Sok szám egy helyen - avagy miből mennyi fogyott?

  • Írta: fojesz
  • 2015. április 14.
  • Biznisz
Link másolása
Hétről hétre jönnek a játékok, mi, játékosok pedig vásárlunk, ahogy kell. Repkednek a milliók, nem sokkal ezelőtt három cím kiadója is bejelentette, hogy mérföldkőhöz érkezett a játékuk.

Az első ünnepelt


A Bloodborne a megjelenése óta eltelt két hétben több mint 1 millió példányban fogyott, ami elsőre ugyan nem tűnhet soknak, de mivel egy platform-exkluzív rétegjátékról van szó, a készítők rendkívül büszkék az eredményre. Összehasonlításképpen a Dark Souls második részéből 2,5 millió példány fogyott eddig, lehet tippelni, hogyan végez ehhez képest a Bloodborne.

A második


A Cities: Skylinesnak is szuperül megy, itt is megvolt az első millió, csak ez esetben ehhez egy hónap kellett. A Paradox és a Colossal Order városépítős játéka már az első napon meglepett minket a negyedmilliós eredményével, aztán ráadásul egy hét alatt összejött a félmillió, ami rekord tempó volt a Paradox történetében is. A srácok célja valószínűleg az, hogy lepipálják a legutóbbi SimCityt (abból 2 millió példány fogyott), és ha azon a közösségen múlik, ami eddig 33 ezer modot gyártott a játékhoz, nem lesz itt gond.

Végül a harmadik


Az utolsó ünnepeltünk kakukktojás, ugyanis ezúttal nem egyetlen játék, hanem egy teljes sorozat sikeréről számolhatunk be nektek: a Mortal Kombat X megjelenésével párhuzamosan a Mortal Kombat-sorozat eladásai meghaladták a 35 millió példányt! Ezzel a játék a Metal Gear Solid-sorozattal említhető egy lapon, az ugyanis 33 millió kópiára volt jó a rajongóknál - igaz, ez teljesen irreleváns adat, de jó, hogy itt is van valami extra szám.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...