A Shenmue III az új Kickstarter-rekorder

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 20.
  • Hír
Link másolása
Véget ért a Shenmue III Kickstarter-kampánya. Az már régóta nem kérdés, hogy érdekli-e a rajongókat a folytatás, már csak annak kellett kiderülnie, hogy mennyi pénzt hajlandók összedobni rá.

A Shenmue III az idei E3 egyik nagy meglepetése volt, amely ráadásul még a furcsa, beetetésnek szánt Kickstarter-kampányával is felhívta magára a figyelmet. Mint kiderült, a Sony is pénzeli a projektet, ezért a gyűjtés leginkább a készítők marketingeseinek volt fontos, a saját állításuk szerint ezzel szerették volna felmérni a terepet, mennyire érdekli a rajongókat a folytatás.


A gyűjtés nem meglepő módon szuperül rajtolt, ahogy arra is lehetett számítani, hogy rekordszámokkal ér majd véget, és valóban: a Shenmue III-ra közel 70 ezer rajongó 6,3 millió dollárt dobott össze, ezzel a Kickstarteren ez lett a legnépszerűbb videojátékos projekt - a legutóbbi csúcstartó ugye a Bloodstained volt. Érdekességként nem árt megjegyezni persze, hogy az eredmények messze elmaradtak a Yu Suzuki által remélt 10 millió dolláros összegtől.

A Shenmue III legutóbbi kedvcsinálóját erre találjátok.

24.
24.
Csoki80
#15: Kb. ugyanígy éreztem magam a 90-es évek elején, amikor megadrivén és snes-en nyomtuk kuporgatott pénzen vett kazijainkkal, a zAMIGá sokk. full oltottak, hogy nem ismered ezt vagy azt nem is vagy igazi játékos meg hogy ezek csak ennek-annak a C64 vagy C+4 játéknak a csicska másolatai amivel ők már 82' ben tolták. Szerintem mindig lesznek olyan gyökerek akik oltogatják a másikat ahelyett hogy ha már akkora gémer inkább megismertetné a fontos játékokat a fiatalabbakkal.
Más: itt van a polcomon a Shenmue II xbox változata, de valamiért nem indítja a 360-am pedig rajta van a kompatibilitási listán.... Help....
23.
23.
A Pulyka
A Shenmue-rol meg nekem sem volt halvány gozom se hogy mi az, tehát mostmár nem is tudom gémernek e merjem hívni magam :D Persze azota már én is utánanéztem, de még mindig nemtudom, hogy ennyi pénz milyen nyitottvilágú játékra elég!?
22.
22.
A Pulyka
#4: Soha nem értettem hogy az embereknek mi bajuk a qte-kkel. Azt értem hogyha rosszul használják, inkább frusztrálo, mint szorakoztato, de a God of war-nál éppenhogy nagyon tetszik. Azt ugye tudod, hogy a gow-nál csak akkor indul a qte átrvezeto, ha az ellenfél már kelloen legyengult hozzá? Mennyivel lenne jobb végignézni az ellenfél haláltusáját csak mint átvezeto, anélkul hogy beleszolhass. Igy ha elbaszod, meghalsz. Rákényszerít, hogy figyelj. Szerintem baromi jo húzás volt beletenni.
20.
20.
ADMlN
#18: A crytek féle szellemi rövidnadrágokat le kel sz*rni. Amennyit eddig láttam a játékból az tetszik, úgyhogy vásárlás gyanús.
18.
18.
supair
#15: Érdekes valaki nem szapul hanem utánanéz.
Játékos vagy Te is.
Valójában tudod kiknek szólt a hozzászólásom.
crytek

Nagy a hype miközben a mau emberek 99% azt se tudja mi a szar ez.
Például neki.
17.
17.
Yanez
#15: Én sok jót hallottam a címről, de kipróbálni soha nem volt alkalmam, úgyhogy most már ketten vagyunk antigémerek! :)
16.
16.
Sischo
#15: Nem, és töröld is az önéletrajzodból és a névjegyedből. Te mostantól csak egy videojátékokkal játszó ember vagy, nem pedig egy játékos.
15.
15.
ADMlN
#6: Én játékosnak tartom magam, de bevallom őszintén erről most hallottam először. Gyorsan utánanéztem és a kétezres évek elején amikor ez megjelent, én csóró tinédzser voltam, aki összekukázott alkatrészekből tartott működésben egy PC-t, hogy kódolgasson meg régi játékokat játsszon. De gondolom akkor ettől most kevesebbet érek és nem vagyok játékos.
14.
14.
ADMlN
#10: Ez egy előfinanszírozásos rendszer. A backerek (támogatók) adnak egy tetszőleges összeget ami ha elér egy bizonyos szintet (ami általában kevesebb mint a termék végleges ára), akkor annak elkészültekor kapnak belőle egy példányt. Nem kell kétszer fizetned.
13.
13.
Sischo
#10: Szerintem az első kommented is nettó hülyeség volt, mert nem csak játékokra tudnak összedobni az emberek pénzt, de ez a második még rosszabb. Nagyon rossz a példa amit felhoztál, mert itt az emberek annak függvényében, hogy mennyit adtak bele a projektbe jutalmakat kapnak, például 30 dollárért egy digitális copy-t. Amibe ha belegondolsz nem egy rossz üzlet számodra, ha cserébe megcsinálják álmaid játékát. Amúgy meg nem kötelező fizetni, vehetsz boltban is játékot, bár ha jobban belegondolunk ott is te fizeted a gyártást...
12.
12.
Chrysh
#8: Ez olyan, mint amikor egy adag pörkölt a hűtőben megromlik, és azt vágják hozzám, hogy nem eszem meg, míg másutt éheznek. Erre meg én azt szoktam mondani, hogy rendben postázzuk el a romlott pörköltet az éhezőknek (ha ettől jobb neki), aztán meglátom, hogy mit mondanak majd a rászorulók.
11.
11.
Hunszi
#10: közben a telefon összekavarodott az ékezetekkel, de a lényeget érted
10.
10.
Hunszi
#8: Ne legyen az, de nehogy már egy tetves játéknak még a gyártását is "én" fizessem amellett h még megjelenéskor is rendesen a zsebembe kell nyulnom s megvennem...ez kb. olyan mintha fizetnél a szomszéd néninek s adnad a foldet h termesszen neked paradicsomot s szureteleskor meg bolti aron is venned meg tole attol fuggetlenul h a te penzeden s a te eszkozeiddel termesztette azt meg.
9.
9.
shatterhand
#4: A qte újdonság volt. Az mas kerdes ki mire használja es mennyit. Gownal ez semmiben se vált hátrányára. Uberf..a lett látvány es harc teren.
8.
8.
shatterhand
#3: Majd mikor jatszol a gep előtt szólj es figyelmeztetlek hogy inkabb segits másokon.
Birom mikor az embereket baszogatjak az eletben de hogy ha hobbijara költ akkor legyen bűntudata.
7.
7.
GAMEROD
Én se tudom mi ez, ezt csak az izék tudhatják, akiknek mindenhol ilyen anime figura és rózsaszín csillámpónif@sza az avartar-juk.
6.
6.
supair
#1: A JÁTÉKOSOK 100%-a tudja mi ez.
5.
5.
supair
#4: Shenmue-ről több dolgot is ILLENE tudni.
4.
4.
Ooorky
Shenmue-ről egy dolgot kell tudni:

Ebben a játékban jelentek meg először a QTE-k (Quick Time Event-ek), innen vette át a Sony a God of War-hoz, majd indult hódító útjára ez az elbaszott szarság, ami mára szinte minden játékot megfertőzött.
3.
3.
Hunszi
éééééletemben nem hallottam erről, de szerintem nem is fog érdekelni, viszont szánom a világot, hogy seperc alatt 6 millio dollar összejön ilyesmire, de a komolyabb dolgokra nem, mint pl az életszinvonal, egészség stb.
2.
2.
shatterhand
#1: Nem is ők dobtak ossze a penzt.
1.
1.
crytek
Nagy a hype miközben a mau emberek 99% azt se tudja mi a szar ez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...