E3 2013: Mobilon free-to-play lehet a FIFA

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 13.
  • Hír
Link másolása
Az Electronic Arts erős célzást tett arra, hogy a FIFA legújabb része mobilokon free-to-play modell szerint működhet majd, ergo alapjáraton ingyenesen játszhatunk a játékkal, és jönnek a mikrotranzakciók.

Az Electronic Arts igazgatója, Frank Gibeau egy E3-as elemzői konferenciahíváson mondta azt, hogy a jövőben a kiadó úgy szeretne okostelefonos és tabletes játékokat megjelentetni, hogy azokat nem egy előre meghatározott áron kínálja, hanem free-to-play modellben működteti őket.

És valóban, a legtöbb mobilos EA-játék ingyenesen hozzáférhető, hogy azután mikrotranzakciók útján próbálja meg elcsaklizni a játékosok pénzét: nemrég jelent meg például a Real Racing 3, de a Plants vs. Zombies 2 is free-to-play lesz.

Viszont néhány kevés kivétel akad, a FIFA 13-at például meg kellett venni, és mikor ezt egy elemző szóvá tette, Gibeau sejtelmesen csak annyit mondott: "szerinte mindenki elégedett lesz idén ősszel". Az utalás egyértelmű.

A FIFA-nak jelenleg egyébként egyetlen free-to-play kivetülése van, ez a Dél-Koreában elérhető FIFA Online 3, ami egy PC-s MMO.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...