PlayStation Now a gyakorlatban

  • Írta: zoenn
  • 2014. január 8.
  • Videó
Link másolása
A tegnapi bejelentés óta néhány kérdést tisztázott a Sony a PlayStation Now kapcsán. Az online streaming szolgáltatást végre a gyakorlatban is megcsodálhatjuk, és már most kijelenthető, hogy az input lag sem vészes.

A PlayStation Now használatához semmit nem kell letöltenünk, telepítenünk vagy patchelnünk. Egyszerűen elindítjuk a Gaikai technológiájára épülő streamet, és mehet is a móka. A játékokhoz, bár egy távoli szerveren futnak, ugyanúgy elérhetők lesznek a trófeák, barátlistánk és más PSN-es funkciók, mint a lemezes címeknél.

A lag szinte észre sem vehető:

S még egy fontos információ: a Sony 5 Mbit/sec gyorsaságú internetkapcsolatot javasol a PlayStation Now-hoz. Mi lesz, ha akadozik a net? A gördülékenység végett a PS Now átmenetileg és adaptív módon csökkenti a játék felbontását mindaddig, míg a kapcsolat helyreáll.

A Sony arra törekszik, hogy a játékélmény gyors és rugalmas legyen, amibe értelemszerűen nem fér bele az input lag. A kontrolleren leadott utasítások eredményét a képernyőn azonnal láthatjuk, nincs feltűnő késés.

Ha a PlayStation Now mellett döntesz, akkor vagy PS4-re, vagy egy PS Vitára, netán egy Sony-féle tabletre vagy telefonra lesz szükséged, esetleg egy Bravia TV-re. Utóbbira csak simán rádugjuk a DualShock 3-at, és indulhat a játék.

Valahogy így:



A szolgáltatást négy játékkal demózta a Sony az idei CES-en, játszható volt a Beyond, a God War: Ascension, a The Last of Us és a Puppeteer is.

A The Last of Us így muzsikál PS Vitán a PS Now segítségével:

17.
17.
greenmelon
#16: Hoppá, úgy nézem ezen infó fölött elsiklottam az itteni hírben. :)
16.
16.
greenmelon
Most írták egy másik oldalon, hogy elméletileg már egy 5 megás net is elég lesz a Now-hoz. Ha ez tényleg így lesz akkor gratula a Sonynak, az Onlivenak nálam még 10 megással is durva input lagja volt.
15.
15.
Yanez
Jó lesz ez! PSV-n TLoU-t tolni, király. :D Akkor gondolom a 15 mbit sebességem elegendő, már csak meg kellesz várni, mig javitanak rajta és gond nélkül (vagy minimálissal) játszható lesz.
14.
14.
theo9311
Szerintem kicsit félre van fogalmazva, nem hiszem, hogy kéne egy bravia tv ha már van ps4-em. Egyébként meg a szolgáltatás ha teszem azt havi 10 dollár, akkor 1 év alatt pont kijön egy ps3 ára.
13.
13.
crashpipi
Hiába van meg papíron bőven a sávszélünk, szerintem a stabilitás sehol nincs még. Két szolgáltatóhoz is van közöm, de az online videostream is bajos sokszor. :S
12.
12.
Nagyobb a késés mint az Onlivenál. Mondjuk jó lenne, ha hasonló rendszere lenne mint az Onlivenak. Szóval bármit kilehet próbálni 15 percig full ingyen. Akármiről. Így szoktam intelHD-n Dirt 3-mazni szünetekben :D
10.
10.
Trapyd
Nagyon gyerekcipőben jár még az internet, ehhez a témához.
8.
8.
Macccy
Hmmm pont ezt akartam mondani én is, ez a latency vagyis késés ez szerintem sok lesz! Nem így a videón játszott "ismerkedjünk a cuccal" játékstílushoz és nem is a HáCé' gémerek fejlövéseiért aggódom, mert azt tuti nem ezen fogják vívni! A gond az lesz, hogy ugye minden játék tartalmaz (szerintem amúgy helyesen) több-kevesebb ügyességi, vagy gyorsasági részt még ma is! Ez sokszor egy ugrós-futós vagy gurulós szekvencia, máskor 'button mashing' vagy gombpüfölés. Na ezekkel mi lesz?! ... Mert ha jól látom - és miért ne látnám jól - akkor ez a jelenleg terheletlen Gaikai jelentős, néha bő fél másodperces késést csinált (Vitás videó főleg) már a kiállításon is. Általános mászkálásra ennyi nekem még elmenne, az agy alkalmazkodik hozzá lassan, de ha sietni kell akkor ennyi már nagyon szopó lesz és akkor még tényleg nincs nagy terhelés se?!!

A másik gondolatom, hogy ha egy tévén el fog menni, akkor vagy a tévé lesz kurvadrága (jó 250 $ felár más hasonló tévékhez képest) vagy a Now előfizetés lesz húzós, hiszen egy PS3 gép vásárlás kiesne nekik a bevételből, az meg nem buli ugye ...!

Azért kíváncsi vagyok a továbbiakra.
7.
7.
KeXxX
"Ha PlayStation Now mellett döntesz, akkor egy PS4-re, PS Vitára, Sony-féle tabletre lesz szükséged, illetve egy Bravia TV-re." - az igen..
6.
6.
Azért a " szinte észre sem vehető" szerintem erős túlzás.. Szerintem még ez is soknak számít.
5.
5.
Yetikee
Akkor ha vennék most egy ps vitát, a 4 demóval tolhatnám is megfelelő internetkapcsolat mellett ?
4.
4.
REMUX2013
#2: kivancsi leszek hogy veszik mind pl a Gamestop,ezeket a hireket,playstation now nem jot hoz majd nekik,jha majd persze idokerdese minden...
3.
3.
mestermagyar
De amúgy mi lett volna, ha inkább jelentéktelen áron legyártanak ps3 hardvert, amit kiegészítőként adnak el mondjuk 50-100 dolcsiért? Szerintem sok ember boldog lenne, hogy a ps4-e mellett lenne egy olcsó cucc, ami miatt nem kellene online szarakodnia.

Bár ez hülyeség. Ha valaki feláldozna pénzt erre, annak már eleve van ps3 sok játékkal, és ugyan miért adná el, hogy utánna bizonytalan legyen, játszhat-e még velük valaha, avagy megelégszik-e a késleltetéssel..
2.
2.
mestermagyar
#1: Én már rég nem veszek. Elavult az nekem, és nem fogok pénzt kiadni hogy bevonatozzak érte. .P

PC-s játékok jórészét nem adják már így, a konzol is ilyen lesz.
1.
1.
REMUX2013
Lemondhatunk fizikai dobozos jatekokrol?valahogy erre tartunk...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...