Hivatalos: mikrotranzakciók a World of Warcraftban

  • Írta: fojesz
  • 2013. július 10.
  • Bejelentés
Link másolása
Noha a bevezetésük még nem történt meg, a Blizzard megerősítette, hogy mikrotranzakciókkal bővítené a World of Warcraftot. Nyugaton nem lesznek olyan kiegészítők, amik a fejlődést segítik.

A Blizzard közösségi menedzsere a Battle.neten erősítette meg a múlt héten felreppent híreket: a World of Warcraftba is beköltöznek a mikrotranzakciók a jövőben. A bevezetés időpontjáról nem esett szó.

Ami viszont biztossá vált: lehet kapni majd olyan kiegészítőket is, amik segítik a karakterek fejlődését, igaz, ezeket kezdetben csak az ázsiai régióban fogják tesztelni, mondván ott a játékosok kifejezetten könyörögtek az ilyen adalékokért.

Nyugaton viszont ártalmatlan dolgokra, például petekre költhetünk majd, a Blizzard célja az, hogy ezekhez a dolgokhoz közvetlenül is hozzáférhessünk, úgy, hogy közben ne kelljen kilépnünk a játékból.

19.
19.
kiskenguru
Én azért fizetnék inkább hogy állítsanak hadrendbe vanilla wow szervereket. A régi karaktereimmel a hagyományos rendszerben szivesen játszanék.
18.
18.
Machiavelli
#17: Na az már igazi kitolás lenne velünk szemben... Ezt azért nem gondolnám hogy meg lépi a Blizz. Ennyire ők sem hülyék... vagyis legalábbis remélem. :D
17.
17.
Rayzax
hát remélem hogy nem basszák el a wow-ot is azzal, hogy olyan itemek lesznek pénzért elérhetők, amiket amugy csak az end-game tartalom kihúzásával lehetne megszerezni, vagy olyanokkal amik erősebbek a játékban alapból megszerezhető cuccoknál..
16.
16.
Machiavelli
Hát igazából aki eddig szeretett vele játszani és nem csak azért játszott vele mert divat volt az ezek után is játszani fog vele és nem fogja érdekelni hogy most ilyen meg olyan mikrótranzakciót vezetnek be. Akkor előnyt meg nem hiszem hogy jelentenének ezek a dolgok mivel a Blizzard sem olyan hülye hogy ezért veszítsen játékosokat.
15.
15.
mrfire
#14: Egyelőre nálunk csak "luxuscikkekről" van szó. ha nem fajul tovább akkor semmi gond ezzel.
Még az XP-s cucc sem ér sokat, senki nem fog a másik fölé kerekedni tőle, ez a játék nem a fejlődésről szól.

#5 Tökéletesen demonstráltad, hogyan kell egy ilyen hírre reagálni. Nagyobb felhajtást nem is ér.
14.
14.
Dreadlox
én sosem értettem mi értelme van az olyan játékoknak amikben úgy van mikrotranzakció, hogy emellett a játék is fizetős és még havidíjs is? jó hogy nem azt csinálják, adj húszezret, megkapod a játék ikonját, vagy fájlonként lehet megvenni a játékot, az mégzsidósabb húzás lenne
13.
13.
giga321
Nézzétek el rafferdnak sosem tudja mit beszél. Azt hiszi ha hozzászól valamihez akkor ma már megvolt a napi jó cselekedete, de sajnos nope.
9.
9.
Szelenas
Ez a nyugati szervereknek annyit jelet most, hogy nem kell böngészőből blizzard storeból venni a mountokat/peteket hanem egy sima in-game storeból, ami a mai mmo-k 99%ban van, Akkor lesz baj, ha előfizetés mellé teletömnek mindenféle egyéb dolgot.
8.
8.
Bisur1996
#6: ">Nyugaton< nem lesznek olyan kiegészítők, amik a fejlődést segítik."

"lehet kapni majd olyan kiegészítőket is, amik segítik a karakterek fejlődését, igaz, ezeket kezdetben csak az >ázsiai< régióban fogják tesztelni, mondván ott a játékosok kifejezetten könyörögtek az ilyen adalékokért."

:DD
7.
7.
markoci555
#6: kezdetben csak az ázsiai régiókban, értem már, de akkor lehet hogy eljön ide is?
6.
6.
markoci555
nem értem, biztos hülye vagyok de az első pár sorban az van hogy nem lesz olyan ami a fejlődést segíti, a vége felé meg olyan van írva hogy segíti a fejlődést, most akkor valaki elmagyarázhatná...
5.
5.
Split
Eddig is lehetett peteket meg apróbb vackokat venni store-ból, most ez a játékba költözik ahelyett, hogy egy külön platformon keresztül menne. Nem nagyon rázott meg a hír.
3.
3.
fubenalvo
Régóta nem követem a játék sorsát már... de emellett továbbra is teljes árú kiegek + havidíj is van még?
2.
2.
mrfire
Nem lenne különösebb gond az ilyen mikrotranzakciós cuccokkal, amik akár előnyhöz is juttatnak valakit, csak lehessen kereskedni velük a játékban, és akkor az is hozzájuthat, aki nem akar még több pénzt lökni a játékba.

Van annak jó oldala is, hogy aki inkább megengedheti magának vegyen ilyen fejlődés segítő cuccot. Nem mindenki ér rá naponta 5-6 órát, vagy többet játszani.

A lényegen nem változtat, akik eddig jók voltak ezután is azok lesznek. Az ilyen kütyük nem fognak segíteni, hogy letolj egy komolyabb instát.
1.
1.
norbi1989
R.I.P. World of Warcraft!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...