voltam hogy "EZ MI VOLT" ennyi erővel bármit mondhatott volna.
SPOILER OFF:
Ezen kívül semmi baj nincs vele új dolgokat is add hozzá, és régieket is meghagyta ami ott volt a kezdetleges TR-ekbe. 2013 legjobb játéka EDDIG és a legjobb reboot is.
32.
32.
goblinfing
Jó játék lett de azért az ending eléggé érdekesre sikerült...
!!!SPOLIER SPOLIER!!!!!
30.
30.
Stranger
#26: Mint egy CoD pálya.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...