Rohamosan csökken a World of Warcraft bevétele

  • Írta: fojesz
  • 2013. szeptember 13.
  • Biznisz
Link másolása
Egy elemző cég szerint hét hónap alatt több mint a felére zuhant a World of Warcraft havi bevétele, a Blizzardnak ideje lesz új dolgokon gondolkodni. A free-to-play modell bevezetése viszont nem biztos, hogy ésszerű.

A Super Data Research becslései szerint hét hónap alatt 54 százalékot csökkentek a World of Warcraft bevételei: áprilisban 93 millió dollárt hozott a játék az Activision Blizzard konyhájára, míg hét hónappal korábban ez az összeg 204 millió dollár volt. Az elemzőcég megállapítja, az, hogy a Blizzard a mikrotranzakciókban gondolkodik, "egy jó dolog", a free-to-play modell erőltetése viszont nem biztos, hogy jó ötlet lenne.

Az ingyenes felállás (illetve a peteken és a kozmetikai cuccokon túlmutató mikrotranzakciók) bevezetése sokkal nagyobb sokkot okozna a játék számára, mint gondolnánk. A free-to-play modelltől ugyanis általában azt várjuk, hogy az új játékosok bevonásával sikerül lendíteni a bevételeken, a World of Warcraft viszont még egy másik szint, ott ez nem feltétlenül járható.

"Például ahhoz, hogy a World of Warcraft 2011-es amerikai bevételét visszahozza, a teljes amerikai free-to-play közönség 53 százalékát kéne magához csábítania. Bár újabban egyre több a free-to-play játékos az országban és világszerte, és így könnyebb rajongókat szerezni, ugyanakkor a verseny is egyre nagyobb."

A cég szerint a WoW-játékosok hajlandók lennének mikrotranzakciókon keresztül fizetni a játékért, de az új modell számos átalakítást megkövetelne, ami romboló hatással és a rajongói tábor elidegenesítésével járhat.

69.
69.
Lorthirash
Nincs ezzela pandával semmi baj de Nyugia köv kieg nagyon Darkos lesz .
68.
68.
Elyas
Nem èrtem ezt a panda ellenes cuccot... Nekem csak a storyjuk nem tetszett de maguk a pandàk fasza karakterek...
67.
67.
Huntsman
#66: Persze nem csak ő tehet az egészről, hanem a blizz fejesek is hogy ilyen gyökérséget megengedtek. Viszont Samwise úr a brainstorming alatt biztos rendesen lobbizott, hogy a kedvenc szarjain dolgozhasson. Pfuj.
66.
66.
Huntsman
Egyébként nem csoda, hogy csökken a játékosbázis. A játék öregszik + kiadnak hozzá egy ilyen kungfu panda szarságot... Én anno nagyon sokat játszottam warcraft 1,2, 3ommal, wow vanillával és bcvel is picit. Mai napig imádom a warcraft világát, de ezzel a panda dologgal megszentségtelenítették. Samwise Didier nagy pandamániákus és ezért került bele anno war3 kiegbe a karakter (mint poén vagy easter egg szerintem) + ezért van a demon hunter hősnek pandafej embléma a fegyverén. Személyes véleményem, hogy samwise didiert elküldeném kínába és bezárnám egy ketrecbe aztán ráküldenék egy kanos hímpandát, ha megvolt az aktus akkor pedig kapna egy adag bambuszt hogy lakjon jól!!!
65.
65.
Elyas
Arthas szólt hölgyei és uraim :D
64.
64.
Lorthirash
Egyébként én Gyűlölöm már ezt a sz*r Free to Play modellt egy rakás...
63.
63.
Lorthirash
Ez a haldoklás dolog nagyon korai 7 milio player van és az új kiegre nagyon ráálltak Blizzardnál a "Titan fejlesztők is wowon dolgoznak meg nagyjából mindenki.
"The Dark Below".Szerintem ütni fog az új kieg. várjunk még ne temetsük el a játékot.
62.
62.
Lorthirash
#52: A StarCraft Universe az nem blizzard játék egy modder csapat készíti BLizzard licenszel.
* A WildStar még kint sincs kár így beszélni róla.
2. nem a grafika az elsődleges egy mmoban
#50 Te is az a fajta ember vagy akinek fogalma sincs WarCraft-ról és hogy miért szeretik annyian. elárulom neked nem a kis gépigénye miatt.( kizárólag a játékról beszélek)

A lolt ne soroljuk ide semmi köze az MMORPG-hez
61.
61.
Elyas
Nàlam is első 3-4 év nagyon húzós volt azóta màr max 2-3 óràt jàtszom egy huzamban
60.
60.
Extol
Én high-end hardcore WoWos voltam de már pár éve tiszta vagyok :D
59.
59.
Extol
Az a sok elpazarolt év :D
Viszont volt számtalan egyedi hangulatú pillanat
58.
58.
Elyas
Jah és egyetértek Ecneb-el. Legalàbb nevezd meg azt akinek replikázol.
57.
57.
Elyas
Viktro:

Az hogy az első 3 hozzàszólàsod màr alpàri stìlusba van az àrulkodó... Az hogy nem tudom megismerni a személyisèged neten keresztül az ìgy van de nem is ezt írtam hanem hogy a stílusod szànalmas ès ez tény.

Az hogy kurvamenőn a végére írod h "Puszi" az szintén szánalmas hiàba làtod másként.

Azt írtad hogy: "a BC utàn már felesleges előfizetni erre a szarra" most meg azt h 7 èves előfizetésed volt... Azért oké hogy elmondod a véleményed de hogy aztàn a tetteid ràcàfolnak az szánalmas szintén.

Mivel nem szeretném tovàbb húzni az időt szal összegzek:
Szerintem te olyan vagy aki el akarja hitetni hogy mindenhez ért de közbe csak a felszínt karcolgatod egy olyan dologban amihez nem értesz eléggé.

Egyébként RBG alatt Random BG re gondoltam ami az LK ban jött be de természetesen ezt is sikerült félreértened.
53.
53.
Elyas
Viktro: ha a BC után nem jàtszottàl WoWal honnan tudod h van RBG ? Az LK ba jött csak be.

Amúgy a stílusod nagyon szànalmas tipikusan gyerekre vagy egy gyökér felnőttére emlékeztet. Nem tudlak komolyan venni.

A wowba nincs újítàs? Màr nem azèrt de a BC óta 3 új faj 2 teljesen új kaszt ész egy rakat kaszt-faj kombó volt, mìg az ujabb f2p mmokba jó ha 1 kiegben csak a tömérdek bugot javìtgatjàk.

Amúgy is a Blizzard Community tényleg marha jó ès példaértékű.

Abban egyetértek h a wow kicsit elfáradt. Jómagam fél-1 èvig eredetin voltam (ragnaros) és bár nagyon szerettem törtözni mentem... hogy miért? Mert megvan az a "zsidó" tulajdonságom h nem szeretek pénzt költeni ink csak gyűjteni.
Szóval 6-7 éve wowozok (ne úgy képzeljétek hogy napi 5 óràban) úgy félévente megunom kicsit akkor màst játszom de mindig visszamegyek mert le tud kötni. Hozzàteszem a szerver amin játszok WotLK / Cata ès az LKn tolom mert azon a realmon van 1x es fejlődés.

Amúgy ez a tipikus "haldoklik a WoW" szlogen mindig jön de sosincs igaza... szerintem a WoW évente max 500ezer jàtékost veszít és olyan 1.5-2 milla megy vissza ha kijön egy kieg.

Jah és a LoLnak lehet 30millió FELHASZNÁLOJA van de abból nagyon kevesen aktívak.
52.
52.
leigazoka
#51: Hát igen, de mint MMO a Wildstar játék élményileg és grafikailag főleg ( fű, ég, időjárás k. b. jó lett ( felhő, sarki fény, forgó szél, beugrasz a fagyos vizbe befagy feletted stb) legyőzte a WoW ot ... csak az a retek, hogy a Wildstar is fizetős lesz nem beszélve a The Elder Schrolls Online - ról.
Mondjuk a Titanra meg a StrarCraft Univers-re kiváncsi vagyok ..
51.
51.
kajszibf87
En kb 4 evet nyomtam a wowon kb 2 eve teljesen tiszta vagyok:) Vissza gondolva aki tudott mertekkel, es normalisan jatszani, annak biztos szep elmenyeket nyujtott, sajnalnam meg igy is hogy nem jatszok ha eltunne. Bar lehet fikazni szar gepigenye miatt meg a fuggosege miatt, ez a jatek beleirta magat a tortenelembe, es egy ftp se lephet a kozelebe.
50.
50.
Szudzsio
Na tessék... Most lehet rám köpködni aki megsértődik ezen... XD XD XD Véleményem szerint a wow régen is egy határ szar volt... most is az... és az is marad... Azért lendült fel akkoriban mert olyan szar volt a gépigénye hogy egy 386 oson is elment... Másrészt tökéletes játék volt a 12 éves korosztálynak... béke...
49.
49.
Adamknight
#44: Ezt a lépést a legrosszabb esetben sem fogják meglépni még legalább az elkövetkezendő 5 évben.

A WoW haldoklik, de haláltusája még hosssssssssszan elnyújtott lesz :D. Megértem a jelenlegi előfizetőket, hiszen akik ölnek valamibe pénzt, azok nem nézik jó szemmel, ha mások ugyanazt a szolgáltatást ingyen megkapják. Ugyanakkor a f2p-re váltás sok játéknak jót tett, és ezen a blizzard is elgondolkodhat (majd olyan 5-10 év múlva XD).
48.
48.
Mr. Wagner
#47: Jó volna egy erőteljesebb vérfrissítés az MMO piacon ez tény. De amikor egy éve kijött a GW2, az egészen egyedi dynamic event rendszerével, akkor mindenki szidta, hogy mekkora szar, mert egyáltalán nem olyan a questrendszer mint amit megszoktak. És emiatt nagyon sokan hagyták ott a játékot még a legelején. :( Szóval ha egy MMO újítani akar akkor van kb 10% esély, hogy az emberek megszeretik, vagy rögtön lemondanak róla.
47.
47.
Dreadlox
mit kell ezen lovagolni? 9 éves játék, mit vártok tőle? 40 évig rekordtartó legyen? egyszer ez is el fog múlni szép lassan, mert kezd kiöregedni, elavulni.
Ráférne egy második rész, ami már reálisabb mmo-t nyujtana(igaz engem sose fogott meg a wow világa) nagyobb szerepet helyezzenek a Roleplay-re és érezze az ember azt hogy te most egy bandita táborba kerültél, nem pedig egy instába, ez a baj a mai játékokkal, hiába kiadják a trónbitorlókat, ugyan azt a 2004es elavult dolgot követi mind...kapsz egy mapot csilivili graffal, telefossák mobokkal, valami questnek titulált xpinfuzió és mehet a farming zombiemódra, mig el nem éred az endgame tartalmat.....pedig már megvan a technológiánk arra hogy a mobok saját AI-al rendelkezzenek, amik nem csak abból áll hogy agro vagy sem...Ez kikivánkozott, amúgy nekem édes mindegy mi lesz a sorsa, csak unom hogy mindenki egy olyan dolgon lovagol, ami se nem azonnali változás, se nem meglepetés....
46.
46.
Gamelord
45.
45.
norbi1989
Ezen nem is kell csodálkozni. A wow már nem az ami volt, 9 év alatt kb semmit se tudott újat mutatni. Ez a pandás kieg meg nonszensz.
44.
44.
norbio
szerintem egyszerűbb lenne a free to play, azt beraknak xp booster ami szerintem a wowban jól jönne tegyük föl egy darab egy-két órás boost lenne 1$ és azt megvennék páran szerintem és lenne 24 órás is persze az drágább ,sokkal több lenne a bevétele ezekből,GW2 nek is bevált ahol 1hét alatt felhuztam a karit boost nélkül a wowban persze azért az nehezebb
43.
43.
jani091
#42: A LoL egy MOBA. Nem összekeverendő egy MMORPG-vel.
42.
42.
Hunszi
#28: LoL-nak 32 milliós tábora van...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...