E3 2015: Electronic Arts-konferencia - LIVEBLOG

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 15.
  • Bejelentés
Link másolása
Andrew Wilson csapata ezúttal is számos bejelentéssel és látnivalóval készül. Lesz itt Mirror's Edge, Star Wars: Battlefront és bemutatkozik az új Need for Speed is! A Gamekapocs liveblogja az egészet élőben közvetíti.

23:25 - Ennek is vége, sokan meg sem várták Andrew Wilson elköszönését, s ami azt illeti, mi is megkönnyebbültünk már, hogy túlestünk rajta. Ezt a konferenciát az EA nem teheti ki a vitrinbe, annyira unalmas volt.

23:20 - Szólóban is nyomulhatunk a mesterséges intelligencia ellen, de ez most nem lényeg. A fagyos Hoth bolygón játszódik a demó és PS4-en fut. A lázadók egyik katonáját irányíthatjuk egy hangárból indulva. A Birodalom erői folyamatosan ostromolják az állásainkat, lépegetőkkel és TIE Fighterekkel. Egy gombnyomással válthatunk FPS- és TPS-nézet között. Ebben a játékmódban is a kontrollpontok elfoglalásáért és megtartásáért folyik a küzdelem. Hatalmas élmény egy masszív lépegetőt irányítani, a játék tökéletesen visszaadja A Birodalom visszavág hangulatát. A légi harc éppen olyan fontos, mint a gyalogos. X-szárnyúak és TIE Fighterek csapnak össze az égen, a filmekből ismerős traktusok teszik fel a pontot a i-re. A videó végén Luke Skywalker és Darth Vader csap össze. Ahogy az várható volt, a Star Wars: Battlefront ellopta a showt, mondjuk könnyű dolga volt.

23:13 - Peter Moore valami különlegeset jelent be. A játék pedig természetesen a Star Wars: Battlefront. Az úriember a Frostbite tudását méltatja. Nézzünk bele, elvégre erre vártuk már régóta. Hosszú svéd nevű hölgyike a színpadon. Hatalmas a rajongótábor, akik már gyerekkoruktól kezdve imádják a frencsájzt. Néhány koncepciós rajzzal, screenshottal és modellel indít a bemutató. Hol van már az a fránya gameplay??????

23:07 - A Madden NFL 16 kedvcsinálójával folytatódik a show. A fejlesztők az új Draft Champions játékmódról beszélnek, minden körben három játékos közül választhatunk, majd csapatunkkal szólóban és online is nyomulhatunk. A játékosok testalkatától függ, hogy miként dobják a labdát. Futás közben is elkaphatjuk a labdát, de a védők sem panaszkodhatnak. Az új funkciók ismertetése után a trailernek örülhetünk.

23:01- Egy bájos leányzó a porondon. Ő Sarah, a DICE egyik mutatós illetékese és a Mirror's Edge: Catalyst hősnőjéről beszél. A játékmenet már érdekesebb, Faith egy éjszakai pályán ugrándozik, nincs töltőképernyő, teljesen nyitott alkotással lesz dolgunk. A parkour-elemek minden eddiginél látványosabbnak néznek ki, noha a játék örökölte elődjének képi világát. Az előzetesben drónok figyelik meg a lakosokat, a karhatalom minden ellenállóval leszámol. Faith viszont nem adja fel, fegyveres őröket rúg le a felhőkarcolókról. Alkalomadtán társa is akad egy fiatalember személyében. A grafika csillog, a fényeffektek bámulatosak. Megjelenés 2016 februárjában.

22:56 - És szokás szerint a FIFA 16 jobb lesz, mint a tavalyi rész, de ezt minden évben leírhatnánk. Rutter szépen ledarálja az új ficsöröket olyan gyorsan, hogy esélyem se lenne leírni mindet. Kontroll alá vonhatjuk a középpályát, "varázslatos pillanatokat" élhetünk át, Messi is besegített a motion capture munkálatokba. És igen, végre női csapatokat is irányíthatunk. Hangzatos, de roppant száraz marketingszövegek ezek. A bemutatót a játék sárgás filterrel operáló előzetese zárja, szintén Pelére koncentrálva.

22:53 - Azt hiszem, elérkeztünk a konferencia mélypontjára. Régen nem láttunk már ilyen semmitmondó beszélgetést. Az EA húzza az időt a Battlefront előtt. Egy ilyen közjáték jól mutatna egy fejlesztői naplóban, vagy az E3 háttérműsorában, de nem itt, milliók előtt.

22:48 - A brazil futball-legenda, Pelé mesél a focihoz fűződő viszonyáról, archív felvételek közepette. Ez az élete, amely sírással és örömmel van tele. Pelé a színpadra lép, a közönség állva tapsol neki. Milyen megható. A FIFA 16 fejlesztőjével, David Rutterrel beszélget a foci szépségéről.

22:45 - Az EA mobilrészlegének teljesítményéről beszél egy középkorú fejlesztőasszony. Idén is fontos szerepet kapnak a mobiljátékok. Köztük az ismert karaktereket felvonultató Star Wars: Galaxy of Heroes és a Minions Paradise, melynek főszereplői a Gruból ismerős minionok lesznek. A lények egy óceánjáró fedélzetén mókáznak, mígnem a hajó elsüllyed, de az egyikük egy lakatlan szigetre bukkan. Ott aztán különféle épületeket húzhatunk fel, például egy büfét, ahol kókuszt szolgálhatunk fel a társainknak. A cél az, hogy hőseink jól érezzék magukat a szigeten, horgászhatnak és sportolhatnak is.

22:39 - Még annyit, hogy hogy okostelefon fényképezőével bevihetjük az arcunkat az NBA Live 16-ba a Gameface funkcióval. Szépen fel is öltöztethetjük magunkat. Javul a fizika, a motion capture, a mozgásban eddig még soha nem látott szabadságunk lesz. A labdák elkapását és eldobását teljesen újraírták. A játék szeptemberben érkezik Xbox One-ra és PS4-re, a műfaj szerelmesei örülhetnek a trailernek - végre kihívóra talál az NBA 2K-széria?

22:35 - Képsorokat láthatunk az NHL 16-ból. Veteránok beszélnek a ligáról és az elhivatottságról. Csak győztesek és vesztesek léteznek, ahogy arra a trailer is felhívja a figyelmünket. Az ütközések és a gólok látványosak, főleg a korcsolyák után a jégdara. Matt Bilbey elmondja, hogy az első EA Sports-játék, amely a Frostbite engine-t használja, az a Rory McIlroy PGA Tour lesz. Minden játékban lesz Ultimate Team játékmód, legyen az Madden, NFL, NBA Live, vagy NHL. Szerencse, hogy szépen ledarálják a sportjátékokat, most például az NBA Live 16 megy.

22:32 - Single player is lesz a Garden Warfare 2-ben. Az összes játékmódot tolhatjuk a mesterséges intelligencia ellen is. Ahogy azt már tudjuk, az alkotás 2016 tavaszán érkezik, minden DLC ingyenes lesz hozzá.

22:24 - A Top Gun zenéje, über! Zombinak öltözött figura lép a színpadra, de Jeremy Vanhoozer elzavarja. A Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 van terítéken. Az első résszel több mint 6 millióan játszanak. Még több karakter és fegyver kap helyet a programban, amit demóznak nekünk. Egy gyárban zombi mechákat kalapálnak az élőhalottak egy őrült tudós dirigálásával. De megjelennek a növények. Négyfős kooperatív móddal, a Graveyard Opsszal vértezik fel a címet. A játékmenet a megszokott mederben zajlik, itt az új szereplők és azok képességei a lényegesek. Színre lép egy szuperhősnek maszkírozott zombi is, valamint egy oszladozó kalózkapitány is. Időnként Super Giga lények ellen is meggyűlik a bajunk, de sebaj, hiszen egy mecha mindig kéznél van. Az objektíva-alapú móka ígéretesnek tűnik, a játék pedig kellően őrültnek.

22:17 - Patrick Söderlund kap szót. A nagy blockbusterekről beszél, még több bétatesztben vehetünk részt a jövőben, a játékosok és a fejlesztők között szorosabb kapcsolatot szeretnének. Például a frissen bejelentett játékuknál is, ez az Unravel. A készítő, Martin Shalin beszél az alkotásról, 40-en dolgoznak rajta. A játékosok személyes élményeire épül. Kis plüssmacskát szorongat a kezében, amit az Unravelbe is beleraktak. Látványos hátterek közt mozgathatjuk a figurát, a demóban a fonálból szőtt figura vándorútra indul, gonosz rágcsálókkal találkozik. A fonál fontos eszközt képvisel a játékban, amúgy egy kellemes hangulatú platformjátékkal lesz dolgunk.

22:14 - Jeff Hickman a színpadon, a BioWare-től. A Star Wars: The Old Republic soron következő bővítményéről beszél. A Knight of the Fallen Empire-ről, ami már délelőtt kiszivárgott. A fejlesztők ezúttal a történetmesélésre gyúrnak rá. Egy CG-trailert is kapunk róla. Az ifjú padawanok éppen gyakorolnak, rálelnek a végzetükre, fénykarddal a kézben harcolnak a gonoszok ellen. Az egyikük rálép a sötét oldal ösvényére.

22:10 - A gyakorlatban is bemutatkozik a testreszabás, a kasztni minden elemét lecserélhetjük, átalakíthatjuk. Megváltoztathatjuk az autó színét, mindezt egyszerűen, menüben való turkálás nélkül, csupán a kurzort kell a kocsi megfelelő pontjára vinnünk. Majd jön a száguldás. A kamerakezelés szokatlan, főleg a kanyarokban "billen ki" a kocsi. Hamarosan a rendőrök is csatlakoznak. Pontszám jár az ügyes mutatványokért, ebben a játékmódban a stílusos vezetés a lényeg. Mondtam már, hogy ütős a grafika?

22:07 - Bemutatkozik az új Need for Speed. Élőszereplős jelenetekkel tarkított trailert vetítenek le, az éjszakai száguldásé a főszerep, az aszfalt csillog, a rendőrök üldözik a versenyzőket. Rövid, de velős kedvcsináló. Visszatér az Underground testreszabása és a Carbon kiterjedt nyitott világa. Marcus Nilsson beszél részletesen a játékról, elsősorban a verdáik optikai tuningjáról. Sebességről, stílusról, építésről és a csapatról szól az új NFS. Megjelenés november 3-án.

22:05 - Andrew Wilson a színpadon, a főiskolásokról beszél és arról, hogy az EA új világot és élmény épít. Három új eredeti IP-t láthatunk majd a következő percekben és igen, kapunk Star Warst is. 

22:00 - A nép visszaszámol és kezdünk! Montázs indul, country muzsika alatta. Egy űrpáncélba bújt csóka görgeti a képeket a kezével. Ő bizony, az új Mass Effect főszereplője. Egy sivatagi bolygón vesszük fel a fonalat. A trailer rövid, de a címet már tudjuk: Mass Effect: Andromeda. Sajnos csak sokára, 2016 végén érkezik. 

21:50 - Kép van már a Twitch-csatornán, de hang még nincs. Lassan gyülekeznek a népek. Csokit, üdítőt, gyorsítót bekészíteni.

21:45 - Röpke negyedóra és kezdünk. Addig csekkoljátok le az alábbi képet az új Need for Speedről. Igen, ilyen részletesen testreszabhatóak lesznek a verdáink:

(Az EA nem mond le a jól bejáratott címeiről, de reméljük, azért néhány új IP-ről is szó lesz az E3-as sajtókonferenciájukon. Az már biztos, hogy valódi gameplayt láthatunk a Star Wars: Battlefrontról, illetve közelebbről is megnézhetjük az Mirror's Edge: Catalystet is. A Need for Speed kihagyta a tavalyi évet, ám a Ghost Games idén újra rebootolja a sorozatot a klasszikus Underground stílusában. S akkor még az EA Sports idei sportjátékait nem is említettük.

A liveblogunkat olvasva semmiről sem maradsz le, végig szakértjük a 60 perces előadást és kommentáljuk az új bejelentéseket.

A show 22 órakor indul, előtte kicsivel mi már itt leszünk.)

Stream - nézd élőben a konferenciát!

45.
45.
McDuff
google jól belelendült és az SW előtt megküldte egy kis DDoS-sal a konkurenciát :D
44.
44.
medson
#40: +1, csak az sw ért voltam képes végig nézni ezt.
43.
43.
DON GONDOCS
Kicsit sok volt a sport és kevés a Mass EFFECt és Mirror's Edge. Mondjuk a Star wars gameplay azért elég jó volt.
42.
42.
PaulMarloW
érdemes volt végig nézni
40.
40.
PaprikaJancsi
Ezért a Battlefrontért megérte végigszenvedni ezt a szart :)
38.
38.
Andy Lightning
Twitch meghalt, menjetek YouTubera!
/watch?v=aBM5nzJ5Bws
37.
37.
Irasalgor
ez a konferencia annyira szar, hogymég a közvetítés is belefagyott
36.
36.
Chrysh
Komolyan, okádok a sok sportjátéktól!
35.
35.
Drazhar
Mirrors Edge "gameplay".... :D
34.
34.
PaprikaJancsi
Ez Mirrors Edge olyan mint a tükör, ugyanazt látod mindkét oldalon.
33.
33.
PaprikaJancsi
#25: Nem is volt lendület!
32.
32.
Gykrizsi
Nem rossz ez a ME, csak tiszta copy pasta
31.
31.
razipapi
Nem is tudom miért vártam teljesen újra definiált Karrier módot ...
30.
30.
Andy Lightning
#29: Nem vitatom, igazad van.
( Btw nem vagyok focista, harcművészetek állnak mindenek felett ;) )
29.
29.
Szelenas
#26: Én spec aláírom, hogy Pelé csinált vmit, de ezek után ne 3 perc legyen a SW
28.
28.
dante92
Mennyit tudnak pofáznia a Fifáról...
27.
27.
Gykrizsi
Végre, VÉGRE FIFA!!! Egész végig ezt vártam! És lesz benne Messi! Ki hitte volna?
26.
26.
Andy Lightning
Ez miért kellett? Pelé lerakott már valamit az asztalra, de nem itt akarják az emberek újra látni.
(Still respect neki!)
25.
25.
DON GONDOCS
Ez a PELÉ interjú tök felesleges volt megölte a lendületet.
24.
24.
PaprikaJancsi
Ennél még a hugykő is élvezetesebb.
23.
23.
Gykrizsi
Ezután visszasírjuk a világháborút, még az is jobb volt. Valaki küldje már ki Pelet!
22.
22.
Chrysh
#21: Erről jut eszembe, megyek kullantok egyet a minions paradise láttán :D
21.
21.
Gykrizsi
Ez bazzeg akkora fos, hogy bedugult a wc!
20.
20.
DON GONDOCS
Ez a minions valami mobil játék lesz, vagyis ott vannak ilyen lifesim? játékok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...