Bizottság felügyelheti a Final Fantasy minőségét

  • Írta: zoenn
  • 2013. október 18.
  • Hír
Link másolása
Igazi veteránok felügyelhetik ezentúl a Final Fantasy-játékok minőségét, mivel a Square Enix attól tart, hogy a márka lejtmenetet vesz. A kiadó szeretné megelőzni a bajt, kérdés, hogy mindez elég lesz-e az üdvösséghez?

Annak érdekében, hogy a Final Fantasy-sorozat jövőben megjelenő darabjainak minőségén ne essen csorba, a Square Enix egy "Final Fantasy-bizottságot" állított fel. Tagjai a sorozat legjobb alkotói közül kerülnek ki, akik aztán beleszólhatnak a fejlesztésekbe, karhatalmat gyakorolhatnak a minőséget szem előtt tartva - tudtuk meg az egyik japán rajongói oldaltól, a FF-Reuniontól. 

A bizottság vezetője, Yoshinori Kitase lesz (a FF6, a FF7, a FF8 és a FF10 direktora), őt követi Hajime Tabata (a FF Type-0, a Crisis Core: FF és a Before Crisis: FF rendezője), Motomu Toriyama (a FF13, a FF13-2, a Lightning Returns: FF13 és a FF10/10-2 HD remaster atyja), valamint Naoki Yoshida (a FF14: A Realm Reborn producere és rendezője).

Yoshida felvétele érdekes, a Square Enix, úgy látszik, teljesen megbízik az MMO újraindítását felügyelő szakemberben, aki eddig a Dragon Quest-sorozat útját egyengette. Kicsit érthetetlennek tűnik a Final Fantasy XV rendezőjének, Tetsuya Nomurának távolléte, akik sokak szerint kezdeni is tudott volna valamit a szériával. A szóbeszédek szerint túl elfoglalt ahhoz, hogy egyéb feladatokat vállaljon be a FFXV és a Kingdom Hearts mellett.

Nem titok: a Final Fantasy brand az elmúlt években masszív minőségromláson ment keresztül. A Final Fantasy XIV eredeti változata totális kudarc lett, a rajongók hiába várják a Fabula Nova Crystallis-sorozat folytatását, illetve a Final Fantasy XIII és folytatása sem nyerte el a kritikusok tetszését.

6.
6.
Pain
#3: Vagy méginkább egy FFVI-hoz hasonlót :)
4.
4.
InGen
Kitase és Tabata okes. Yoshida is. Toriyama bevétele eleve kérdésessé teszi a bizottsag lényegét. És hol van Ito?????
3.
3.
azureknight0715
#1: Én ezzel nem értek egyet. A részek nem kapcsolódnak egymáshoz így mindig olyan mintha egy új fantasy játékot csinálnának, így nem kell tartaniuk magukat a történethez és a világhoz, mindig alkothatnak valami újat, csak egy kicsit jobban meg kéne erőltetni magukat hogy egy VII-hez hasonlót csinálhassanak.
2.
2.
azureknight0715
Hát ha vissza akarják nyerni azt a bizonyos final fantasy minőséget amit a VII,VIII,X adott nekik akkor egyértelműen a legnagyobb figyelmet most a XV-re kell hegyezni és mindent megtenni hogy visszatérjen egykori önmagához a sorozat.
1.
1.
caligulanero
kőne a sorozatnak egy csöpp pihenő.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...