Akár 100 gigás is lehet a Star Citizen

Link másolása
Habár ma már megszoktuk, hogy egy-egy játék akár 30-40 gigát is elfoglalhat a merevlemezünkön, ennek ellenére a 100 GB-os Star Citizen-kliens problémát okozhat azoknak, akik kisebb internetcsomaggal rendelkeznek.

A Star Citizen nem csak a legsikeresebb crowdfunding játék a több mint 75 millió dolláros adományával, de úgy tűnik, az egyik legtöbb helyet foglaló PC-s játék is ez lesz.

A cím hivatalos fórumán beszélgettek arról a felhasználók, hogy mennyi helyet is foglal majd a játék végleges változatának kliense. Az egyik hozzászóló szerint mindössze 30-40 GB is elég lesz gigantikus űrszimulátornak, de a játék fejlesztési igazgatója Jeremy Masker azonnal rácáfolt erre az állításra.


A fejlesztő szerint arra számítanak, hogy a végleges kliens közel 100 GB is lehet. Ez főleg azoknak rossz hír, akik kisebb internetcsomaggal rendelkeznek, hiszen nekik napokig is eltarthat a kliens letöltése. Emellett ne felejtsük el a javításokat sem, melyek Masker szerint a próbálkozásaik ellenére szintén nagy méretűek, akár 20 gigásak is lehetnek.

Több játékos szerint át kellene gondolnia a fejlesztőknek a dobozos változat elkészítését, de szó volt arról is, hogy USB-s pendrive-on is forgalomba hozhatnák a Star Citizent.

A Star Citizen végleges változata valamikor 2016-ban várható.

59.
59.
Dio papa
#58: Ezt lesd meg, tegnap került be a teszt verzióba: https://www.youtube.com/watch?v=PfVkAf1TUwY Láttál ilyen részletességet máshol? :)
58.
58.
vnm51
#57: Köszi az update-et. De tényleg érdekel, hogy ezt hogy fogják összehozni.

#56: Bocs, azt benéztem, én Chris Roberts 2003-as játékára gondoltam, azért lepődtem meg a 180k-s polyszámon, de látom hogy kiírtad, hogy hajó.
57-es kommentet azért majd nézd meg, a hasra csapás teljesen reális volt. Az 1.3-as polyszám az elég tisztességes, de te sem hiszed azt ugye, hogy a felére le tudják vinni.
Nekem ennyi volt az össz észrevételem, hogy soknak tartottam ezek a számokat egy játékhoz, mert amíg csak egy modellről van szó, addig ok, el lehet menni nagyon sok millió polyszámig, géptől függően, de amikor ezt egy játékba kell betenni, na az valami egészen más.
Ezért írtam, és tényleg távol állt tőlem a cinizmus, hogyha ezt összehozzák akkor az Guiness Rekord lesz szakmaliag.
57.
57.
Dio papa
#53: A fejlesztők mondták, hogy bőven lesznek / vannak 1m poly feletti hajók. Van olyan fejlesztői interjú is (még régebbről) aki amikor odakerült, elkezdte a munkát és hetekig piszkálták vele, hogy több polygonnal dolgozzon, szerencsétlen nem ehhez volt szokva. :D Az alap pici Aurora is 500k poly felett van.
56.
56.
randall13
#54: Freelancer a hajó neve, illene utánanézned, ha már egyszer te vádolsz olyanokkal, hogy nem nézek utána... Na, ez a melléfogás.

"Az 500k-t példának hoztam fel, mivel én találtam 300k-t Dio meg 1.5m-t ami falhoz csapott engem, egy kb középutat néztem."
Tehát hasra csapva kitalálsz számokat és azokat onnantól tényként kezeled, ahham. Egy 1,3 milliós szám bukkant csak fel, de az is egy optimalizálatlan verzióval kapcsolatban.

"Nem is értem, hogy egyeseknek hogyan sikerült szoros kapcsolatot találniuk a világ mérete és a textúrák mennyisége között."
"egyeseknek"

A kötekedéstől pedig elég távol áll a kommentem, csak már marhára untam nézni, hogy mekkora hülyeségeket hordtok össze együttes erővel.
55.
55.
Stranger
#54: Freelancer hajó. Amúgy az lesz a DX12/Vulkan API előnye, hogy ezeket a részletes modelleket kitudják majd rajzoltatni. Nem véletlenül demóznak stratégiai játékokkal. Mire megjelenik a játék, úgyis rég kint lesz a DX12. Problem solved.
54.
54.
vnm51
#53: Értetlenkedek? Te miről beszélsz? Én senkivel nem akartam elhitetni semmit, 300k polyszám fönt van sc forumon az 1.5m polyt meg Dio papa mondta, és nem dolgom kételkedni a szavában.
Azt meg nem tudom honnan a francból vetted, hogy az FL hajók 180k polysak. Én több mint 4 évig moddoltam a Freelancer-t és közel 60 hajót csináltam (CAP class~25k), az eredetiek egyike sem éri el még az 50k polyt, szóval ezt nagyon benézted. Ha nem hiszed akkor klikk a profilomra és DA profilomon találsz modelleket, ha meg kötekedni akarsz akkor meg váljék egészségedre, akkor meg tök mindegy mit mondok.

És az hogy te nem találtál semmilyen infót az max azt jelenti, hogy nem néztél jól utána, ezt tükrözi a Freelanceres melléfogásod is.
Vagy akkor az sem igaz amit én mondok meg az sem amit Dio mondott.
Na a világ mérete meg a textúrákat nem tudom hogy nálam hol olvastad, de mindegy is.
Az 500k-t példának hoztam fel, mivel én találtam 300k-t Dio meg 1.5m-t ami falhoz csapott engem, egy kb középutat néztem.

Sosem mondtam, hogy nem készül el a játék, vagy hogy szar lesz, egyszerűen ezeket a poly méreteket baszott nagynak találom, és még ekkorával én játékban nem találkoztam és kicsit furcsállom.
Nem tudom mit kell mindig kötekedni, ha valaki felvet egy kérdést.

Peace
53.
53.
randall13
#52: Nem is a grafikai beállításokról beszélek. Azt nem tudom, hogy miért értetlenkedsz már a sokadik kommentben. Már hónapok óta kint van a gépigény, akkor miért akarod elhitetni mindenkivel, hogy márpedig ez a játék senkinél sem fog elfutni? Ezt az 500k polygont sem tudom honnan szedted, én nem találtam róla semmilyen infót. Viszont a Freelancer hajó 180.000 polyból áll, de csak erről találtam számot. De ezen sem tudom mi akkora meglepetés, a The Order 1886 karakterei is több, mint 100.000-ből vannak összerakva és már a Ryse cinematic karakterei is 140k-ból álltak. A textúrákat pedig a mipmapnek hála nem ugyan olyan részletességgel rajzolja a GPU. Bár ha ezt tudod, akkor ismételtem nem értem a kétkedés okát. Ja, és ezeket marhára nem a szerver kezeli, miért is kéne neki egyáltalán? A >100GB is teljesen reális. Ez nem egy Skyrim, amiben az egész világ fel van építve "pár" textúrából. Nem is értem, hogy egyeseknek hogyan sikerült szoros kapcsolatot találniuk a világ mérete és a textúrák mennyisége között. Akkor a Minecraft a maga <1MB textúra csomagjával micsoda? Opacity map, bump map, normal map, specular map, glow map, meg még a tököm tudja hány rétegből áll 1, azaz EGY darab textúra. Lazán kitesz 20MB-ot egy nagyobb felbontású. És akkor ebből van mondjuk 10.000, mert ugye minden modul kitehetne egy önálló játékot akár. Hamar össze is jött a 100GB. Aztán ott vannak még a hangfájlok, amik szintén kitesznek jó pár gigabájtot.
52.
52.
vnm51
#51: Valóban, de a LoD-ot ne keverjük már bele a grafikai beállításba, nevében benne van ám, hogy mit jelent.
Amúgy már ha a LoD-ot felhoztad kíváncsi lennék, hogy hányas szintűt akarnak itt alkalmazni, főleg a dinamikus ojektumokra (mindenfél cinizmus nélkül).
(Amúgy randall, te mindig valamiért a lod-ot hozod fel, ha valaki grafikai és modellezési témáról beszél, de az nem mindig illik a témába :))
A mip-ről meg annyit hogy ott is van ám egy alsó határ, más szóval gyengébb gépek esetén mekkorát fognak használni (milyen picit pontosabban), mert ugye annak a LoD-hoz igencsak sok köze van. (és ugye az ehhez tartozó minőségromlás mennyire lesz látható).
Mondhat bárki bármit én ekkora polyszámokat játéban még nem láttam, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt hogy akarják összehozni. Ha összehozzák, az Guiness Rekord.
51.
51.
randall13
#50: Már vagy 30 éve léteznek ám olyan csuda technológiák, hogy level of distance, mipmaps...
50.
50.
vnm51
#48: Nem felejtettem el, hol van ez még a max élsimítástól és a magas felbontású textúrától, én csak általánosságban mondtam amit mondtam, és a grafika levételének is van egy alsó határa.
Ezért mondtam, hogy mutass nekem még egy progit ahol ekkora méretekkel számol és le lehet venni a felbontást ilyen drasztikusan.
Vagy úgy gondolod, hogy akinek elég erős gépe lesz hozzá az teszem azt 500k-s polyszámmal rendelkező hajó mondjuk 2-4 mp-es textúrával fog játszani, akinek meg nincs ott redukálják a tizedére a polyszámot, a textúrát meg mondjuk 512-re?
Én nem hinném, hogy ez konstans anyázás nélkül megoldható lenne (és szerintem érted mire gondolok)... De mint már mondtam, legyen neked igazad.

Rengeteg kétségem van ezzel a játékkal kapcsolatban, és Chris Roberts múltja az egyetlen ok amiért még figyelemmel kísérem a fejlesztést.

#47: Kösz papa a linket, szépnek szép ott a videón.
49.
49.
Dio papa
#47: Pedig itt ilyen minőség lesz, elég rápillantani erre: https://www.youtube.com/watch?v=fxEWc6IvtQc
48.
48.
torz_on_borz
#47: Aha , egy valamit elfelejtesz : a grafika minőségét / részletességét lehet állítani.
Ha nincs erős géped leveszed , ha erős géped van maxra tolod.
47.
47.
vnm51
#46: Legyen igazad. De más dolog néhány modult tesztelni, meg egy komplett játékot.

Azt meg ne felejtsd el, hogy a végleges játékban (és itt a véglegesen van a szó) a jó ég tudja hány játékos lesz egyszerre ugyanazon régióba, és próbáld elképzelni, hogy hogy tud majd a gép meg úgy általánosságban a szerver ilyen magas polyszámú modelleket lekezelni, és akkor a textúrák mennyiségét és minőségét nem is mondtam, plusz effektek, meg még egy csomó minden.
Én még nem láttam olyan játékot, legyen az sima single vagy multi ami ilyen minőséggel és mennyiséggel megdolgozott volna.
Te igen?
46.
46.
torz_on_borz
#43: Mi a fenének kéne skynet ? i5 , 8 gb ram , 7870 simán viszi és az optimalizáció még hátravan.
43.
43.
vnm51
#38: Mi van?! 1.5m polygonos hajók?!
Hát nem tudom milyen gépekkel akarják majd azt mozgatni, de erre még a Skynet is összeszarná magát...
Nem beszélve arról, hogy egy ilyen részletességű hajó nyers polymodel mérete konverzió előtt is lehet akár 200 mega, utána meg nem is mondom mennyi.
Az összes tartalomra 100 gb édeskevés lesz így valóban.
42.
42.
Stranger
#26: A 20gigás patch-ben sincs semmi extra. MMORPG játékokhoz már évek óta kiadnak gigás frissítéseket. De pl. Az Elder Scrolls online-hoz pont egy 20gigás patch jelent meg.
41.
41.
torz_on_borz
#40: "zabálni fogják a "

*zabálni fogják a helyet*
40.
40.
torz_on_borz
#39: "még ense latom, h minek volna ennyi helyre szuksege"

A hajók belső tere is nagy részletességgel van modellezve .
Minden bolygón lesz 2-3 város , majd' mindegyik más stílussal .
Korlátozott méretben ugyan de lesznek bolygó felszínek is.
Aztán lesznek még űrállomások , aszteroida övek , roncs lelő helyek stbstb.

Szóval rengeteg asset lesz itt amiből még csak részleteket látni viszont zabálni fogják a már most látható minőség miatt.
39.
39.
Turley
Tekintve h az űrben nincs 150 asset egy sceneben mint az említett játékokban, igy teljesen oke 300k-1,5millas hajók, a 100giga se ezért lesz, bár most még ense latom, h minek volna ennyi helyre szuksege
38.
38.
Dio papa
#35: Az valami alap hajó lehetett, simán vannak 1-1.5m polygonos hajók. Egyébként nem azt mondta a fejlesztő, hogy "akár 100GB is lehet", hanem hogy 100+ GB lesz.. Szerintem karcolni fogja a 200-at ha már benne lesz minden tartalom.
36.
36.
Rakottkrumpli
#20: oh sorry... amint látom túlságosan is értesz a játékfejlesztéshez, hogy beszólhassak... xD (sarcasm off)
35.
35.
vnm51
#24: Teljesen korrekt leírás, pontosan így van.

A gond itt nem a 100 gigás hdd szükség a terrabyte-os vincsik világában, hanem majd az internetes sávszélesség lesz felhasználói oldalról.

Megnéztem az SC hajókat meg néhány 3d-s adatot is róluk, hát van olyan ami 300k-s polygon számmal rendelkezik, ami baszott sok.
Hozzávetőlegesen írom a legtöbb MMO-ban, pl STO 30k-50k polysok a hajók, és amikor sok ember van fent még így is beszaggathat (persze ez sok mástól is függ, de nagyban belejátszik).
Szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan akarják ezt majd optimalizálni, és ahogy elnéztem, a textúrák sem éppen kis méretűek.
Ahogy így elnéztem itt írogatnak 1080p-s méreteket, ami alapjában véve nem lenne sok, de amikor egy hajóhoz 3-4 ekkora ( többszintű dif, külön ref, bump/normal) méretű térkép tartozik, na az már azért kemény lesz.
33.
33.
SLi
#26: "Ott van peldanak a Baldur's Gate, meg az enhanced kiadas se volt tobb mint 4 giga, es megis mennyi a jatekido benne es a tartalom!

hát igen ott van a Pong is , az mennyi helyet foglal? mégis megunhatatlan!!4
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...