Kiszállt a Sony a Square Enixből

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 16.
  • Biznisz
Link másolása
Merthogy egészen eddig benne volt, illetve mondhatjuk azt is, hogy részben az övé volt: a Sony Computer Entertainment ma jelentette be, hogy eladta a Square Enix-részvényeit egy japán befektetőcégnek.

Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy eladta a Square Enix-részvényeit a japán SMBC Nikko Securitiesnek: konkrétabban 9 millió 520 ezer értékpapír cserélt gazdát körülbelül 4,8 milliárd jen értékben.

A számok egyelőre nem pontosak, a Sony holnap fogja elárulni azokat. Az ügylet már a 2015-ös üzleti évhez kapcsolódik (ami jövő márciusban ér véget), de az elmúlt üzleti évre vonatkozó pénzügyi helyzetjelentésében szereplő előrejelzésében már látható lesz a hatása.

A két japán cég különválása egyébként azért is érdekes, mert részben ennek volt köszönhető, hogy a Final Fantasy erősebben képviselte magát a PlayStation platformokon.

16.
16.
simon 555
#15: Ékezeteket valaki ellopta?
15.
15.
Abbol, hogy a sony minden eladott ps4-et bejelent es merfolkovekkel dobalozik, dongeti a mellet sejteni engedi, meg sem szalad ugy a szeker ahogy azt ok kifele mutatjak.
Most meg ez.
Ahogy azt felenk mondjak szar van a palacsintaban.
Mondjuk a square enix egyre trogerebb munkat vegez, bar egy regebbi jatekot se tudnek mondani amitol dobtam volna egy hatast.
Erre a nextgen konzolosdira sorra fognak rabasznia cegek.
Nintendo aztan lehet tippelni ki lesz a kovetkezo.
A microsoftnal is minden rendben van csak amiket csinalnak, lehet tudni hogy megsem.
13.
13.
simon 555
Szerintem teljesen egyenértékűek voltak az előző generációs FF játékok mind2 platformon. Ha meg esetleg a Square a PS felé hajlott volna, az inkább azért volt mert japán cég mind2, és a JRPG-nek japánban van nagyobb piaca, ott meg Xbox nem sűrűn van.
Pl az itteni fejlesztésű játékaiknál mint a Hitman vagy a Tomb Raider nem volt részrehajlás.
A részvények eladása meg szimplán üzleti döntés. Megvették korábban, hogy később profitot hozzon. Nem tudom milyen árban vannak a Square részvények, de vagy azért adták el, mert elérte a csúcsot és már kerestek rajta, vagy pedig mert egyre megy le az áruk és nem akartak többet veszíteni.
12.
12.
CrisRedfield
már nem csinál olyan jó játékot Square Enix itt a Final Fantasy-ra gondolok. A régebbi részekkel nagyon sokat játszottam itt ezekre gondolok Final Fantasy VIII. X, X-2 nekem ezek voltak a kedvenceim. A mostani részek nem nagyon fogtak meg. Valahogy nincs meg az a varázsa a játéknak ami a régebbi részeknél volt. De ez csak az én véleményem mielőtt valaki belém kötne!
7.
7.
shatterhand
beszalltak mikor jol ment. utana meg vartak , vartak de a square mar nem ragyog ugy mint reg.

jol tettek
4.
4.
Sun9us
Azért, elég nagy szégyen, amit a múlt generációban FF címen leműveltek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...